cyma2704- Soniu Bardzo ci dziękuję za te pochlebne słowa. Czasami owszem coś i tutaj pokazywałam , bo byłam i jestem zawsze ciekawa obioru moich obrazów.
I tutaj zawsze miło moje prace odebrane. I szczególnie cieszy miejsce laureatów na konkursie fachowym, tam gdzie nie tylko malarzy duzo swoje prace pokazuje ale i fachowa komisja ocenia. Także ten konkurs mnie uskrzydlił ale pozytywnie. Wiem, że dalej musze duzo sie starać.
Na razie nie mam czasu na malowanie, bo prac jesiennych sporo w ogrodzie. A ten sezon słabszy z moją sprawnością. To po troszku je wykonuję.
Wczoraj chciałam wykopać buraczki. Ale okazało się, ze z 10 zostało turkucie zżarły, tak jak i selery.
Tylko selery mi jeszcze zostały do wykopania i eukomisy, które wciąż trzymają zielone liście.
Troche póżno ale zakochałam sie w trawach. Kilka już mam. Na wiosnę z tych co mam to podzielę i posadze dalej. @ tygodnie temu będąc na ryneczku jedną kupiłam. W sumie w tym roku tylko ta trawę kupiłam.
Dziękuję za podpowiedzi i nazwy.

Sprawdzę. Moning Light tak mam i wiem które to są. I Beauty Queen tez wiem , która to jest,
A te podane przez ciebie sprawdzę.
Czas jesienny to także znoszenia z ogrodu dyń. W tym roku pięknie mi tykwy obrodziły i dynie ozdobne . Już kilku znajomych zostało nimi obdarowanych.
Ale i ja nowe dekoracje zrobiłam.

Pokrzywki w ogrodzie już padły. Na trasie są, bo zabieram je na noc do domu.

I włoskie jadalne dynie. Położyła sekator na nich aby porównać sobie ich wielkość.