Mój ogród wśród łąk część 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 7

Post »

Dla Szefuncia drapanko proszę.
Oczywiście "dostałam" dzięki za odpowiedz, posadziłam go niefortunnie muszę przesadzić.
pozdrawiam ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Bardzo fajny ten domek i całkiem spory jest ;:oj . Przyda się na pewno ;:108 . Muszę przyznać, że listopad w Twoim ogrodzie wygląda bosko ;:215 . Uwielbiam takie kolorowe jesienne migawki . Przebarwiające się liście, trawy, hortensje a do tego wspaniali pomocnicy . Bardzo ładnie prezentują się Twoje ogrodowe dodatki ;:215 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziś ozdobami ogrodowymi i kociakiem się pozachwycam. :)
Czyżby pod murem grządki warzywne się szykowały. ;:218
Chandra listopadowa chyba większość nas dopada. ;:108 Niedługo grudzień i już będziemy siewy planować. ;:173
Małgosiu zdrowia i słońca na sadzenie cebulowych. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Malgoniu :wit
Cieszę się, że sprawiłam ci trochę radości.
To pozwolisz , że i ja czasami tak będę się zwracać do ciebie. :D
Cudny i kolorowy ten twój listopadowy ogród.
Pełen pięknych kolorowych, radosci.
Trawy prześliczne. ;:215
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu, listopada nie lubię, to dla mnie chyba najbardziej dołujący miesiąc w roku. Na szczęście ten obecny jakoś mniej się ciągnie, a to chyba dlatego, że mam dużo ogrodowych zajęć i na chandrę nie ma czasu ;:108
Za chwilę będzie grudzień i Święta, a potem to już z górki... Oby do wiosny! A może jeszcze ten wstrętny wirus pójdzie sobie precz? :pogon
Szefuncio prześliczny, a Twoje ujęcie wprost mistrzowskie ;:215
Też miałam Cię zapytać co tam szykujesz pod murkiem?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit

Wczoraj zamknęłam sezon, tak mi się wydaje :D Pograbiłam i wywiozłam na kompost trylion :D taczek liści, okryłam stroiszem młodziutkie hortensje ogrodowe i zamontowałam karmiki. I posadziłam ostatnie cebule. Nareszcie. :lol: Pogoda taka, że lepiej ogród oglądać przez okno, spod ciepłego kocyka z ciepłą herbatką w łapce.

Aniu Tara
- Buk Fontaine to przepiękne drzewo, ale faktycznie, potrzebuje trochę miejsca. Pozdrawiam :wit

Ewelinko - Domek na pewno spełni swoje zadanie. :tan Na razie trwa walka o kolory, wyposażenie, dodatki :D Ja chciałam, żeby moja część to była typowa wiejska chałupka, M ma wydzielone miejsce na swoją siłkę, ale Zuza zaczęła już rozmyślać, że to fajne miejsce do spotkań towarzyskich :;230 Ot, nastolatki ;:209
Ogród jesienny, masz rację, ma swoje uroki. Uspokaja mnie od feerii barw, od chaosu. Marzę jednak, aby za chwilę świat pokryła biel. Uwielbiam ogród zimą pobielony. Ale szanse marne ;:185

Soniu - Skopałam miejsce pod murkiem, bo mam tam w planach posadzić szpaler anabelek. Myślałam o ogrodówkach, bo są cudne, ale nie mam jeszcze doświadczenia w ich uprawie. Zaczęłam w tym roku, zaprosiłam dwie różne, zobaczymy. Jak się uda, to kiedyś pod murkiem będzie szpaler nie z białych anabelek, a z różowo - niebieskich ogrodówek. Takie małe marzenie ;:224
Miejsce na warzywka znalazłam za domkiem, może będzie to inny wymiar, ale podstawowe warzywa się zmieszczą. Uporządkowałam też takie jedno miejsce, gdzie była hałda kompostowa, i tam też będzie część warzyw. Nie wyobrażam sobie życia ogrodowego bez pracy przy uprawie warzyw. ;:108

Aniu Anabuko - Ależ pozwalam, jak najbardziej ;:196 Dziękuję za miłe słowa.

Dorotko - Listopad się kończy, będzie ;:333 Pod murkiem będzie rabata z anabelek. Wyżej Soni opisałam co chciałabym mieć tam docelowo, więc jest to rabata z planami. Początkowo myślałam o różach, ale murek i okoliczne nasadzenia powodują, że jest tam dość cieniście i wilgotno. Róże miałyby słońce wschodnie, ciut południowego, za mało ;:222 . Wygrały anabelki, których namnożyłam tonami z moich patyczków. ;:108
Masz rację, wirus mógłby już odpuścić. ;:145

Zdjęcia zrobiłam telefonem, więc będą w osobnym poście ;:224
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To teraz czas na obrazki :D

W domu

Obrazek

W ogrodzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatki

Obrazek

Praca z tym ogrodnikiem to czysta przyjemność

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A wieczorem świętowaliśmy

Obrazek

Obrazek

I złapanie oddechu bo trzeba było

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu!

Zajrzałam do Twojego ogrodu i doznałam olśnienia. Wpadłam w czysty zachwyt ;:oj ;:oj
Stworzyłaś coś, co jest moim ideałem: żywiołowy, pełen zaskoczeń ogród, kwitnący i różnorodny, a jednocześnie nie stwarzający wrażenia chaosu. Widać rękę ogrodnika (na spółkę z Ogrodniczką :twisted: ) i wiadomo, że rządzi Ogrodniczka, a nie rozbuchana przyroda. Jeszcze jedno: Twój ogród wydaje się nie mieć końca. Albo ma 10 hektarów, albo stworzyłaś wspaniałą iluzję...

