
Z tego część na przecier i reszta do jedzenia,nadwyżka jest, ale nie muszę na siłę rozdawać.
Podobno najzdrowszy przetwór,to taki poddany obróbce cieplnej nie niższej od 160 stopni czyli pieczone.
Co prawda dopiero wszedłem w uprawę pomidorów nieszablonowych i Malachitowa szkatułka był pierwszym pomidorem o tak wyrazistym smaku, bardzo innym, niesztampowym. Skoro twierdzisz że Green Moldovan jest podobny w smaku, to w przyszłym roku postaram się wysiać kilka sztuk. Masz może coś jeszcze do polecenia w podobnych klimatach smakowych?leszkat76 pisze: ↑9 wrz 2025, o 12:46 A u mnie przyszła pora na tak wyczekiwaną przeze mnie Malachitową Szkatułkę. Ostatnia odmiana z której mam pobrać nasiona. Jednak nie powaliła mnie w smaku, nie jest zła ale i nie jakaś wybitna. Green Moldovan, którego uprawiałam wcześniej był lepszy, bardziej słodki.