Papryka do gruntu. Część 9

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
KamilK02
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Papryka do gruntu. Część 9

Post »

Jestem po próbie testu 4 moich mieszańców papryk F2, rozstrzał cech wielki, choć większość podłużnych fioletowych. Dwie były bez kapsaicyny, jedna przyjemnie grzała, a jedna pali przeokropnie ;:oj Ta żółta grzała bardzo delikatnie, nie miała nasion, fajne grube ścianki. Następna którą pokazywałem jako czarne też było bez nasion, fajne grube ścianki i bez kapsaicyny ma cechę korkowacenia po Jalapeno, kolejna fioletowa podłużna z tunelu nasion miała sporo, bez kapsaicyny, ale ścianki cieniutkie....
Ostatnia fioletowa, którą pokazywałem tutaj z dwoma papryczkami, też była bez nasion, ścianki grube, ale piekielnie wypaliła język i była gorzka. Wyżej zawiązała kolejną papryczkę z nasionami brrrr. Jeszcze zostało 5 do prób, ale one albo bez papryk, albo jedna.

Na chwilę obecną jeśli już będę zbierał nasiona to z tych słodkich, albo tej żółtej
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni1 2
Mój sad
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Coś mi się wydaje, że w kolejnym sezonie zrobię sobie przerwę w uprawie papryki. Na razie Navigator F1 ma przewagę nad Kaptur F1 (owoce są większe).
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52

Post »

Ponieważ krzaki nie są zbyt rozrośnięte postanowiłem nieco je odciążyć i zerwałem część owoców.
Obrazek
chudziak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2010, o 22:55

Post »

przemek1136 pisze: 25 lip 2025, o 09:05Coś mi się wydaje, że w kolejnym sezonie zrobię sobie przerwę w uprawie papryki.
A jaki powód takiego zamysłu - owoce przecież masz ( u mnie jest gorzej :evil: )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”