Witam moich miłych pierwszych gości.
marta64- Martuś , jarha- Halszko, cyma2704- Soniu , Beaby-Beatko
Jestem , jestem już z wami. miło mi na takie serdeczne powitanie i miłe słowa.
Czas szybko leci. Mamy maj cudny miesiąc, tylko, żeby te noce były cieplejsze.
Jeszcze nie wszystko mam posadzone w warzywniku. Jeszcze sporo prac przy kamieniach też mi zostało ( oczyścić, powycinać trawę ) a i zielsko też już rośnie po rabatach.
No i ślimakowe plemię też już jest

U was też ??
Portretów roślin będzie coraz więcej. Roślinki, rosną, rozkwitają i bardzo nas cieszą.
Z przyjemnością często spaceruję i obserwuję jak przyroda z dnia dzień pięknieje, rozwija się i raduje nasze oczy i serce.
Lilaka mam jednego . Może kiedyś jeszcze inne przybędą. Ale na razie ten tylko cieszy i wyglądem i zapachem.
Magnolia nie ucierpiała od przymrozków. Większość roślin zniosła zimnice dobrze. Może 2 hosty zostały czereknięte.
A może jeszcze wszystkiego nie dojrzałam
W ty roku miałam dużo zalanego terenu. W tym i warzywnik ii tam gdzie stoi tunel. łopatą z tunelu wodę wygrażałam ze ścieżki co raz. Dlatego długo trzeba było czekać aż to wszystko nam podeschnie. Jeszcze pomidorki czekają na posadzenie w tunelu. może w sobotę dopiero tam coś zrobię.
Kasiu74- wiosna. wiosna w końcu nas z daleka cieszy zielenią, kolorami , bzyczkami , różnymi kwitnieniami.
I dobrze,że rośliny rosną w górę, drzewa kwitną, Listki różne rozwijają się i pokazują piękną naturę.
Po długiej zimie w końce nasze pragnienia zieleni kolorów i różnych prac ogrodowych zaczynają nas nasycać.
I energii nam przybywa. Czyż nie tak ?
Tulipankowe widoczki. Część już przekwitła. A część pokazała tylko liściorki. Czy tylko u mnie tak jest ? Czy u was też nie wszystkie w kolejnych latach dobrze kwitną ? Lub w ogóle zamierają ?

No i mój ostatni nowy nabytek Pigwowiec okazały 'Hollandia'. Urzekł mnie tymi swoimi czerwonymi kwiatami. I to dzięki nim go kupiłam.