Zakątki na Dębowym 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 4

Post »

Aniu
Budleje, marcinki i hortensje masz piękne.
Serdecznie gratuluję wygranej , super są te Twoje prace.
Dziewczyno masz talent. Ten Kościół z kwiatami ;:215
Róże i dalie cudne , szczególnie ta dalia bordowo-czarna.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

I kolejny sukces Aniu! ;:138 ;:215 Rozwijasz się! ;:333
Miło nam w ;:167 ,kiedy nasze hobby znajduje uznanie u innych! ;:433
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Najserdeczniejsze gratulacje w pełni zasłużonego zwycięstwa!

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

jarha - Halinko Bardzo dziękuję i cieszę się, że znalazłam się w gronie zacnych laureatów 2023. :tan :tan
Troszeńkę w ogrodzie podziałam na razie 1 dzień. Zerwaliśmy z synem i córką wszystkie tykwy. Trochę wysadziłam roślin z doniczek, co tkwiły całe lato. Podzieliłam niskie białe marcinki i posadziłam obok siebie. I bergenie też podzieliłam i dosadziłam do nowej rabaty, co zaczęłam w lecie tworzyć i uknęła w miejscu. Może jutro uda mi się wykopać resztę mieczyków .
tą złocistą chryzantemę przesadziłam na wiosnę. Pod tujami już marnie rosła.
A na nowej rabacie odżyła i pięknie zakwitła. Odwdzięczyła się.
A masz taka ??
Wczoraj była cudna jesienna pogoda. wieczorem jeszcze grillowaliśmy z rodzinką. dziś już już chłodniej i trochę chmur. ale jeszcze znosie .
Dziękuje i tobie ciepełka jeszcze życzę ;:196 ;:167

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Niestety na trawach się nie znam jeszcze dobrze i nie wszystkie wiem jakie mam. Gdyby s ktoś wiedział co to za trawy proszę o podanie mi nazwy :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ewita44 - Ewuś dziękuję bardzo ;:196
budleje różowej liliowe jeszcze kwitną. hortensje już w jesiennych barwach. :D
Marcinki w tym roku nawet ładnie kwitły. Wczoraj jeszcze posadziłam 2 nowe. Dostałam od koleżanki. ;:138
Dziękuję bardzo. I mnie cieszy i to bardzo ta ostatnia wygrana w malarstwie. :tan
Dziękuję, dziękuję . miło mi czytać takie pozytywne słowa ;:196
Dalie sporo tracone przez przymrozek. Ale zrobił im ostatnie zdjęcia tuż przed tym przymrozkiem. Kilka dali w zaciszu jeszcze kwitnie.
Tą dalię bordowo-czarną mam pierwszy raz. Też mi się spodobała. Może mi dobrze przezimuje.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa- Maryniu Bardzo ci dziękuję za te pochlebne opinie. Staram się rozwijać, więcej i lepiej. Malowanie wciąga. ;:108 ;:108
Oj to prawda, prawda . Bardzo mi miło, jak moje obrazy się podobają innym. To bardzo raduje w sercu ;:173 ;:173 ;:173
Locutus- Loki Bardzo, bardzo dziękuję za miłe słowa .
Malowanie cieszy. wygrane też bardzo cieszą i cieszy rozwieź to, że moje obrazy podobają się innym. ;:108 ;:108

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Też nie podpowiem w sprawie nazw traw.
Znam tylko kilka nazw, które mam u siebie. ale też nie wszystkich traw. W tym roku mają szanse nas zachwycać wyjątkowo długo przy tak ciepłej jesieni. Budleje też wyjątkowo długo kwitną. ;:215
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beaby- Beatko No trudno, może znajdzie się ktoś , kto moje trawy rozpozna.
Ja znam też swoich może ze 4. Ale sporo mam nn.
Ale i tak nie mam jeszcze dużo traw, bo wcześniej nie bardzo one mi się podobały.
I dopiero od kilku lat je zapraszam do siebie :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, cudny pokaz dalii ;:167 Mnie szczególnie przypadła do serca ta ciemno bordowa. Znasz jej nazwę? U mnie w ubiegłym tygodniu jednej nocy był przymrozek i też zważył wszystkie dalie. Szkoda, bo jeszcze tak ładnie kwitły :roll:
Gratulacje z okazji zajęcia II miejsca w konkursie ;:138 Masz talent i dobrze, że został doceniony ;:108
Dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko Dalie są piękne. Ale ty też masz piękne dalijki. Ta Ercu jest cudna. Wiesz co to za odmiana ??
Niestety nie znam nazwy tej śliczno- bordowo ciemnej dalijki.
U mnie też ponad połoę przymrozek zwazył dalie. Kilka jeszcze w zacisznym miejscu kwitnie. Ale noce zimne .Czyli ich czas czy też kwitnienia jest już policzony .
Dziękuję bardzo. Mnie też ta wygrana bardzo cieszy ;:173
Dziękuję za tak miłe pozytywne słowa. One zawsze budują człowieka :D

Takiego żarówkowego, różowego marcinka dostałam od koleżanki, Jest cudny :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, a jednak trofea zdobyte! Wielkie słowa uznania! ;:433 ;:433
Tak bardzo się cieszę! :tan :tan :tan

