Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Maryniu gaura śliczna. ;:oj Liliowce kwitną pięknie, ;:215 moje się ugotowały.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakże mi miło przyjaznych Gości witać! ;:180 Obrazek
Za serdeczne słowa ;:167 dziękuję!
Dzisiejsze popołudnie spędzam w domu / niestety/ i mnie nosi! :roll: Zbałamuciło mnie załamanie pogody, zerwał się wiatr i zachmurzyło się,tak że od samochodu zawróciliśmy do domu... No i po jakimś czasie wszystko ucichło ..Ani kropla deszczu nie spadła i już za późno na wyjazd się zrobiło.. ;:oj

Skoro Goście się odezwali to i ja nie będę dłużna...Na FO kanikuła trwa...

Izo witaj! ;:196 Nawet się nie pochwaliłaś, że będziesz nieobecna! :D Dobrze,że jesteś!

ewelkacha88 chwalisz to mnie cieszy! ;:180 Rabaty stricte cieniste aktualnie przerabiam więc tylko rośliny pokazałam...paprocie, hosty,hortensje...Mam tego dobra trochę... :)Lilii mam niewiele na działce,kilka na balkonie i te dają z siebie wszystko... pachną i cieszą! :D Kupowane za grosze na rynku ale mnie nie zawiodły! ;:108

marta64 Liliowce przesadzałam w kwietniu, nie liczyłam na kwitnienie w tym roku a tu niespodzianka... zakwitną wszystkie duże i małe kępy.. ;:333
Są bardzo żywotne i zdrowo kwitną co mnie cieszy!Nie wyszukane i popularne bez falbanek i wynaturzeń bo takie właśnie lubię! A rabata powstała przy głównej alei i jest dość reprezentacyjna w tym stanie obecnie!Za chwilę liliowce zastąpią nieliczne dalie i aksamitki... :wink:
Na szczęście mam co fotografować co skrzętnie wykorzystuję bo to moja wielka frajda! :D
A chwaścik to jastrzębiec który zaplątał się w trawniku złapany w obiektyw przed wyrwaniem :D !
Miło,że zwróciły Twoją uwagę niektóre ujęcia, cieszą mnie takie uwagi! ;:180

cyma2704 Soniu ;:180 u mnie jakoś nic się nie ugotowało mimo upałów i moją dość reglamentowaną obecność w tym czasie na działce..Działka jest zróżnicowana i mam trochę cienia i trochę słońca.. Rośliny rosną w dość spartańskich warunkach nie rozpieszczam ich zbytnio więc radzą sobie
raczej same...przyzwyczajone! :D Dziękuję za pochwałę gaury ale to początek kwitnienia i pokaz dopiero przed nią... :D

tawlinę lubią wszelkie bzyki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu pięnie, pięknie, pięknie, no ale to zdjęcie to mistrzostwo po prostu ;:167 https://www.fotosik.pl/zdjecie/baa02a6d3d368ed9
a Twlinę soją mam schowaną za namiotem i nie widzę jak ją oblatują bzyki, muszę zobaczyć ;:108
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Maryniu, wszystkie Twoje zdjęcia są piękne i fascynujące, każde ma w sobie coś ;:oj Zdjęcie pysznogłówki , albo żóły rumian z plamką fioletu, dla mnie ;:215
Liliowce rozkwitają, różyczki kwitną,
piękne funkie też się starają.
Rano sprawdzę czy mam mlecza czy jastrzębca.
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwona0042 dziękuję bardzo za odwiedziny oraz takie słowa uznania i cieszy mnie,że Ci się u mnie podoba ;:196

marta64 cieszy mnie, że tak wysoko oceniasz moje zdjęcia :D Wiesz,jak się robi to co się lubi to jakoś tam wychodzi od czasu do czasu nieźle... :D A wyrażać uznanie nie każdy lubi...choć każdemu ono miłe... :lol: Wielkie dzięki! ;:180

zapraszam na balkon na łyk aromatoterapii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i skok na działkowe ścieżki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wejdźmy na chwilę do cienistego w świat paproci ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i takie tam ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Maryniu!
Wróciłam i przybiegłam do Ciebie nacieszyć oczy wspaniałymi fotografiami prezentującymi bogactwo Twojego ogródeczka. :tan
Cudownie jest wrócić z dalekiej podróży do znajomych zakątków i Przyjaciół. ;:138 ;:138 ;:138