Połączenie porządku z żywiołem jest dla mnie niedoścignionym ideałem. Tobie się to udało i to z dużym rozmachem, szczerze gratuluję!
Dużo nas łączy: miłość do kotów i ogrodów pokrytych śniegiem, nawet łopatę mamy taką samą ;:306
Różni nas stosunek do listopada. Ja uwielbiam ten miesiąc, za to nie lubię grudnia z jego przedświątecznym szaleństwem.

Będę zaglądać. Szkoda dzikiej kiciulki (przepięknej), ale ten marmurkowy tygrysek jest rewelacyjny.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoniu :wit
Pięknie ci grudnik kwitnie ;:215
Twój piesio jest śliczny.
Takiego fajnego asz pomocnika, to porządki jesienne poszły zapewne szybciej.Ogrodnik rosnie i uczy się.
świetny tort. ;:224 ;:224
I piękne krajobrazowe widoczki.
a jak tam, masz zimę ?? Czy nie ??
I mnie trochę na minusie jest.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Jak ten czas szybko leci ;:oj Już grudzień, i to nawet koniec miesiąca ;:131
Czas na podsumowania, czas na planowania. Ja nie podsumowuję, miniony rok był dla mnie trudny, więc zdecydowanie patrzę do przodu. A plany...No cóż, jak przystało na ogrodnika mam ich sporo. Już buszuję po sklepach z nasionami, napełniam koszyki, debatuję, rozmyślam nad zakupami. Warzywniak mi się zdecydowanie zmieni w przyszłym sezonie, bo na większej jego powierzchni został postawiony domek ogrodnika. Coś już wymyśliłam, przygotowałam kilka miejsc, nie jest źle ;:333 Nie wyobrażam sobie przecież mojego zielonego królestwa bez własnych warzyw. Początkowo M planował zrobić mi skrzynki dla warzyw, ale sorki, bo gusta bywają różne i wiadomo, że ostatnio moda wchodzi na salony ogrodowe....Jakoś mi te skrzynie nie leżą ;:222 Będzie tradycyjnie. Ciasno, ale dam radę.

Lisico- Napuchłam z dumy po przeczytaniu Twojego opisu mojego ogrodu. ;:180 Połączenie porządku z żywiołem powiadasz? Podoba mi się to stwierdzenie. Bo ja sama taka jestem, chociaż z upływem lat coś mnie do tego bieguna porządku ciągnie :lol: Ogród tworzy się u mnie spontanicznie, od zawsze chyba. Ulegałam różnym modom, ale i tak zostaję przy swoim chaosie. Sam ogród nie jest duży, ma niecałe 2 tysiące metrów, ale urządzam go tak, żeby były różne zakamarki, różne wnętrza. Bardzo często przerabiane i remontowane.
Miło mi , że zajrzałaś i zapraszam ;:136

Aniu - Pytasz o zimę? Uśmiechniesz się, ale dopiero wczoraj coś tam poprószyło cukrem pudrem, ale mrozu nie ma, więc cukier puder zaraz zniknie. Na początku grudnia też zagościł u nas śnieg na całą noc, bo rano spadł deszcz i posprzątał. I taka to u mnie zima. ;:145

Zdjęcia będą w kolejnym poście, bo muszę osobno z telefonu, coś mi się pokićkało w mediach, ale idę na skróty :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To teraz pismo obrazkowe :uszy

Taki był u mnie jednonocny śnieg

Obrazek

Ogrodowo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tęcza w Wigilę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I do przyszłego roku kochani :wit Oby obfitował we wszystko co dobre. :uszy
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Małgosiu
Fajne klimaty w Twoim ogrodzie pokazujesz ,mimo niełaskawej pory roku. :D
Szkoda warzywnika ,ale czytam ,że już pomysł na nową lokalizację kawałka masz. :)
Ogród olbrzymi i bardzo zadbany ,zastanawiam się kiedy masz czas na to wszystko.
Super mieć takiego pomocnika ,nawet sprzątanie liści to przyjemność.
U nas też trylion taczek liści ,połowa chyba na wiosnę zostanie. ;:209
Ciekawa jestem nowych hortensji - jak już je posadzisz.
U nas surowy klimat ,ciężko te rośliny do kwitnienia doprowadzić ,a ja sobie sadzonkę kolejnej zrobiłam ciachniętej gdzieś ;:218
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Małgosiu

Twój ogród zachwyca mnie o każdej porze roku ;:167 szkoda,że śnieżek nie chce pozostać u nas na dłużej :roll:
Uwielbiam zasypany ogród.
Na Nowy Rok przesyłam życzenia; zdrówka i obfitych kwitnień ogrodowych, pozdrawiam ;:196 ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zazwyczaj w Wigilię ludzie wypatrują pierwszej gwiazdki, a Wam udało się przy okazji zobaczyć tęczę. To prawdziwa noc cudów ;:oj
2 tys metrów, to niewielki ogródek? Ale czemuż ja się dziwię, skoro swoje 300 metrów nazywam chusteczką :;230?
Wszystkiego dobrego Nowym Roku, Małgoniu ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zima tylko w jedną noc.
Ech skąpi nam zima swoich uroków w święta i to od paru już lat.
Ogrodowe bardzo ładne.
Piękne kule. To bukszpanowe ??
Małgoniu, wszystkiego najlepszego w nowym 2021 całym roku ci życzę .
Dużo zdrówka ,pomyślności , spokoju i radości .
Ogrodowych przyjemności nieustająco ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”