Dzięki Geniu za odpowiedz. Ja moje juz wysadzilam do ogrodu, na jesien je okryje i zobaczymy...e-genia pisze: Moniko cieszę się że mnie odwiedziłaś.
Prymulki będą miały ten sam kolor po wsadzeniu
do ogródka.Jest inny problem słabo zimują ,może gdybym na zimę okryła to wtedy by przezimowały a tak to tylko żółty.
Genia
Kolorowy ogród Geni - 2009r - 3cz.
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu, ja kupiłam specjalną do wrzosów w OBI, ale chyba może być taka do rododendronów i azalii. Mają te same wymagania.
Koniecznie zrób im sporo miejsca, bo one gliny nie znoszą. Specjaliści wrzosowi zalecają wymianę gliny na głębokość 40cm. Jeśli się bardzo z ich wsadzaniem nie spieszysz, to poczekaj na mój przyjazd, przywiozę Ci trochę tych pokawałkowanych gałęzi sosnowych, one dobrze zdrenują ziemię od spodu. Tylko koniecznie musiałabyś mi przypomnieć przed moim przyjazdem do Ciebie. Pewnie w pierwszym tygodniu kwietnia będzie już można na sesję zdjęciową Twoich krokusów przyjechać?
Koniecznie zrób im sporo miejsca, bo one gliny nie znoszą. Specjaliści wrzosowi zalecają wymianę gliny na głębokość 40cm. Jeśli się bardzo z ich wsadzaniem nie spieszysz, to poczekaj na mój przyjazd, przywiozę Ci trochę tych pokawałkowanych gałęzi sosnowych, one dobrze zdrenują ziemię od spodu. Tylko koniecznie musiałabyś mi przypomnieć przed moim przyjazdem do Ciebie. Pewnie w pierwszym tygodniu kwietnia będzie już można na sesję zdjęciową Twoich krokusów przyjechać?
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Jolu piterek nic nie ma do mojego wątku tylko mój watek teraz zaczyna się od postu piterka i tak wychodzi jak on by założył mój wątek .jollla500 pisze:Wiatj Gieniu jak zwykle u Ciebie bardzo ciekawe tematy i piękne kwiaty![]()
Gieniu nie rozumiem jaki jest problem z Twoim wątkiema co ma Piterek do Twojego wątku
nie rozumiem nic
Ja nie mam problemu z odnalezieniem
Witajcie Jadziu i Moniko nie ma za co
Genia
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Asiu jesteś kochana w ten sposób uratuje moje wrzosy ,a z przesadzaniem poczekam.kubanki pisze:Geniu, ja kupiłam specjalną do wrzosów w OBI, ale chyba może być taka do rododendronów i azalii. Mają te same wymagania.
do Twojego przyjazdu na pokawałkowane gałęzie sosnowe .Mam nadzieję że nie zapomnę przypomnieć bo ze mnie już sklerotyczka.
Genia
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu niestety u mnie jest również paskudnie, mokro , zimno i wietrznie
ale mam nadzieję, że następne dni tego tygodnia będą lepsze. Ja już dziś jadę do domu, a nie tak jak było zaplanowane- na początku kwietnia, bo moja Gabrynia się rozchorowała ma ciężka anginę i zastrzyki. Całą noc nie spałyśmy, zdrzemnęła się dopiero o 4 rano. Jest umordowana, aż mi się serce kraje, dławi się ślinką, w ogóle nie może łykać 

- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Geniu, dlatego właśnie napisałam, żebyś mi przypomniałae-genia pisze:
Witaj Asiu jesteś kochana w ten sposób uratuje moje wrzosy ,a z przesadzaniem poczekam.
do Twojego przyjazdu na pokawałkowane gałęzie sosnowe .Mam nadzieję że nie zapomnę przypomnieć bo ze mnie już sklerotyczka.
Genia

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28