Kolorowy ogród Geni - 2009r - 1cz.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jacku nie marzysz o rarytasach a ten co masz to co ja nawet do tej pory nie wiedziałam że taki istnieje.A biały i bordowy chyba masz?Jacek P.... pisze:Geniu, co do ciemiernika błękitnawego to nie wiem, jak będzie kwitł. W internecie widziałem tylko jego odmianę 'Rubra' więc ten pewnie skromniej ale to nic. Nie mam za wiele ciemierników więc na razie nie marzę o rarytasach ale o podstawowych gatunkach
Ida kochany skarbie szybko się kuruj żebyś wyzdrowiała do połowy lutego
Genia
- madzisia777
- 100p
- Od: 26 sty 2009, o 12:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Geniu, ja to się nie mogę nadziwić mnogości kwiatów, ale też i mnogości zdjęć. Przecież forum odkryłaś nie dawno, a zdjęcia pokazujesz z całego roku takie piękne. Krokusy "prześlicznościowe", nie mogę się doczekać moich, choć ja chyba mam same zwykłe, żółte i fioletowe. Nie jestem pewna, bo moi goście (babcia i ciocia) lubią mi robić porządki. Babcia powyrzucała mi nasionka, które skrzętnie zbierałam w październiku z czego się dało, a ciocia etykietki od wsadzonych cebulek. Parę tylko udało mi się uratować 

- madzisia777
- 100p
Geniu- piękne wiosenne zdjecia, aż oczka sie cieszą ;:2 . Dostrzegam w Twoim ogródku rannika- i już mam kilka pytań o pielęgnację. Bo u Ciebie on jest śliczny.
Napisz proszę- czy ten kwiatek jest bardzo nie trwały? Bo "źródełka" z których wyczytałam, podają ze powyzej 10 st C. on już przestaje kwitnąć, a u Ciebie jest w pełnej okazałaści no i te kolory achhhhh.
Rannika wpisałam sobie na liste kwiatów króre chce mieć na skalniaku- ale go skreśliłam - bo nie trwały, nie lubi ciepła, no i co robić z cebulkami? wykopywć??? Jak to z nim jest??? Jak zobaczyłam w Ciebie takie śliczne to chyba znowu go na liste wpisze???
Napisz proszę- czy ten kwiatek jest bardzo nie trwały? Bo "źródełka" z których wyczytałam, podają ze powyzej 10 st C. on już przestaje kwitnąć, a u Ciebie jest w pełnej okazałaści no i te kolory achhhhh.
Rannika wpisałam sobie na liste kwiatów króre chce mieć na skalniaku- ale go skreśliłam - bo nie trwały, nie lubi ciepła, no i co robić z cebulkami? wykopywć??? Jak to z nim jest??? Jak zobaczyłam w Ciebie takie śliczne to chyba znowu go na liste wpisze???
- e-genia
Witaj Madziu ranki myślę że sa bardzo trwałymi kwiatami mnie rozsiewają się wszędzie a siewki kwitną już po 2 latach tak że szybko powierzchnia ranników się powiększa .Ja jak się nasiona wysieją posypuję powierzchnię gdzie rosną ranniki torfem i po jakimś czasie widać jak rosną nowe ranniki.
Ranniki już w lutym zaczynają kwitnąć pisze że kwitną 2 tygodnie u mnie często cały miesiąc
Genia
Ranniki już w lutym zaczynają kwitnąć pisze że kwitną 2 tygodnie u mnie często cały miesiąc
Genia
- e-genia
Aniu tych zdjęć byłoby dużo więcej gdybym wiedziała że będę na forum wiesz ilu tu kwiatów jeszcze nie pokazałam a u mnie w ogrodzie rosną.Aniu ja mam nasiona które pozbierałam z gazanii, aksamitki żółtej, cynii ale innej nie tej daliowe jak chcesz to ci wyślę ja nie będę siała bo nie mam gdziekubanki pisze:Geniu, ja to się nie mogę nadziwić mnogości kwiatów, ale też i mnogości zdjęć. Przecież forum odkryłaś nie dawno, a zdjęcia pokazujesz z całego roku takie piękne. Krokusy "prześlicznościowe", nie mogę się doczekać moich, choć ja chyba mam same zwykłe, żółte i fioletowe. Nie jestem pewna, bo moi goście (babcia i ciocia) lubią mi robić porządki. Babcia powyrzucała mi nasionka, które skrzętnie zbierałam w październiku z czego się dało, a ciocia etykietki od wsadzonych cebulek. Parę tylko udało mi się uratować
Genia
- madzisia777
- 100p
e-genia pisze:Witaj Madziu ranki myślę że sa bardzo trwałymi kwiatami mnie rozsiewają się wszędzie a siewki kwitną już po 2 latach tak że szybko powierzchnia ranników się powiększa .Ja jak się nasiona wysieją posypuję powierzchnię gdzie rosną ranniki torfem i po jakimś czasie widać jak rosną nowe ranniki.
Genia
dziękuję że odpisałas :P . To jeszcze jedno pytanko- po przekwitnieniu podobno roślinka cała zamiera tzn usycha i zoztaje puste miejsce. Jak zagospodarowujesz miejsce ??? Siejesz jakieś jednoroczne???
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt: