W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko...najpierw zdobywałam nasionka. U mnie obeszłam wszystkie sklepy i nie ma. Zaoferowała mi się przysłać iga 23..bo u niej są i kupiła. Nic właściwie za bardzo nie wiem. Będę dopiero szukać informacji. Ale jak piszesz że będziesz siać w domu..to pewnie już coś wiesz. Ale jeszcze poczytam co i jak. 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, muszę wytrzymać do kwietnia z konieczności, nooo i z rozsądku. Myślę wysiać pod koniec kwietnia, spokojnie wykiełkują i urosną na czaskubanki pisze:Halinko, nie wytrzymasz do kwietnia z sianiem, nie łudź sięJa już biegam i szykuję codziennie po kilka doniczek i wymyślam kolejne patenty na miniszklarenki. Miejsce na antresoli już prawie gotowe, żarówka energooszczędna przygotowana. Kompletna szajba

Wydaje mi się, że wcześniejsze sianie jest trochę ryzykowne. Radzę, nie spiesz się z wysiewem.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Asiu, ja bym kobee wysiała pod koniec lutego, a nawet początkiem marca, w zupełności wystarczy.
Jak nie miałam ogrody, to wysiewałam ją na balkon. Pierwszy raz wysiałam w maju, wprost do skrzynek balkonowych i to był błąd.
Trzeba ją wysiewać wcześniej w domu i warto, bo kwiaty - duże dzwonki: białe, fioletowe, purpurowe są piękną ozdobą balkonu.
Jak nie miałam ogrody, to wysiewałam ją na balkon. Pierwszy raz wysiałam w maju, wprost do skrzynek balkonowych i to był błąd.
Trzeba ją wysiewać wcześniej w domu i warto, bo kwiaty - duże dzwonki: białe, fioletowe, purpurowe są piękną ozdobą balkonu.
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Nie wytrzymam do kwietnia. Mam plan posiać po kilka nasionek jak tylko przyjdzie paczka, z resztę w późniejszym terminie. Dzięki temu w razie niepowodzenia nie zmarnuję wszystkich nasionek.Halina Kwak pisze: Aniu, muszę wytrzymać do kwietnia z konieczności, nooo i z rozsądku. Myślę wysiać pod koniec kwietnia, spokojnie wykiełkują i urosną na czas![]()
Wydaje mi się, że wcześniejsze sianie jest trochę ryzykowne. Radzę, nie spiesz się z wysiewem.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Halinko! Gratuluję dwutysięcznego postu
Dzisiaj nadrobiłem zaległości z czytania Twojego wątku od początku i dopiero teraz uzmysłowiłem sobie, jaki Ty masz piękny i rozległy ogród
Urzekły mnie żarnowce, które mam dopiero od ub. roku i są malutkie a u Ciebie taaakie kępy
Oczywiście liliowce też cudo i te orliki niebiesko-białe
Zazdroszczę Ci tego stawu. Możesz sadzić rośliny, które potrzebują wodę lub błoto, np niektóre irysy i pierwiosnki. No i nie jest to jakieś małe oczko tylko porządny staw
Cieszę się, że to wszystko zobaczyłem u Ciebie 

Dzisiaj nadrobiłem zaległości z czytania Twojego wątku od początku i dopiero teraz uzmysłowiłem sobie, jaki Ty masz piękny i rozległy ogród