Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu cz. 10

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
carinus
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 25 lip 2025, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu cz. 10

Post »

Carinus
Swojego Cherokee kupiłem bez precyzyjnej informacji jaka to dokładnie odmiana. Nasionka sobie zachowałem na przyszły sezon. Zimą zajmę się identyfikacją tej odmiany i może dokupię inne tego gatunku. Na pewno wejdę w zielone odmiany i szczególnie pochylę się nad tymi, które podałaś oraz posłucham porad innych osób.
Awatar użytkownika
leszkat76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2020, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ania u mnie Hardy dorósl do 160 cm. Inne odmiany są wyższe , Hapynet jest niższy.Ja też będę siać Ametyst Jewel i Lucid Gem a z tego sezonu powrórzę Śliwkę Gurman. Była u mnie bardzo plenna , najplenniejsza z czarnych.
carinus Romowej Baby i Kiwi nie uprawiałam ale chcę spróbować u siebie. Ja trochę czytałam o nich na forum i różnie piszą nie wszyscy pochlebnie ale ja i tak zużyję na przecier. Przeciery robię do picia głównie bo lubię takie doprawione .
Zrobiłam w tym roku czerwone i żółte. Ciekawa jestem jak zmakują zielone. :D
To gar nastawiony na żółty przecier.

Obrazek
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Kasiu , szukam niższego na pierwsze zbiory, chyba zostanę przy tych co już znam.
Śliwka faktycznie plenna i ładna, może ją powtórzę. Mam w tym roku czarnego koktajlowego Black Keyes, piękny ale
średnio smaczny. Zły nie jest ale chyba nie do powtórki.
Piękny ten żółty przecier. Jak pijesz sok to pamiętaj by dodawać przed wypiciem oliwy. Idę sobie wypić takiego soku,zrobiłaś mi
smaka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”