Dala-mój piękny ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Post »

Reniu,
przyznaję się bez bicia, że sasanki kupiłam kwitnące, więc pewnie podpędzone, ale pozostałe kwiatki kwitną!
Pozdrawiam Cię serdecznie w nowym tygodniu.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dalu. Dobrze, ze chociaz kwitnące kwiatki można pooglądać u Ciebie w ogrodzie. Też nie pojechałam dziś na działkę. Po całonocnym deszczu bym zażyła chyba tylko kąpieli błotnej. A przy tym jak potwierdzasz jest faktycznie zimny wiatr. Z drugiej strony to dobrze, bo trochę obsuszy ziemię i liczę, że jutro będzie można wejść do ogrodu. Dobrze, że się przyznałaś, że sasanka z doniczki, gdyż moim jeszcze daleko do kwitnienia.Miłego wieczoru życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Dalu !!!
Dzisiaj trafiłam do Twojego ogrodu , ale niestety nie zwiedziłam z braku czasu . Muszę sobie zarezerwować jakiś wieczór i przejść przez Twoje włościa . :wink: Widzę , że u Ciebie kwitną już żonkile , u mnie mają dopiero pąki . Wasz rejon zawsze jest trochę cieplejszy . Myślę jednak , że wystarczy kilka słonecznych dni i wszystkie wiosenne kwiaty będą nas cieszyć swoją urodą . :shock:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
x-d-a

Post »

Ewo,
Ado,
dzięki, że do mnie wpadłyście w ten zimny, choć wiosenny wieczór.
Pozdrawiam Was i życzę na jutro dużo słoneczka :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Dalu ile Ty masz już kwitnących piękności :shock:
Jak jeszcze słonko przygrzeje tak jak zapowiadają to u Ciebie będzie do niedzieli morze kwiatów :!: :!: :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dala!
Pierwsze narcyzy u ciebie! Śliczne!!! :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

No Dalu jesteś pierwsza zgłaszająca kwitnące narcyzy.GRATULUJĘ.
Tej sasanki również.
Już miałam pisać , że kupiłaś kwitnące w doniczkach i do zdjęcia wsadziłaś
ale przeczytałam wyjaśnienie.
U nas była już 19:00 a jeszcze słońce świeciło.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Moje sasanki są malutkie-tak z 3-4 cm nad ziemią.....
No ale podpędzone też piękne....
Szkoda że całej działki nie mogę podpędzić :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj DALO, u Ciebie to już prawdziwa wiosna , kwitną narcyze, sasanki, to już oznaka pełni wiosny, u nas na wschodzie, dopiero wiosna nieśmiało zaczyna pokazywać pierwsze kwiatki.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

DALU ,ale śliczności nam pokazałaś . :P

U mnie pogoda też do kitu zimno i pada deszcz ,a mówili ,że będzie tak pięknie . :(
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Oj Dalo ale mi smaku sasanka narobiłaś... bardzo je lubię a u mnie dopiero wychodzą, ale muszę powiedzieć, że parę dni cieplejszych i wszystko bardzo się ruszyło :) u mnie dziś nie padało,ale było chłodno, ale przynajmniej popikowałam wszystko co mogłam, zdenerwowałam się bo mój pies połamał mi wczoraj wsadzonego irysa ;:145 i to najgrubszą część z której jedynie mógłby wyrosnąć tegoroczny pierwszy kwiat :cry: eh coś czuję, że w tym roku nie nacieszę się pięknościami, które kupiłam... :(
No ale pocieszam się że jutro jedziemy po magnolię :heja i mam na nią sporo miejsca więc teraz oglądam ,doglądam milion razy która odmiana najpiękniejsza, największe ma kwiaty, najpiękniej kwitnie, szybko rośnie itd :lol: :D oby tylko taka w szkółce była :)

Pozdrawiam cieplutko :)
x-d-a

Post »

Kochani,
od jutra poprawa pogody :!:
Nawet mój M. rwie się do roboty i chce jutro wyciągać stół z krzesełkami, fontannę i karchera, żeby wyczyścić po zimie ścieżki. Zobaczymy :roll:

Jolu,
pomylili się z pogodą o jeden dzień - jutro będzie pieknie ;:49 ;:49 ;:49 ;:50 ;:50 ;:50

Tadeuszu,
i do Ciebie wiosna w końcu się doczłapie, a wtedy u mnie będą już te wiosenne kwiatuszki przekwitały, a Ty dopiero będziesz się nimi cieszyć :lol:

Grzesiu,
ogrodnik musi być cierpliwy - wszystko w swoim czasie i nie za szybko. Pomyśl, że wiosna szybciutko się skończy i znowu przez cały rok będziemy za nią tęsknić.

Olu,
zazdroszczę Ci tego słoneczka, bo u mnie dzisiaj nie pokazało się ani na moment.
Naprawdę pierwsza pokazałam kwitnące narcyzy?

Ewo,
chyba rzeczywiście moje maleńkie narcyzki są pierwsze w tym roku na forum...

Cynthio,
oj, tęsknię już za tym morzem kwiatów, ale tak jak napisałam Grzesiowi ogrodnik jest zajęciem dla cierpliwych...
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Witaj Dalu,
Twoje narcyzy rzeczywiście przeurocze. Ale zobacz jakie to dziwne, też mam tą odmianę i wcale nie kwapi się do kwitnienia, a za to pąki otwierają wysokie żółte mutanty. Mutanty, bo to jakieś krzyżówki, nigdy takich nie kupowałam, żółte pełne. Sprawdzałam nawet na fotkach nie dowierzając swojej pamięci... parę lat temu były to najzwyklejsze pojedyncze narcyzy :wink:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

Witam Cię Dalo nie zaglądalam na weekendzie z powodu braku czasu, ale jestem i dzis i widzę, że ogórd kwitnie jak ta lala.. no i te narzyce co wszystkich rozwaliły :):) ... a ja na sobote wybrałam oczywiście działeczke za to w neidziele wybrałam się na basen i do dżakuzi wsadziłąm sobie obolałe cielsko :):)

no i u Ciebie widzę, że mężowi ta zmiana czasu tez pomogła przy szykowaniu się do prac ogrodowych.. hehe
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Dalu, parę dni mnie nie było na forum, a u Ciebie w ogrodzie zrobiła się pełnia wiosny. Ja też nie mogę na pogodę i roślinki narzekać, budzą się do życia.
Niestety mam chorego malca i muszę siedzieć w domu. A ogród woła...
Życzę Ci na jutro dużo słońca, skoro go dziś nie miałaś. U mnie świeciło od popołudnia do samego wieczoru.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”