Kolorowy ogród Geni - 2009r - 3cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry Geniu. Niezły mrozek musiał być dziś w nocy, bo ziemia w doniczkach na tarasie pozamarzana, a szron jeszcze o 8 się trzymał, choć słoneczko już od rana świeciło. U nas jeszcze dzisiejsza noc ma być mroźna, a potem pomału coraz większe plusy.
Co do rozczarowań internetowych, to ja w zeszłym roku też jedno mocno przeżyłam, ale po niedługim czasie okazało się, że niepotrzebnie przeżywałam, bo wszystkie chucherka ruszył intensywnie. Teraz po zimie też wyglądają dobrze.
Oby Twoje przylaszczki zachowały się tak samo :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Geniu, nie zauważyłam wcześniej, że pytałaś u mnie o Biedronkę. Wczoraj mąż miał urodziny i po południu już nie włączałam komputera, przepraszam.
Nie byłam, bo po pierwsze Ty napisałaś, że nic nie było w Toruniu, a po drugie muszę teraz się trochę powstrzymać, bo mam zamówione rośliny, które przyjadą pod koniec kwietnia, muszę zakupić trochę jałowców na wrzosowisko, no i sporo wydałam na wrzosy. No i jeszcze trzecie, nie mam za bardzo kiedy, bo jak jadę po dzieci, to muszę szybko wracać do maluszka, żeby go nakarmić :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Haniu, zmartwię Cię, Targi trwają od 24 do 26...
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asia

co za problem...następnego dnia do Obi :lol: dłuższa przyjemność
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Zolinka pisze:woooow ależ piękne - dziękuje Ci bardzo !!! rozumiem , ze jedna "kulka" :D to jedna sadzonka...jak gęsto sadzić ????
Nigdy się nie zastanawiałam ale z 1 m przerwy bo one szybko się rozrastają.Jak będą interesować Cie moje kolorki to przypomnij się jesienią bo teraz już wszystkie wydałam.
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hanka55 pisze:
Aska pisze:Dopiero pod koniec kwietnia, pewnie pojadę w sobotę 25. Z Beą, bo jej już solennie obiecałam. W zeszłym roku nie mogła jechać i poznać ulubionej forumki z TB. Trzeba to nadrobić . :lol: . Warto być, bo można znaleźć unikaty w normalnej cenie. Była i Waja - rośliny miała dość drogie, ale mocno rozrośnięte, ogrodowe pewniaki. Kupiłam od niej m.in. zamówiony telefonicznie wawrzynek wilczełyko 'Rubra', który już mi się bierze do kwitnienia. Jejku, gdyby nie ta śnieżyca, to i ja mogłabym już mieć wiosnę!!!
Asiu, nie 25 a 27 !!!
Bo 27-go, jest otwarcie sezonu w OBI i wiele roślin w cenach promocyjnych, jednodniowych!
JKatalog, niemal 100- stronicowy, jest dołączony do kwietniowego Kwietnika :-)

Geniu, jak będzie tak sypało, to nawet żądza kwiatowa Asi,
nie wytopi w śniegu czystej drogi do Krakowa! :;;230
A przed chwilą w TV powiadali, że u nas +5C, a ja- widzę -3C :shock:
Ani chybi- zeza mam? :;230
Haniu,Asiu u nas też troszkę przymroziło ale byłam sadzić w ogrodzie i moja ziemia nie jest zmarznięta powsadzałam wszystko i posypałam tortem a przylaszczki odwróciłam doniczki i nakryłam je doniczkami,myślę że wszyscy mają racje poradzą sobie w ziemi .

Aniu w OBI zawrót głowy trzeba wziąć ze sobą worek pieniędzy inaczej nie ma po co jechać
tam jest tyle wszystkiego że aż chora przyjechałam do domy .
Bratki pakowane po 10 szt za 9.99 we wszystkich chyba kolorach nie piszę więcej bo strony zabraknie.Aniu ,męża worek pieniędzy i do OBI
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Takie goździki wczoraj dostałam piękne nie ,róże ostatnio stoją w domu bardzo krotko może goździki dłużej.

GeniaObrazek
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne gożdziki. Gieniu, czy ja przegapiłam jakieś święto? :oops:
Nie skomentowałam marcinków - zachwyca mnie Gieniu , że masz je w takiej gamie kolorów! Mam dwie kępki niziutkich astrów krzaczastych, taki ładny fiolecik. Może za rok będą się już nadawały do podziału :D .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu ode mnie możesz mieć wszystkie których jakich nie masz ..
Asiu nie było żadnej okazji ,mój M kupuje mi czasem wracając z pracy .Zauważyłam że mój syn robi to samo dla swojej narzeczonej i za to go pochwaliłam że bierze przykład z ojca
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Gieniu piękne marcinki pokazałaś, to dla wielu nowych ogrodników nieznana bylina.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

zazdroszczę męża, który "bez okazji" potrafi kupić kwaity po pracy.. ehh... mój to kupuje tylko na przeprosiny... ale może to i dorbze.. bo jak ostatnio kupił mi kwiaty z okazji narodzin syna (21 czerwonych długich róż) to na drugi dzień uschły.. mimo tego, że były w wazonie z woda.. :(
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu masz przepiękną kolekcję marcinków :D a Twój mąż wspaniale Cię traktuje obsypując kwiatami :D i cudownie, ze syn naśladuje takie piękne gesty :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cattleya pisze:Gieniu piękne marcinki pokazałaś, to dla wielu nowych ogrodników nieznana bylina.
Ja je prawie u siebie zlikwidowałam zostawiłam tylko po 1 kępce i to pod dzialka bo już nie mam miejsca, a te kolorki mam co najmniej od 10 lat .
Myślałam że marcinki znają wszyscy nawet w moim domy były niebieskie czy fioletowe już nie pamiętam ze 30 lat temu.
Genia
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu nie było żadnej okazji ,mój M kupuje mi czasem wracając z pracy .Zauważyłam że mój syn robi to samo dla swojej narzeczonej i za to go pochwaliłam że bierze przykład z ojca
Miły zwyczaj...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Carla-pwd pisze:zazdroszczę męża, który "bez okazji" potrafi kupić kwaity po pracy.. ehh... mój to kupuje tylko na przeprosiny... ale może to i dorbze.. bo jak ostatnio kupił mi kwiaty z okazji narodzin syna (21 czerwonych długich róż) to na drugi dzień uschły.. mimo tego, że były w wazonie z woda.. :(
Oczywiście nie dostaje bukietów najczęściej jedną piękna różyczkę ,ale ostatnio w dzień kobiet od moich wszystkich panów było dużo i faktycznie część po 3 dniach była do wyrzucenia
Dlatego pewnie wczoraj kupił goździki a ja je kocham bardzo nawet sama co roku sadzę goździk chabaud.,kiedyś sama siałam w połowie marca do szklarni i pikowałam na rabatę na początku maja

Agnieszko ja też się cieszę a marcinki rzeczywiście udało mi się zebrać dość ładną kolekcję,szkoda że nie mam dla nich miejsca one lubią przestrzeń a ja mam je wciśnięte miedzy inne rośliny ,wcześniej tam na tym zdjęciu maja luźno i kwitną przepięknie
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”