Moja kwitnąca radość-Aska cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Haniu - mocne rośliny! Może Małgosię namówisz na przyjazd na spotkanie? Myślę o 30 - po targach.
Dziś poprzycinałam róże, które całkiem ładnie przetrwały zimę. Nawet miniaturka wysadzona z doniczki ma się dobrze. Cieszę się jak głupia :lol:
anulka - znad morza za wiele nie przywlekę, jedziemy pociągiem. Już żałuję, po fotach z targów roślin widzę, że na północy można dostać rarytasy, których nie uświadczysz na południu. I tak coś zapakuję :lol:
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Asieńko.
Dziękuje Ci za odwiedzinki.
Moje kwiaty jakiegos kopa dostały :P -wszystkie na raz kwitną, hosty juz wychodzą i td. Cieplej u mnie i tyle chyba?? Pozdrawiam i dziękuje jeszcze raz za wizytkę
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

ile piekności no no no.. no i oczywiście.. kamienie :D:D:D 8)
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Asiu tak kolorowo masz w ogrodzie akamienie super ja też ich bardzo lubię.pozdrawiam
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ tempa nabrała wiosna u Ciebie! Aż się wierzyć nie chce, że tak niedawno leżał u Ciebie śnieg...
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Aska pisze:Haniu - mocne rośliny! Może Małgosię namówisz na przyjazd na spotkanie? Myślę o 30 - po targach.
Dziś poprzycinałam róże, które całkiem ładnie przetrwały zimę. Nawet miniaturka wysadzona z doniczki ma się dobrze. Cieszę się jak głupia :lol:
anulka - znad morza za wiele nie przywlekę, jedziemy pociągiem. Już żałuję, po fotach z targów roślin widzę, że na północy można dostać rarytasy, których nie uświadczysz na południu. I tak coś zapakuję :lol:
Asiu a ja przegapiłam po co nad morze prujesz expresem ?
...i o jakich targach piszesz?
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zyto -w innym miejscu oglądam, jak ludzie chwalą się zakupami z najróżniejszych targów. Jest różnica między tym, co oferuje północ i południe :wink: . Osobiście za półtorej tygodnia wybieram się z córą do Krakowa, znów przywlekę jakąś zieleninę. Bea przez dwa miesiące składała sobie kieszonkowe na zakupy :lol: .
Nad morze jadę w wakacje, zaliczka wpłacona - nie ma odwrotu :lol: . Przez ostatnie siedem czy osiem lat nie miałam możliwości wypoczynku.

Kolejne skromne fotki.

Bratek - samosiejka
Obrazek

Cienisty kącik zaczyna się zielenić- Jolu najwyższa z roślin to młoda tawlina!
Obrazek

Narcyzy na trawniku
Obrazek

Moje sasanki - wierzyć się nie chce, że u Was już kwitną...
Obrazek

Przyniesiony przez przypadek z inną rośliną śnieżnik - pomimo, że tylko 2 skromne kwiatuszki na łodydze obstawiam Chionodoxa forbesii. Z darami trafiają różne niespodzianki - koło piwonii od Marzenki wyrosły mi konwalie :lol:
Obrazek

O na koniec - prymulki. Te najzwyklejsze - ale bardzo przeze mnie lubiane.
Obrazek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witaj, przyszam jak zwylke odwiedzić , poczytać ale tym razem zaznaczę, ze byłam ;:40
Ogródek EdytyB

zapraszam
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu, w każdym rejonie kupuje się inne rośliny, ja z waszych terenów mam najwięcej szczepionych, bo te dla odmiany u nas są dużo droższe.
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

no prosze prosze.. u ciebie dopiero wszyskto zaczyna kwitnąć a u mnie juz pomału kończa swoje dzieje :)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Asiu Kochana dziś dostałam od Ciebie paczuszkę, cieszę się bardzo i dziękuję z całego serca ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu - takie tam drobiazgi, myślę, że kiedyś będę Ci mogła przysłać coś ciekawszego. Mam siewki sasanek - ale jeszcze malutkie... Bałam się, że nie przetrwają drogi. Czy poczta zbytnio nie zmarnowała roślin? Zabezpieczyłam jak umiałam...
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Asiu roślinki doszły w idealnym stanie i powiem Ci że jestem z nich bardzo zadowolona ;:92

Dziś już je posadziłam w ogrodzie ;:109

Asiu ja Ci obiecałam ten biały rozchodnik, tylko musimy zaczekać jak zakwitnie bo różowy i biały rosną blisko koło siebie , no i rojniki :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Asiu, a ja chętnie zobaczyłabym Twoje gazony w pełnej okazałości. Fajnie prezentuje się wrzosiec. Ma tam pewnie bardzo zacisznie. Wiesz jaka to odmiana?
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - Niestety, nie znam odmiany wrzośca. Przez ostatnie dwa lata zwracam na to uwagę, ale w miejscowym ogrodniczym - nie. Dziś kobieta nie była w stanie powiedzieć, czy interesująca mnie roślinka to zawciąg :shock: . "Jakiś skalniaczek" :lol: . Zainteresował mnie, bo liście wpadające w bordo, jeszcze takiego nie widziałam. A wygląda na zawciąg... Gazony mam na początku wątku, ponownie wkleję całość, jak się okryje zielenią i barwami.

Jola - kamień spadł mi z serca, zawsze się boję, w jakim stanie dotrą roślinki. Podhodować dla Ciebie sasanki? Wzeszło trochę siewek (mix kolorów i kształtów, będą niespodzianki), niedługo będę pikować do osobnych doniczek.

Opcja zmień
Nie pochwaliłam się Wam, kupiłam dziś pierwszą partię bratków, już wsadzone.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”