Kolorowy ogród Geni - 2009r - 3cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

e-genia pisze: Moniko cieszę się że mnie odwiedziłaś.
Prymulki będą miały ten sam kolor po wsadzeniu
do ogródka.Jest inny problem słabo zimują ,może gdybym na zimę okryła to wtedy by przezimowały a tak to tylko żółty.
Genia
Dzięki Geniu za odpowiedz. Ja moje juz wysadzilam do ogrodu, na jesien je okryje i zobaczymy...
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Geniu, ja kupiłam specjalną do wrzosów w OBI, ale chyba może być taka do rododendronów i azalii. Mają te same wymagania.
Koniecznie zrób im sporo miejsca, bo one gliny nie znoszą. Specjaliści wrzosowi zalecają wymianę gliny na głębokość 40cm. Jeśli się bardzo z ich wsadzaniem nie spieszysz, to poczekaj na mój przyjazd, przywiozę Ci trochę tych pokawałkowanych gałęzi sosnowych, one dobrze zdrenują ziemię od spodu. Tylko koniecznie musiałabyś mi przypomnieć przed moim przyjazdem do Ciebie. Pewnie w pierwszym tygodniu kwietnia będzie już można na sesję zdjęciową Twoich krokusów przyjechać?
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

jollla500 pisze:Wiatj Gieniu jak zwykle u Ciebie bardzo ciekawe tematy i piękne kwiaty ;:109

Gieniu nie rozumiem jaki jest problem z Twoim wątkiem :? a co ma Piterek do Twojego wątku :? nie rozumiem nic
Ja nie mam problemu z odnalezieniem :lol:
Witaj Jolu piterek nic nie ma do mojego wątku tylko mój watek teraz zaczyna się od postu piterka i tak wychodzi jak on by założył mój wątek .

Witajcie Jadziu i Moniko nie ma za co
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Geniu :D życzę Ci miłego pogodnego początku tygodnia, mam nadzieje, że pogoda dopisze i pozwoli pracować w ogródku i cieszyć się nim :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kubanki pisze:Geniu, ja kupiłam specjalną do wrzosów w OBI, ale chyba może być taka do rododendronów i azalii. Mają te same wymagania.
Koniecznie zrób im sporo miejsca, bo one gliny nie znoszą. Specjaliści wrzosowi zalecają wymianę gliny na głębokość 40cm. Jeśli się bardzo z ich wsadzaniem nie spieszysz, to poczekaj na mój przyjazd, przywiozę Ci trochę tych pokawałkowanych gałęzi sosnowych, one dobrze zdrenują ziemię od spodu. Tylko koniecznie musiałabyś mi przypomnieć przed moim przyjazdem do Ciebie. Pewnie w pierwszym tygodniu kwietnia będzie już można na sesję zdjęciową Twoich krokusów przyjechać?
Witaj Asiu jesteś kochana w ten sposób uratuje moje wrzosy ,a z przesadzaniem poczekam.
do Twojego przyjazdu na pokawałkowane gałęzie sosnowe .Mam nadzieję że nie zapomnę przypomnieć bo ze mnie już sklerotyczka.
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Witaj Geniu :D życzę Ci miłego pogodnego początku tygodnia, mam nadzieje, że pogoda dopisze i pozwoli pracować w ogródku i cieszyć się nim :D
Witaj Agnieszko na dworze okropnie zimny wiatr hula aż strach wyjść po zakupy .
Ale może i Ciebie jest lepiej ?
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu niestety u mnie jest również paskudnie, mokro , zimno i wietrznie :( ale mam nadzieję, że następne dni tego tygodnia będą lepsze. Ja już dziś jadę do domu, a nie tak jak było zaplanowane- na początku kwietnia, bo moja Gabrynia się rozchorowała ma ciężka anginę i zastrzyki. Całą noc nie spałyśmy, zdrzemnęła się dopiero o 4 rano. Jest umordowana, aż mi się serce kraje, dławi się ślinką, w ogóle nie może łykać :(
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko tam mi przykro .To pewnie przez tą paskudną pogodę.Mam nadzieję że szybko to przejdzie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Gabryni
Genia
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

e-genia pisze:
Witaj Asiu jesteś kochana w ten sposób uratuje moje wrzosy ,a z przesadzaniem poczekam.
do Twojego przyjazdu na pokawałkowane gałęzie sosnowe .Mam nadzieję że nie zapomnę przypomnieć bo ze mnie już sklerotyczka.
Genia
Geniu, dlatego właśnie napisałam, żebyś mi przypomniała :) Ja jak sobie czegoś nie zapiszę w komórce, to na pewno zapomnę. A to nie wiem na kiedy zapisać :) Chociaż może wpiszę na przyszły wtorek, a później będę najwyżej przesuwać, jak pogoda nie dopisze ;)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Ci bardzo Geniu, jesteś kochana ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to obydwie mamy taką pamięć .Ja 2 kwietnia mam wizytę u lekarza w Ciechocinku więc 4 możesz wpisać.
Genia
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Witaj Gieniu, widze nowe nabytki do ogródka zakupiałaś :D
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Lidko jak zwykle zawsze coś w ręce wpadnie.
Szkoda że nie da się popracować w ogrodzie na chwilę muszę lecieć na pocztę ale aż się boję wyjść na ten wiatr.
Genia
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Geniu :D Dziękuję za piękne życzenia :)
U mnie też bardzo wieje...Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Genia -chyba nie robisz dzisiaj nic w ogrodzie :? bo u mnie zimno ,wiatr wieje mało głowy nie urwie i nic nie robię ,czekam na lepsze czasy :? oby do niedzieli bo ma być już 15 stopni :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”