Miejsce na ziemi -Ave cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ave Eve
.........zwyczajnie PRZESADZIŁAS z aksamitkami
aksamitki ODSTRASZAJA nicienie.......zwyczajnie nicieniom aksamitki [korzenie] smierdza i wynosza sie tam gdzie ich nie ma .......np pod Rd
i wtedy trafiaja na wroga......larwy opuchlaków które dla odmiany uwielbiaja korzenie Rd........ech
czy KTOS ma róze i Rd rosnace obok siebie?
pod ziemia wszystko jest ok troche pozyteczne i troche szkodliwe istotna jest równowaga która niestety sami zakłocamy [ np nawozac sztucznie i uzywajac srodków chem ochrony roslin]........ingerowac nalezy jedynie w przypadku GRADACJI SZKODNIKÓW!
Kto tepi jedna mszyce i jedna mrówke niech zapomni o przebisniegach
i innych wiosennych........tak to działa!
cmokasy z gór

aksamitki ODSTRASZAJA nicienie.......zwyczajnie nicieniom aksamitki [korzenie] smierdza i wynosza sie tam gdzie ich nie ma .......np pod Rd

pod ziemia wszystko jest ok troche pozyteczne i troche szkodliwe istotna jest równowaga która niestety sami zakłocamy [ np nawozac sztucznie i uzywajac srodków chem ochrony roslin]........ingerowac nalezy jedynie w przypadku GRADACJI SZKODNIKÓW!

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Właśnie, oduczyliśmy się współżyć w zgodzie z naturą, czego nasi przodkowie uczyli się przez wieki i teraz Ci nieliczni z nas, którzy chcieliby do tego zgodnego współżycia powrócić, odkrywają w pocie czoła zależności, które przez wiele wieków były dla ludzi oczywiste. I i tak są częściowo skazani na niepowodzenie, bo co z tego, że ja chemii mówię "nie", jak z wszystkich stron są pola, gdzie chemia jest niestety stosowana. Szczęście, że to stosunkowo uboga wieś i nie stać rolników na wielokrotne opryski 

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Moi sąsiedzi - po obu stronach - nie tylko niczym nie pryskają (w sumie dobrze) ale i nic na swoim terenie nie robią - zielsko po pas, i jeśli coś choruje lub jest zaatakowane przez szkodniki - to nie ma żadnego działania... a to niekoniecznie dobrze - bo ja muszę dwa razy bardziej dbać o swoje roślinki 

ja mam róże rosną dokładnie z rododendronami i jak na razie rosną....kopiąc jesienią zero robali było.minismok pisze:Ave Eve.........zwyczajnie PRZESADZIŁAS z aksamitkami
![]()
aksamitki ODSTRASZAJA nicienie.......zwyczajnie nicieniom aksamitki [korzenie] smierdza i wynosza się tam gdzie ich nie ma .......np pod Rdi wtedy trafiaja na wroga......larwy opuchlaków które dla odmiany uwielbiaja korzenie Rd........ech
i innych wiosennych........tak to działa!
cmokasy z gór
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Ja też mam Rh i róże razem.
"Sadząc w ogrodzie aksamitki, nagietki lub kosmosy pod krzewami różanymi
zwalczamy nicienie."
http://www.oczarjk.pl/index.php?act=272/
"Aksamitka jest naturalnym wrogiem nicieni, wabi je
a przyczepione do jej korzeni giną z głodu."
http://ogrod-amat.webpark.pl/aksamitka.php

"Sadząc w ogrodzie aksamitki, nagietki lub kosmosy pod krzewami różanymi
zwalczamy nicienie."
http://www.oczarjk.pl/index.php?act=272/
"Aksamitka jest naturalnym wrogiem nicieni, wabi je
a przyczepione do jej korzeni giną z głodu."
http://ogrod-amat.webpark.pl/aksamitka.php
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:

Tessko moze ja zle pamietam ale martwiłas sie o swoje Rh i masz je na włoknie w ziemi?

nie ma robali nie ma sprawy

Ave Eve najpewniejsza jest metoda prób i błedów

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści