Kochani, bardzo, bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa i pochwały. Przyznam, że jestem troszkę speszona, bo zanim zdecydowałam się pokazać swój ogród, namiętnie oglądałam Wasze na tym forum. Jest tu wiele wspaniałych ogrodów i ludzi, którzy się nimi zajmują. Ja przez całą zimę przeglądam fora ogrodnicze, czytam specjalistyczne czasopisma i książki i cały czas kombinuję, co zrobię, co zmienię na moim skrawku ziemi, gdy tylko minie zima. W zasadzie jestem początkującą ogrodniczką, ale ambitną i zdeterminowaną; uczę się i dokształcam cały czas - to teoria, a w ogrodzie cały czas coś zmieniam i eksperymentuję - ciągle jeszcze nie jestem w pełni usatysfakcjonowana. Mój ogród jest położony na skraju Parku Krajobrazowego i otacza mały przedwojenny domek i to determinuje jego styl. Nie wiem precyzyjnie jak go nazwać , może wiejsko-romantyczny? Chodzi mi o to, żeby była w nim pewna naturalność, ale kontrolowana. Uwielbiam wszelkie kwiaty - cebulowe, byliny, ale również kwitnące krzewy. Mam dużo kwiatów, ale najwięcej chyba liliowców, hortensji i tulipanów.Jeszcze raz dziękuję Wam za wszystkie rady i wspaniałe doznania, które odczuwam oglądając Wasze wspaniałe ogrody. A teraz jeszcze kilka fotek, żeby Was nie zanudzać, bo ja o ogrodzie mogę bez końca...

[/URL]