Kolorowy ogród Geni - 2009r - 3cz.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piotrek ja nawet nie znam roślin wodnych powiedz jaka ze mnie wariatka kupuję oczko wodne myślałam o liliach wodnych o żadnych innych nie ale powiedz jakie masz te roślinki wodnepiterek pisze:No proszę, proszę! Genia jak zwykle szaleje! Oczko to wspaniałą rzecz, jeśli Geniu chciałabyś jakieś roślinki wodne to chętnie się podzielę - mam tego sporo, a co roku masa różności ląduje na kompostowniku, za bardzo się to wszystko rozrasta.
Genia
Lilie wodne, grążel, kotewkę, tataraki ozdobne, pałkę wodną, sity, turzyce błotne, czermień, irysy żółte, strzałkę wodną, babkę bordową, i trochę innych których nazw teraz nie pamiętam, ale radzą sobie świetnie w środowisku wodnym lub błotnyme-genia pisze:
Piotrek ja nawet nie znam roślin wodnych powiedz jaka ze mnie wariatka kupuję oczko wodne myślałam o liliach wodnych o żadnych innych nie ale powiedz jakie masz te roślinki wodne
Genia
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Witaj Geniu .
Bardzo mi się podoba kształt twojego oczka ,ja mam bardzo maleńkie zrobione z wanny .,ale za to mam staw ,więc takie małe musi mi wystarczyć .
Dostałam dzisiaj zaległą przesyłkę z ,,cebul ,,,znów z 3 gratisami ,a roślinki pierwsza klasa .Liliowce ,hosty olbrzymie .Jestem bardzo zadowolona ,chociaż było troszkę zamieszania ,to dla mnie skończyło się to bardzo korzystnie .Z tobą będzie tak samo ,masz problemy ,ale wszystko dobrze się skończy ,roślinki na prawdę dorodne .Nie denerwuj się ,bo wszystko będzie dobrze ,widać ,że dbają o klientów ,tylko chyba ktoś mało kompetentny u nich pracuje .
Bardzo mi się podoba kształt twojego oczka ,ja mam bardzo maleńkie zrobione z wanny .,ale za to mam staw ,więc takie małe musi mi wystarczyć .

Dostałam dzisiaj zaległą przesyłkę z ,,cebul ,,,znów z 3 gratisami ,a roślinki pierwsza klasa .Liliowce ,hosty olbrzymie .Jestem bardzo zadowolona ,chociaż było troszkę zamieszania ,to dla mnie skończyło się to bardzo korzystnie .Z tobą będzie tak samo ,masz problemy ,ale wszystko dobrze się skończy ,roślinki na prawdę dorodne .Nie denerwuj się ,bo wszystko będzie dobrze ,widać ,że dbają o klientów ,tylko chyba ktoś mało kompetentny u nich pracuje .

- e-genia
Które rozrastają się niezbyt szybko? Ja mam oczko malutkie i przede wszystkim chcę lilie wodną może jeszcze tą babkę bordową ładna nazwa czy ona naprawdę jest bordowa?piterek pisze:Lilie wodne, grążel, kotewkę, tataraki ozdobne, pałkę wodną, sity, turzyce błotne, czermień, irysy żółte, strzałkę wodną, babkę bordową, i trochę innych których nazw teraz nie pamiętam, ale radzą sobie świetnie w środowisku wodym lub błotnyme-genia pisze:
Piotrek ja nawet nie znam roślin wodnych powiedz jaka ze mnie wariatka kupuję oczko wodne myślałam o liliach wodnych o żadnych innych nie ale powiedz jakie masz te roślinki wodne
Genia
Przydały by się zdjęcia tych roślin
Genia
- e-genia
Witaj Aniu przykro mi że się źle czujecie z synkiem ,ja tez chyba zaziębiłam sobie plecy bo bardzo mnie bolą.kubanki pisze:Geniu, widzę że duże zmiany u Ciebie się szykują. Właśnie nie wyobrażałam sobie tego skalniaka u Ciebie, a to wokół oczka wodnegoBędzie pięknie
![]()
U mnie niestety wszystkie prace odłożone i czekamy na powrót formy. Na razie oboje z małym mamy się kiepsko
Teraz muszę szybko zdobyć kamienie żeby zrobić ten skalniak
Jolu cieszę się z Tobą że już Twój problem jest rozwiązany ja też myślę że za 2 dni mój też będzie
Genia
Polecałbym Ci sity, tataraki i turzyce wszelkiej maści, co do lilii to mam normalne odmiany, a Ty potrzebowała byś odmian miniaturowych i radzących sobie(zimujących) dobrze w stosunkowo płytkich zbiornikach. Grążel i irysy mocno się rozrastają. A babka rzeczywiście jest bordowa, wygląda jak ta zwykła, ale na wiosnę ma czerwone liście, które później stają się ciemno bordowe.e-genia pisze:
Które rozrastają się niezbyt szybko? Ja mam oczko malutkie i przede wszystkim chcę lilie wodną może jeszcze tą babkę bordową ładna nazwa czy ona naprawdę jest bordowa?
Przydały by się zdjęcia tych roślin
Genia
Babkę mogę Ci wysłać, jak wypuści liście, a co do reszty to nie wiem jak do tego podejść - bo w sumie to musi mieć cały czas mokro, jak można by spełnić te warunki do wysyłki - masz jakiś pomysł Geniu?e-genia pisze:Piotrze te normalne odmiany też mogą być tylko na zimę wyjmuje się je z oczka i w wodzie przechowuje w piwnicy ktoś tu na forum tak mi powiedział. A babkę muszę zdobyć no i
sity,tataraki i turzyce.Tylko muszę sobie gdzieś na kartce zapisać żebym nie zapomniała o co pytać w sklepie
Genia
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widziałam Gieniu, ze masz już oczko! teraz tylko obsadzać 
Zaintrygowało mnie zdjęcie przed oczkiem: w jakim celu wykopałaś rów wokół drzewka? Czy będziesz w nim coś sadzić?
Jak chodzi o wysyłkę roślin wodnych, to myslę Piotrek, że jak korzenie z odrobiną podłoża zawiniesz w mokry papier to włożysz do woreczka foliowego, zaciskając go przy łodygach taśmą albo gumką, to to powinno wystarczyć.

Zaintrygowało mnie zdjęcie przed oczkiem: w jakim celu wykopałaś rów wokół drzewka? Czy będziesz w nim coś sadzić?
Jak chodzi o wysyłkę roślin wodnych, to myslę Piotrek, że jak korzenie z odrobiną podłoża zawiniesz w mokry papier to włożysz do woreczka foliowego, zaciskając go przy łodygach taśmą albo gumką, to to powinno wystarczyć.