Ranczo Nokły cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

GENIU- dziękuje za odwiedziny, jeszcze nie skończyłem prac porządkowych, zostało mi jeszcze uporządkowanie części brzegu rzeki, część zrobiłem dzisiaj .

A oto po sprzątaniu pas drzew po stronie zachodniej, oraz brzegi rzeki;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na klombie kwitną kolejne kwiatki, tym razem to cebulice.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W stawie odnalazł się po zimie , jak na razie jeden lokator, drugiego na razie nie widać.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaki sprytny... Może sobie przygrucha kogoś do pary :)
Twoje pomidory biją rekord świata. A je nie mam pojęcia co zrobić ze swoimi.... W inspekcie robi się ciasno, a poza tym on będzie zbyt niski. Na razie mogłabym wstawić, ale się boje przymrozków bo one nadal u nas niczego sobie.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeusz napisał:
Ty nie masz irysków, ja nie mam tych kwiatuszków które by kwitnąć znajdują dziurkę w liściu, "machniom" i będziemy mieli oboje nowe kwiatki w ogródku.
Aż nie chce mi się wierzyć, że nie masz przylaszczek :?: :!: . Oczywiście, mam dla Ciebie kępkę, nie wiem tylko, czy znajdziesz u siebie takie podziurkowane liście do kompletu :lol: . Ta Twoja cebulica to jest na jednym zdjęciu, na pozostałych (dzwonki kwiatów skierowane w górę, z białym oczkiem) to raczej śnieżniki. Nie wiem, czemu na moim wawrzynku pąki kwiatowe zaschły i opadły, czy Twój był okryty na zimę?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Mateusz
100p
100p
Od: 13 lut 2008, o 10:07

Post »

Bardzo ładnie, jak zawsze zresztą...:)
Pozdrawiam,
Mateusz!
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Tadeuszu, widzę, że jesteś już przygotowany w pełni do sezonu. Działka posprzątana, pomidory rosną jak szalone, nowy aparat wypróbowany :)
Wiosna nabrała u Ciebie tempa i nadrobiła opóźnienie w stosunku do innych ogrodów.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

TADEUSZ-ALE WIELKI ŻÓŁW, TEN DRUGI TEZ BYŁ TAKI?
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGUŚ-dziękuję za odwiedziny, być może że żółw ma do pary, w stawie mamy dwa żółwie, drugi jest wyraźnie mniejszy( nie wiem czy to nie samica, albo odwrotnie) , a zostały kiedyś (z 10 lat, lub więcej) kupione przez wnuka siostry do domowego akwarium o jednakowej wielkości - malutkie, od 5 lat zamieszkały w stawie i nic sobie nie robią z mrozów i zimy.

ELŻBIETO- dziękuję za odwiedziny, niestety, nie wszystko mam, nic podobnego do Twoich przylaszczek u nas nie kwitło,a co do cebulic to według mnie są podobne i nie znam się tak na kwiatach jak Ty. Wawrzynek rośnie u nas przy płocie,przylegającym do lasu, nic go nie okrywałem, a ładnie kwitnie.

MATEUSZU- dziękuję za odwiedziny, ładnie będzie jak się trawa zazieleni, na razie daleko jej do zielonego koloru.

ANIU- dziękuję za odwiedziny, tak teraz już jestem ciągle w Nokłach, mam nadzieję że długo mi roboty nie zabraknie, tam ciągle jest co robić. Sprzątania mam jeszcze trochę nad rzeką, ale tam muszę najpierw naprawić zaporę przed bobrami, wykorzystując dużą wodę w rzece, przedostały się przez zabezpieczenie i ścięły mi trzy , metrowej wysokości świerki zwykłe, rosnące wzdłuż brzegu rzeki, no cóż w straty to trzeba wliczyć i sadzić nowe. Z aparatu jestem ogromnie zadowolony, łatwo nim robić zdjęcia z różnych ujęć i ładne zdjęcia wychodzą.

EWO- dziękuję za odwiedziny, drugi żółw wczoraj się pojawił na powierzchni stawu, jest mniejszy od tego co pierwszy po zimie wypływa na powierzchnię wody, być może obydwa stanowią parę ale nie ma kto to sprawdzić, a dotknąć się nie dadzą, strasznie syczą i próbują gryźć.

Dzisiejszy dzień u nas był piękny, ciepło, prawie upał, siedzieć w murach w taki dzień to byłby grzech. Na Ranczo zawitały również wnuki z rodzicami, była zabawa i oczywiście ognisko.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mniejszy z żółwi podczas plażowania

Obrazek
x-d-a

Post »

Tadeuszu,
jaka fajna rodzinka!
Przyjemnie spotkać się z najbliższymi w takim pięknym ogrodzie i jak jeszcze pogoda dopisuje, to już pełnia szczęścia...
Pozdrawiam wiosennie.
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Sezon ma się rozumieć za otwarty.
Ale fajnie ognisko.
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DALO- dziękuję za odwiedziny, wczoraj był piękny dzień, wnuki na działce po zimie szalały, w drodze do domu zasnęli w samochodzie.

MARYLO- dziękuję za odwiedziny, sezon został otwarty,pogoda dopisała wnuki zadowolone, gorzej z synową, nie przepada za żabami których teraz setki w ogrodzie.

Po wczorajszym odpoczynku ,dzisiaj dalsza praca, skończyłem grabić liście nad rzeką i wyplewiłem klomb kwiatowy. W pracy pomogły mi dzisiaj moje dziewczyny , sprzątały w domku .
Kwitną kolejne kwiaty, wśród nich zaczynają kwitnienie tulipany botaniczne, pierwiosnki, niektórych nie pamiętam nazw.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Tadeuszu, Czytam zawsze Twój wątek. Teraz po raz kolejny wpisuje się z wyrazami uznania. To wręcz niemal niemożliwe, aby taki wielki teren stworzyć, utrzymać, pielęgnować, aby tak wyglądał na wiosnę i w takich warunkach eleganckich przyjmować Rodzinę na wiosenne frykasy! Dzieciaki buzie maja przeszczęśliwe! To radość mieć Takich Dziadków!
Nie wiem, jak Ty to wszystko ogarniasz! Masz wielki talent zarządczy, organizacyjny, jakiś planistyczny no i wykonawczy! I jeszcze czas na forum!

A jeśli można zapytać, to ile sztuk krzaków pomidorów wysadzasz w szklarni łącznie?
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Ooo piękna ta okrągła rabatka, super się prezentuje! A co dokładnie na niej masz i z czego zrobiłeś obrzeże?
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Tadeusz istna sielanka u Ciebie. :D Dzisiaj zaryzykowałam i swoje sadzonki wsadziłam do szklarni ,niech już zostają tam do posadzenia-okna trzeba na święta myć :D Papryka coś mi słabo rośnie ,chociaż do posadzenia jej w grunt został miesiąc,ale mała jest -ma 6 liści .Pozdrawiam serdecznie. :D
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22

Post »

Widzę że i u ciebie Tadeuszu sezon grillowy się rozpoczął :)
Fakt,w ostatni weekend było tak cudownie że i u mnie zapach pieczonych kiełbasek unosił się po okolicy :)
marek3232
50p
50p
Od: 14 mar 2008, o 22:05

Post »

Widzę Tadeusz że pierwszy gril w tym roku odpalony,ogród jak zawsze błyszczy.
Tadeusz kiedy wsadzasz pomidorki do szklarni na miejsca stałe, i koniecznie pokaż zdjęcie jak posadzisz pomidorki.Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”