Dala- mój piękny ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dala, przybiegłam do Ciebie, po rekomendacji ;) jaką zrobił Twojemu ogródkowi Krzyś-Bishop... No i wcale sie nie dziwię, bo ogród przepiękny, przemyślany i te aranżacje... cudo.

Czy możesz powiedzieć z czego te żywopłoty ?
dala pisze:Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalo to u Ciebie piękna wiosna już była tylko zima ja jeszcze przegoniła.Ale mi się rymnęło
U mnie jeszcze ledwie z ziemi śnieżyczki wychodzą nie widzę białych kwiatków .A śniegu nie ma czasem tylko poprószy lekko ale w dzień na słońcu stopnieje .
Genia
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalo, jak tam u Ciebie? Nas zasypało dzisiaj na dobre, więc i u Was pewnie sytuacja podobna. Na razie, dopóki jest net i nie ma pilnych wyjazdów, bawi mnie ta sytuacja - zobaczymy jak długo... a wiosną wilgoć w glebie na wagę złota :D
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dalo przepiękne zwiastuny wiosny u Ciebie....były :cry: , aż się wierzyć nie chce, że kwitły kwiaty a za kilka dni śniegu po kolana :cry: A Twoje zdjęcia pokazane przez Ewę super :D , takie widoki ładują akumulatory i nie dają nam się pogrążyć w smutku :D
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dalo witaj ,wysłałam Ci na p.w. adres.U Ciebie już wiosna :lol: ,a u nas -10 ,ale świeci słoneczko :!: Dalo ,a tojady ,nie masz nadwyżek :?: Pluskwica u Geni miała czerwone liściei, takie kwiaty,piękna jest .Chyba poszukam jej na allegro ,będzie się u mnie ładnie komponować z parzydłem leśnym.Pozdrawiam cieplutko :!: :wink:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalo, miłego dnia :) U mnie nareszcie przestało sypać i wyszło słońce :) Od razu raźniej na duszy się zrobiło :lol: :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-d-a

Post »

Witam wszystkich i chyba zaraz zacznę krzyczeć "ratunku!", bo mnie zasypało. Śnieg pada bez przerwy od wczoraj, co ja mówię pada - sypie wielkimi płatami. Razem z moim M. desperacko próbujemy odśnieżyć choćby wąziutkie tunele w miejscu ścieżek, żeby pieski miały gdzie , za przeproszeniem, siusiu zrobić. Takiej ilości śniegu w Sobótce nie pamiętam od wielu lat. Przed chwilą wróciłam z ogrodu, gdzie brnąc po kolana w śniegu próbowałam oczyścić ze śnieżnych czap iglaki i inne roślinki, ale to nie jest takie proste, bo niektóre są całkowicie zakopane.

Dzięki za wizyty w moim zimowym ogródku.

Ewo, żywopłoty u mnie są z pospolitego ligustru. trzeba je ciąć dwa, trzy razy, ale jest niezawodny i szybko rośnie.

Gieniu, jak widzisz, na Dolnym Śląsku zima zaatakowała i wcale nie ma zamiary się skończyć. Dzisiaj dla poprawienia nastroju kupiłam w Biedronce sporego hipka w doniczce. Jak zakwitnie to czerwone cudo, będzie pięknie.

Magdo, Ty mieszkasz najbliżej, więc dokładnie wiesz, co się tu dzieje. Masz jednak rację, że my, ogrodniczki powinniśmy się cieszyć z tej ilości wilgoci, zwłaszcza że ostatnie lata były bardzo suche.

Agnieszko, w ten zimowy czas fajnie popatrzyć na kolorowe kwiaty w pełni lata i rozmarzyć się, że to jeszcze tylko kilka miesięcy...

Ido, jeszcze raz dzięki za dalie. Jeśli chodzi o tojady, to jak wiosną będę je dzielić, to nie zapomnę o Tobie. Będą pięknie wyglądały z pluskwicami i parzydłem.

Moniko, u Ciebie przestało sypać, a u nas ma padać jeszcze kilka dni. Póki siedzę w domu, to spoko, ale jutro muszę jechać do Wrocławia i mam szczerą nadzieję, że samochód nie utknie mi gdzieś w zaspach.
ida74
---

Post »

dziękuję Dalu ,tylko proszę nie zapomnij ,a ja poszukam pluskwicy. :lol: Wiem ,wiem jestem strasznie upierdliwa.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-d-a

Post »

Ido, na pewno nie zapomnę.

A dzisiaj pokażę Wam, jaki mam teraz widoczek z okna w kuchni. Zdjęcie robione trzy dni temu, kiedy jeszcze było mniej śniegu. Obrazek ...a dwa następne zdjęcia pokazują mniej więcej to samo miejsce latem i zimąObrazek Obrazek

A teraz dla rozgrzewki widoczek z gorącego kraju. Ta roślinność ! Obrazek
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Puk, puk.. Przyszlam przywitać wlaścicielkę przepięknego ogrodu. Dala jestem pod wrażeniem, pięknie.
Róże wyglądają niesamowicie. Wzdycham juz do wiosny :D
Albo się przeprowadzę do Ciebie :lol:
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Może jak bieguny się przekręcą to my też będziemy mieli taką roślinność....
A na razie pozostaje nam szufla i odśnieżanie
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Przecudne widoki Dalo u Ciebie .
A ta roślinność .....chciało by sie mieć taką
ida74
---

Post »

Dalo kontrast między zdjęciami bardzo duzy -pogodowy oczywiście. :lol:
x-d-a

Post »

A tak wyglądał dzisiaj mój Ptyś po spacerku w tunelikach Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dalo takiego widoczku z kuchennego okna- czy latem, czy zimą- tylko pozazdrościć :D przepięknie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”