Dala-mój piękny ogród cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Dalu. Dobrze, ze chociaz kwitnące kwiatki można pooglądać u Ciebie w ogrodzie. Też nie pojechałam dziś na działkę. Po całonocnym deszczu bym zażyła chyba tylko kąpieli błotnej. A przy tym jak potwierdzasz jest faktycznie zimny wiatr. Z drugiej strony to dobrze, bo trochę obsuszy ziemię i liczę, że jutro będzie można wejść do ogrodu. Dobrze, że się przyznałaś, że sasanka z doniczki, gdyż moim jeszcze daleko do kwitnienia.Miłego wieczoru życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Dalu !!!
Dzisiaj trafiłam do Twojego ogrodu , ale niestety nie zwiedziłam z braku czasu . Muszę sobie zarezerwować jakiś wieczór i przejść przez Twoje włościa .
Widzę , że u Ciebie kwitną już żonkile , u mnie mają dopiero pąki . Wasz rejon zawsze jest trochę cieplejszy . Myślę jednak , że wystarczy kilka słonecznych dni i wszystkie wiosenne kwiaty będą nas cieszyć swoją urodą . 
Dzisiaj trafiłam do Twojego ogrodu , ale niestety nie zwiedziłam z braku czasu . Muszę sobie zarezerwować jakiś wieczór i przejść przez Twoje włościa .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Oj Dalo ale mi smaku sasanka narobiłaś... bardzo je lubię a u mnie dopiero wychodzą, ale muszę powiedzieć, że parę dni cieplejszych i wszystko bardzo się ruszyło
u mnie dziś nie padało,ale było chłodno, ale przynajmniej popikowałam wszystko co mogłam, zdenerwowałam się bo mój pies połamał mi wczoraj wsadzonego irysa
i to najgrubszą część z której jedynie mógłby wyrosnąć tegoroczny pierwszy kwiat
eh coś czuję, że w tym roku nie nacieszę się pięknościami, które kupiłam... 
No ale pocieszam się że jutro jedziemy po magnolię
i mam na nią sporo miejsca więc teraz oglądam ,doglądam milion razy która odmiana najpiękniejsza, największe ma kwiaty, najpiękniej kwitnie, szybko rośnie itd
oby tylko taka w szkółce była 
Pozdrawiam cieplutko

No ale pocieszam się że jutro jedziemy po magnolię

Pozdrawiam cieplutko

Kochani,
od jutra poprawa pogody
Nawet mój M. rwie się do roboty i chce jutro wyciągać stół z krzesełkami, fontannę i karchera, żeby wyczyścić po zimie ścieżki. Zobaczymy
Jolu,
pomylili się z pogodą o jeden dzień - jutro będzie pieknie ;:49 ;:49 ;:49
Tadeuszu,
i do Ciebie wiosna w końcu się doczłapie, a wtedy u mnie będą już te wiosenne kwiatuszki przekwitały, a Ty dopiero będziesz się nimi cieszyć
Grzesiu,
ogrodnik musi być cierpliwy - wszystko w swoim czasie i nie za szybko. Pomyśl, że wiosna szybciutko się skończy i znowu przez cały rok będziemy za nią tęsknić.
Olu,
zazdroszczę Ci tego słoneczka, bo u mnie dzisiaj nie pokazało się ani na moment.
Naprawdę pierwsza pokazałam kwitnące narcyzy?
Ewo,
chyba rzeczywiście moje maleńkie narcyzki są pierwsze w tym roku na forum...
Cynthio,
oj, tęsknię już za tym morzem kwiatów, ale tak jak napisałam Grzesiowi ogrodnik jest zajęciem dla cierpliwych...
od jutra poprawa pogody

Nawet mój M. rwie się do roboty i chce jutro wyciągać stół z krzesełkami, fontannę i karchera, żeby wyczyścić po zimie ścieżki. Zobaczymy

Jolu,
pomylili się z pogodą o jeden dzień - jutro będzie pieknie ;:49 ;:49 ;:49

Tadeuszu,
i do Ciebie wiosna w końcu się doczłapie, a wtedy u mnie będą już te wiosenne kwiatuszki przekwitały, a Ty dopiero będziesz się nimi cieszyć

Grzesiu,
ogrodnik musi być cierpliwy - wszystko w swoim czasie i nie za szybko. Pomyśl, że wiosna szybciutko się skończy i znowu przez cały rok będziemy za nią tęsknić.
Olu,
zazdroszczę Ci tego słoneczka, bo u mnie dzisiaj nie pokazało się ani na moment.
Naprawdę pierwsza pokazałam kwitnące narcyzy?
Ewo,
chyba rzeczywiście moje maleńkie narcyzki są pierwsze w tym roku na forum...
Cynthio,
oj, tęsknię już za tym morzem kwiatów, ale tak jak napisałam Grzesiowi ogrodnik jest zajęciem dla cierpliwych...
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Dalu,
Twoje narcyzy rzeczywiście przeurocze. Ale zobacz jakie to dziwne, też mam tą odmianę i wcale nie kwapi się do kwitnienia, a za to pąki otwierają wysokie żółte mutanty. Mutanty, bo to jakieś krzyżówki, nigdy takich nie kupowałam, żółte pełne. Sprawdzałam nawet na fotkach nie dowierzając swojej pamięci... parę lat temu były to najzwyklejsze pojedyncze narcyzy
Twoje narcyzy rzeczywiście przeurocze. Ale zobacz jakie to dziwne, też mam tą odmianę i wcale nie kwapi się do kwitnienia, a za to pąki otwierają wysokie żółte mutanty. Mutanty, bo to jakieś krzyżówki, nigdy takich nie kupowałam, żółte pełne. Sprawdzałam nawet na fotkach nie dowierzając swojej pamięci... parę lat temu były to najzwyklejsze pojedyncze narcyzy

Witam Cię Dalo nie zaglądalam na weekendzie z powodu braku czasu, ale jestem i dzis i widzę, że ogórd kwitnie jak ta lala.. no i te narzyce co wszystkich rozwaliły
:) ... a ja na sobote wybrałam oczywiście działeczke za to w neidziele wybrałam się na basen i do dżakuzi wsadziłąm sobie obolałe cielsko
:)
no i u Ciebie widzę, że mężowi ta zmiana czasu tez pomogła przy szykowaniu się do prac ogrodowych.. hehe

no i u Ciebie widzę, że mężowi ta zmiana czasu tez pomogła przy szykowaniu się do prac ogrodowych.. hehe
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalu, parę dni mnie nie było na forum, a u Ciebie w ogrodzie zrobiła się pełnia wiosny. Ja też nie mogę na pogodę i roślinki narzekać, budzą się do życia.
Niestety mam chorego malca i muszę siedzieć w domu. A ogród woła...
Życzę Ci na jutro dużo słońca, skoro go dziś nie miałaś. U mnie świeciło od popołudnia do samego wieczoru.
Niestety mam chorego malca i muszę siedzieć w domu. A ogród woła...
Życzę Ci na jutro dużo słońca, skoro go dziś nie miałaś. U mnie świeciło od popołudnia do samego wieczoru.