A ogród jak zawsze pięknie kwitnący ;:303 i tylko tych zwarzonych przymrozkiem dalii żal. ;:174
Traw masz już dużo, a że ogród duży, to mają swobodę, dzięki czemu tak ładnie mogą kołysać się na wietrze. ;:215
Ciągle jeszcze pięknie kwitną różyczki, marcinki, szałwia, hortensje, rudbekie, ;:138 a Fionka dostojnie wśród nich spaceruje, podziwiając pracę swojej Pani. ;:303 ;:303
Zdrówka. ;:167
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu gratulacje, ;:63 świetnie, że nie tylko my, ale znawcy doceniają Twoje obrazy. ;:215
Różowy marcinek cudny. ;:oj Dalie piękne, moje już w kompostowniku.
Jak na osobę nie lubiącą do niedawna traw, masz ich sporo. :D Hakonechloa cudna, jakie wspaniałe kępy.
Nie będę cytować, bo każda trawa na innym zdjęciu, ale popatrz w G...e. Podam parę nazw- Strictus, Cabaret, Variegatus, Moning Light, Memory, Beauty Queen, trzcinnik krótkowłosy.
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Davros
200p
200p
Od: 18 maja 2023, o 16:58

Post »

Przepiękne jesienne widoki. Z trawami nie jest łatwo. Ja mam swoje spisane i mam ciężko dopasować miskanta do odmiany, gdyż czasem różnią się detalami. :)

Astry, czy też marcinki przepiękne. Czy Twoje też dostają mączniaka? U mnie połowa z nich ma zaatakowane liście, a pozostałe są piękne i czyste.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko Bardzo miła mnie niespodzianka spotkała z tym zajęciem 2 miejsca. chciałam chociaż być wyróżiona i w kataolu . a tu masz przescignęłam kilku malarzy wieloletnich .Także cieszę sie bardzo tym miejscem i tym nowym ościągnięciem. To dodaje skrzydeł ale też zobowiązuje do dalszych starań . I to bardzo :)
Bardzo ci dziękuję za miłe słowa i wsparcie. ;:196 ;:167
Ogród jeszcze żyje. Wprawdzie jesiennie i chłodno ale kolory są. Przymrozki już trochę koszą niektóre kwitnienia. Jak np, trochę dalii. Już 2/ 3 wykopane. I w skrzyneczce.
Ale trzeba cieszyć sie tym co jest .
Traw troszkę jest. ale ogród duży i chyba pomieścił by z 10 razy tyle. Ale pomalutku coś może będzie przybywać. w tym roku jedna kupiłam.
A 2 odmiany dostałam. Także w następnym roku coś będzie nowego. :D
Marcinki sa. Już z tych co mam to zamierzam podzielić i podosadzać dalej . Przy domu ogród jest już bogaty .Dalej jeszcze dużo do zrobienia. ale w tym roku znowu kawałek ziemi osadziłam roślinami z tych co mam i tych co dostałam od dobrych ludzi ogrodowych. W tym i od ciebie. ;:167 I tak po troszeczku będzie się zmieniał.
Różyczki też jeszcze niektóre kwitną. Fajnie wnoszą jeszcze dużo radości i trochę minionego lata.
Dziękuję i tobie zdróweczka i dobrych jesiennych dni nie tylko w ogrodzie ;:196 ;:167

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ta chryzantema rośnie nie daleko tuj. I chyba za dużo mam cienia.
Musowo ją przesadzić, bo położyła się...tak pragnie więcej słońca
Ale przesadzą ją już na wiosnę
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704- Soniu Bardzo ci dziękuję za te pochlebne słowa. Czasami owszem coś i tutaj pokazywałam , bo byłam i jestem zawsze ciekawa obioru moich obrazów.
I tutaj zawsze miło moje prace odebrane. I szczególnie cieszy miejsce laureatów na konkursie fachowym, tam gdzie nie tylko malarzy duzo swoje prace pokazuje ale i fachowa komisja ocenia. Także ten konkurs mnie uskrzydlił ale pozytywnie. Wiem, że dalej musze duzo sie starać.
Na razie nie mam czasu na malowanie, bo prac jesiennych sporo w ogrodzie. A ten sezon słabszy z moją sprawnością. To po troszku je wykonuję.
Wczoraj chciałam wykopać buraczki. Ale okazało się, ze z 10 zostało turkucie zżarły, tak jak i selery. ;:188 ;:155 ;:183
Tylko selery mi jeszcze zostały do wykopania i eukomisy, które wciąż trzymają zielone liście.
Troche póżno ale zakochałam sie w trawach. Kilka już mam. Na wiosnę z tych co mam to podzielę i posadze dalej. @ tygodnie temu będąc na ryneczku jedną kupiłam. W sumie w tym roku tylko ta trawę kupiłam.
Dziękuję za podpowiedzi i nazwy. ;:196 Sprawdzę. Moning Light tak mam i wiem które to są. I Beauty Queen tez wiem , która to jest,
A te podane przez ciebie sprawdzę.

Czas jesienny to także znoszenia z ogrodu dyń. W tym roku pięknie mi tykwy obrodziły i dynie ozdobne . Już kilku znajomych zostało nimi obdarowanych.
Ale i ja nowe dekoracje zrobiłam. ;:108 ;:108

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pokrzywki w ogrodzie już padły. Na trasie są, bo zabieram je na noc do domu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I włoskie jadalne dynie. Położyła sekator na nich aby porównać sobie ich wielkość.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
leszkat76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2020, o 14:12

Post »

Aniu, również gratuluję sukcesu. ;:215
Różowe Marcinki prześliczne.
Piękne trawy, mnie jakoś nie interesowały ,póki u Ciebie nie zobaczyłam jak się cudnie komponują z innymi roślinami. ;:63
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”