Wczoraj zamknęłam sezon, tak mi się wydaje

Pograbiłam i wywiozłam na kompost trylion

taczek liści, okryłam stroiszem młodziutkie hortensje ogrodowe i zamontowałam karmiki. I posadziłam ostatnie cebule. Nareszcie.

Pogoda taka, że lepiej ogród oglądać przez okno, spod ciepłego kocyka z ciepłą herbatką w łapce.
Aniu Tara - Buk Fontaine to przepiękne drzewo, ale faktycznie, potrzebuje trochę miejsca. Pozdrawiam
Ewelinko - Domek na pewno spełni swoje zadanie.

Na razie trwa walka o kolory, wyposażenie, dodatki

Ja chciałam, żeby moja część to była typowa wiejska chałupka, M ma wydzielone miejsce na swoją
siłkę, ale Zuza zaczęła już rozmyślać, że to fajne miejsce do spotkań towarzyskich

Ot, nastolatki
Ogród jesienny, masz rację, ma swoje uroki. Uspokaja mnie od feerii barw, od chaosu. Marzę jednak, aby za chwilę świat pokryła biel. Uwielbiam ogród zimą pobielony. Ale szanse marne
Soniu - Skopałam miejsce pod murkiem, bo mam tam w planach posadzić szpaler anabelek. Myślałam o ogrodówkach, bo są cudne, ale nie mam jeszcze doświadczenia w ich uprawie. Zaczęłam w tym roku, zaprosiłam dwie różne, zobaczymy. Jak się uda, to kiedyś pod murkiem będzie szpaler nie z białych anabelek, a z różowo - niebieskich ogrodówek. Takie małe marzenie
Miejsce na warzywka znalazłam za domkiem, może będzie to inny wymiar, ale podstawowe warzywa się zmieszczą. Uporządkowałam też takie jedno miejsce, gdzie była hałda kompostowa, i tam też będzie część warzyw. Nie wyobrażam sobie życia ogrodowego bez pracy przy uprawie warzyw.
Aniu Anabuko - Ależ pozwalam, jak najbardziej

Dziękuję za miłe słowa.
Dorotko - Listopad się kończy, będzie

Pod murkiem będzie rabata z anabelek. Wyżej Soni opisałam co chciałabym mieć tam docelowo, więc jest to rabata z planami. Początkowo myślałam o różach, ale murek i okoliczne nasadzenia powodują, że jest tam dość cieniście i wilgotno. Róże miałyby słońce wschodnie, ciut południowego, za mało

. Wygrały anabelki, których namnożyłam tonami z moich patyczków.
Masz rację, wirus mógłby już odpuścić.
Zdjęcia zrobiłam telefonem, więc będą w osobnym poście