"Tygrysek","Kleksik"i in. MariiTeresy
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Witajcie
;:49
Dzięki Grażyno/Śnieżko, najbardziej przypomina Brother Sara Gold, lubię wiosenne kolory zimą .
Wygląda bardzo zdrowo, pewnie jak reszta raz na miesiąc będzie profilaktycznie podlany wyciągiem z czosnku...
rozkwitła też mini katlejka, kupiona na wyprzedaży bez kwiatow i niestety wielkością kwiatów mnie rozczarowała
to dla Was:
Wando, Mambo, Storczykowa, Gelatynko, Mała Mi, Renato, Jeanne

Dzięki Grażyno/Śnieżko, najbardziej przypomina Brother Sara Gold, lubię wiosenne kolory zimą .
Wygląda bardzo zdrowo, pewnie jak reszta raz na miesiąc będzie profilaktycznie podlany wyciągiem z czosnku...
rozkwitła też mini katlejka, kupiona na wyprzedaży bez kwiatow i niestety wielkością kwiatów mnie rozczarowała
to dla Was:
Wando, Mambo, Storczykowa, Gelatynko, Mała Mi, Renato, Jeanne

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
Mario TeresoT
Ciekawie wygląda to zderzenie bieli krajobrazu na zewnątrz i kwitnących storczyków.Te kolory mają wiele nadziei i radości w sobie..Co im zima może!!
Warto czekać na takie widowiska ..
Każde rozwijanie pąka jest przeżyccim, ale w katlejach szczególnie widowiskowe..
Gratuluję wspaniałej opieki, pewnie asystent poamaga? bo jakby inaczej.
pozdrawiam JOVANKA

Ciekawie wygląda to zderzenie bieli krajobrazu na zewnątrz i kwitnących storczyków.Te kolory mają wiele nadziei i radości w sobie..Co im zima może!!
Warto czekać na takie widowiska ..
Każde rozwijanie pąka jest przeżyccim, ale w katlejach szczególnie widowiskowe..
Gratuluję wspaniałej opieki, pewnie asystent poamaga? bo jakby inaczej.
pozdrawiam JOVANKA
- MariaTeresa
Miło gościć, Jovanko
Asystent trochę pomagał, we wcześniejszej fazie -ubył jeden pączuś...
,
u innej pąków jeszcze nie było widać, tylko liście połamały się, ale tu chyba był 4-nożny

Asystent trochę pomagał, we wcześniejszej fazie -ubył jeden pączuś...

u innej pąków jeszcze nie było widać, tylko liście połamały się, ale tu chyba był 4-nożny

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
MarioTereso, nie szkodzi że kwiatuszek katlejki mały, ale za to jaki cudny
Też taki słoneczny jak ten falenopsis, ładna z nich para

Też taki słoneczny jak ten falenopsis, ładna z nich para

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
:P :P
*wypadki chodząpo ludziach*i niekoniecznie trzeba mieć asystenta- wiem coś o tym :P .
Mówi się trudno. ważne,ze zachował się jeden pąk - lepiej brzmi.
A katlejki ...to bardzo róznie z nimi,czasami nasze oczekiwania są wększe niż kwiat
Jak jest niewiadomą mniej rozczarowuje.
Dla kwiatów katleje trzeba kupować na wystawach,. w handlu okazykwitnące
Inaczej z wyborem gatunkowych- te zazwyczaj sa mniejsze ale.... przy nie jednej mam błysk w oczach.
No to teraz poczekamy cierpliwie na pełnię rozwnięcia .
pozdrawiam JOVANKA
..
*wypadki chodząpo ludziach*i niekoniecznie trzeba mieć asystenta- wiem coś o tym :P .
Mówi się trudno. ważne,ze zachował się jeden pąk - lepiej brzmi.
A katlejki ...to bardzo róznie z nimi,czasami nasze oczekiwania są wększe niż kwiat

Jak jest niewiadomą mniej rozczarowuje.
Dla kwiatów katleje trzeba kupować na wystawach,. w handlu okazykwitnące
Inaczej z wyborem gatunkowych- te zazwyczaj sa mniejsze ale.... przy nie jednej mam błysk w oczach.
No to teraz poczekamy cierpliwie na pełnię rozwnięcia .
pozdrawiam JOVANKA
..
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mario Tereso, piękne wesołe masz kolorki!
Czy ten phalaenopsis z poprzedniej strony jest chętny do kwitnienia? Identyczny kupiłam w zeszłym roku rodzicom na Dzień Babci i Dziadka, i kwitnie już 3-ci raz na 2 pędach!
" ...pewnie jak reszta raz na miesiąc będzie profilaktycznie podlany wyciągiem z czosnku... " -
Co im daje takie podlanie i czy robisz tak przez cały rok?

Czy ten phalaenopsis z poprzedniej strony jest chętny do kwitnienia? Identyczny kupiłam w zeszłym roku rodzicom na Dzień Babci i Dziadka, i kwitnie już 3-ci raz na 2 pędach!
" ...pewnie jak reszta raz na miesiąc będzie profilaktycznie podlany wyciągiem z czosnku... " -
Co im daje takie podlanie i czy robisz tak przez cały rok?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- MariaTeresa
Witam serdecznie
Jovanko,
kupiona na wystawie wiosną (jedyna jednoliścienna) cattleya nie splamiła się ponownym kwitnieniem, chociaż rozrasta się i miała wakacje w ogrodzie, natomiast zakupiona w LM w lipcu kwitnąca dwuliścienna właśnie będzie kwitnąć ponownie. Te z wyprzedaży kupiłam bo chciałam uratować od wyrzucenia na kompost. ..i chcą po 4 miesiącach odwdzięczyć się kwiatami
Agito
wyciąg z czosnku ogranicza rozwój wielu patogenów grzybowych i nie tylko. jest w sprzedaży granulowany pod nazwą Bioczos,
używam czosnku jako przyprawy w kuchni, nie problem zrobić wyciąg z 1 ząbka na 0,5 szklanki
Madzik, chyba te dwuliścienne są bardziej niezawodne, czekam niecierpliwie na kwiat u Ciebie
Joanno, Jolusiu,Jeanne dziękuje w imieniu katlejki i swoim :P

Jovanko,
kupiona na wystawie wiosną (jedyna jednoliścienna) cattleya nie splamiła się ponownym kwitnieniem, chociaż rozrasta się i miała wakacje w ogrodzie, natomiast zakupiona w LM w lipcu kwitnąca dwuliścienna właśnie będzie kwitnąć ponownie. Te z wyprzedaży kupiłam bo chciałam uratować od wyrzucenia na kompost. ..i chcą po 4 miesiącach odwdzięczyć się kwiatami

Agito
wyciąg z czosnku ogranicza rozwój wielu patogenów grzybowych i nie tylko. jest w sprzedaży granulowany pod nazwą Bioczos,
używam czosnku jako przyprawy w kuchni, nie problem zrobić wyciąg z 1 ząbka na 0,5 szklanki

Madzik, chyba te dwuliścienne są bardziej niezawodne, czekam niecierpliwie na kwiat u Ciebie
Joanno, Jolusiu,Jeanne dziękuje w imieniu katlejki i swoim :P
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy