Ranczo Nokły cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadeuszu, a wiesz może jaka to odmiana powojnika? Pięknie Ci kwitnie. Ile ma lat?
Napisz jeszcze proszę co to za krzew na przedosotatnim zdjęciu (czy dereń biały?) i jaki jałowiec na ostatnim.
Wiem, że pod pomidory musimy nawieźć ziemi i dlatego jeszcze w tym roku nie będę się moimi cieszyła. W tym roku musimy zadbać o estetyczną stronę naszej działki :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Co to za kwiat na 7 fotce
Piękne widoczki Tadeuszu , a i to pnącze też piękne.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeuszu, bardzo dziękuję za odpowiedź :D Rozejrzę się za nim, bo naprawdę piękny.
Jak zwykle z ogromną ciekawością obejrzałam wspomnienia z Twojego ogrodu.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

powojnik cudny taki rzadko spotykany :D
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ANIU- dziękuję za odwiedziny, nie znam nazwy pokazywanego powojnika , może go rozpoznasz tutaj:
http://www.clematis.com.pl/wms/322.html ... number=258

ja nie mogę znaleźć właściwej nazwy. Co do przedostatniego zdjęcia ,to rzeczywiście jest na nim dereń, mam dwa derenie jeden o liściach żółto-zielonych, drugi o liściach biało-zielonych.
Na resztę pytań, odpowiadam zdjęciami:

Obrazek Obrazek Obrazek

RENATKO- dziękuję za odwiedziny, na 7 zdjęciu jest zbliżenie kwiatu Krzewu KIELICHOWIEC, który opisywałem wczoraj i podobał się MONICE.

MONIKO- dziękuję za odwiedziny, pewnie zauważyłaś ,ze nie tylko Tobie Kielichowiec wpadł do "oka"

ISIU- dziękuję za odwiedziny, na naszej działce, trochę rośnie tych "rzadko spotykanych " roślin

Dzisiaj dalsze zdjęcia z 2007 roku , wśród nich zdjęcia z odwiedzin siostry zamieszkałej w Węgorzewie, oraz reszty rodziny.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zauważyłam, Tadeuszu :D Miło popatrzeć przed snem na Twój ogród :) Czy na zdjęciach jest wiciokrzew Hackrotta Goldflame?
AFRYKA
Mój ogród.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MONIKO- dziękuję za odwiedziny przy huśtawce rośnie wiciokrzew Browna , długo kwitnie, do samych mrozów. Pierwsze kwitnienie ma w czerwcu,po usunięciu przekwitłych kwiatostanów zaczyna nieprzerwanie kwitnąć obficie do późnej jesieni.

Obrazek Obrazek

Dzisiaj z aparatem odwiedziłem swoją działkę, śniegu napadało co najmniej 20-25 centymetrów, oto nasza działka otulona śniegiem .Zdjęcia będą jak fotosik przestanie strajkować
x-d-a

Post »

Tadeuszu, rośliny w Twoim ogrodzie są zjawiskowe!!! :lol: :lol: :lol:
A ten powojnik, to po prostu bajka.
Śliczne masz też krzewy kwitnące - w zeszłym roku przymierzałam się do guzikowca, teraz na pewno się skuszę.
Kielichowca wonnego już mam, wprawdzie jeszcze nie tak pięknego jak Ty, ale ogrodnictwo jest sztuką dla cierpliwych. Do Twojego opisu dodam tylko, że kwiaty tego krzewu pięknie pachną.
Ten dereń na Twoim zdjęciu, to chyba dereń kousa?
Pozdrawim i czekam zdjęcia z Twojego pięknego ogrodu.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Piękno porządek i elegancja cechują Twój ogród. Jest na co popatrzeć :shock: Będę częściej tu zglądal :lol:
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Powojnik wzbudzający taki zachwyt to chyba "Purpurea Plena Elegans" z grupy Viticella, on w realu jest chyba bardziej bordowy niż na zdjęciu (tu ma taki trochę fioletowy odcień), tak mi się wydaje, dobrze pamiętam Tadeuszu?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DALO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, będzie nam miło gościć Cię w naszym ogrodzie. Guzikowiec nie sprawia mi kłopotów w uprawie, zakwitł mi w następnym roku po zakupie w internecie i posadzeniu na miejsce stałe.Co do zapachu kielichowca, to każdy inaczej czuje zapach tej rośliny, mnie zapach kielichowce kojarzy się z drożdżami, a właściwi zapachem zacieru przy produkcji samogonu.

JANUSZU- dziękuję, że wędrując po ogrodach trafiłeś do naszego "raju", dziękuję również za ciepłe słowa o naszej pracy w ogrodzie. Zapraszam do obejrzenia pierwszej części ogrodu z 2008 roku. rok 2009 ,jak na razie składa się ze zdjęć sprzed 2008 roku, ale to już niedługo i zacznie się ruch w przyrodzie, i będzie co fotografować i pokazywać na Forum.

ELZBIETO- dziękuję za odwiedziny, tak, rzeczywiście, moj powojnik to" Clematis Grupa Viticella 'Purpurea Plena Elegans'" , nie Ty pierwsza zauważyłaś że mój aparat, trochę fałszuje kolory, już niedługo, będą lepsze zdjęcia, bo jestem na drodze do wymiany sprzętu.

A teraz obiecane zdjęcia z dzisiejszej wizyty w naszym ogrodzie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Tadeusz znowuż...- ślicznie...śnieżno-biało , równiutko zasypane Wasze Ranczo .
Ja lubię oglądać taki krajobraz.
Iglaki prezentują się okazale - przystojnie w białych okryciach.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadeuszu, bardzo dziękuję za odpowiedź :) Mam wiciokrzew Browna Dropmore Scarlett, ale wygląda zupełnie inaczej. Twój również z bliska przypomina mi Hackrotta...
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Tadeusz widzę że u Ciebie też niezle dosypało, pod takim okryciem to i największe
mrozy nie są grożne dla naszych roślin i krzewów.
Wczoraj był piękny słoneczny i mrożny dzien , dzisiaj pochmurno i ponownie pada śnieg.

życzę miłego dnia i
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Tadeuszu- pięknie zimową porą prezentuje się jałowiec i borówka (amerykańska?).No to jeśli kielichowiec tak pachnie to pokątni producenci łąckiej śliwowicy winni nim obsadzać pobliże aparatury i zapach zwalać na krzew. :lol: :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”