U mnie też zimno i nawet deszczyk nawiedził moje strony ;:108 , ale działki jeszcze nie widziałam, czekam na spotkanie z nią w dniu jutrzejszym. Bardzo jestem ciekawa, na ile się zmieniła. ;:218

Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maryniu :wit , wiele kwitnień, które u Ciebie widzę u mnie jeszcze w pączkach, lilie jeszcze się ociągają też, no to sobie podziwiam między innymi u Ciebie ;:215 , Maryniu te żółte małe kwiatki to co to za śliczności?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit
Masz piękne liliowce.
Mam do nich słabość. Kilka widzę mamy wspólnych. Kilka twoich jest innych ciekawych. ;:215
Lilie też kocham. Pięknie zaprezentowane. ;:63
Ogród masz bogaty w różne kwitnienia.
Jak tam deszczyk miałaś ?? U mnie nic a nic. :cry:
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, lilie balkonowe cudne i pachnące! Masz ich tam sporo, to pewnie dlatego tak wcześnie uciekasz na działeczkę ;:306
A tam ciekawe paprocie w cienistym zakątku, odętka w rozkwicie ;:oj Już nie wspomnę, że prosto ustawiła się do zdjęcia, ale, że już? O białej nie marzę nawet, bo zostały może dwa badylki, ale różowa nie zamierza jeszcze kwitnąć! Liliowce, floksy - sielsko, anielsko! Portrety dalii w towarzystwie ;:215
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ;:180 Miło czytać takie komplementy ;:196
Deszczowo i chłodno się nam wszystkim zrobiło ;:oj ...Aura popada ze skrajności w skrajność ! :roll:
Lekki oddech od działki i u mnie chociaż wczoraj na sesji zdjęciowej byłam , szkoda uronić cokolwiek co kwitnie bo na działce dzieje się ale wszystko w mgnieniu oka przekwita... ;:108

Iwonko Z drugiej strony to dobrze, że nie wszystko nam kwitnie jednocześnie bo i tak forumowa monotematyczność nam panuje :) Jak nadchodzi czas róż to róże wszędzie jak liliowce to liliowcowo na przemian z liliami...czasem jeszcze coś zabzyczy albo łezkę uroni... ;:173
Żółte kwiatuszki to rumian zółty barwierski .Dziwne dla mnie,że udało mi się Ciebie taką znawczynię zaskoczyć :)

Aniu Liliowce mam od niedawna w sumie to ich nie lubiłam i przez lata nie wprowadzałam do ogrodu jakieś 2-3 odmiany i to wszystko.Koleżanka dzieliła swoje wielkie kępy i mnie uraczyła nimi no i tak wzbogaciłam swój mini ogródek i w te rośliny.A że są fotogeniczne bardzo to wiesz, mam co pstrykać! ;:306
Deszczyk u mnie od wczoraj po kilka chwil popaduje ale to raczej taki symboliczny a zimnica daje się we znaki.Wczoraj byłam na pogrzebie kilka km za miastem to zerwał się taki wiatr i ulewa,że parasolki wyrywało ;:oj ... Po kilku minutach wyszło ;:3 Zmarzłam jak nieszczęście!

marta64 No nie , ostatnio więcej w domu mnie jak na działce... :) Zimno i inne takie tam sprawy osobiste zmieniły ostatnio moje codzienne priorytety... Pogoda na szczęście nie sprzyjająca dłuższym pobytom na działce więc łatwiej to znoszę...
Paprocie to moje ulubienice od dawna i mam już kilkanaście ciekawych ogrodówek, szkoda że miejsce na nie mam już bardzo ograniczone...
Twoje foto-uznanie bardzo mnie cieszy! ;:180 ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek CD...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, cudowny jest Twój ogród!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu kochana, zapodałaś taką ilość aromatu liliowego, aż mnie zatkało, niczym uzależniona chciałam wciągnąć jak najwięcej. ;:306
Mam nadzieję że w końcu polało u Was jak się patrzy.U nas od wczoraj z przerwami solidnie podlewa. :tan Wcześniej też kilka dni zimnych było, niebawem znowu upały wrócą.
Ogródkowa rewia bogata kształtami i kolorami, motylki mają w czym wybierać.Zachwycił mnie taki jeden kąpiący się w kielichu jarzmianki. ;:215
Ja u siebie przyłapałam pasikonika pałaszującego pylniki liliowców i wcale się nie bał, choć do zdjęcia chwyciłam kwiat ręką. ;:108
Cienioluby masz fantastyczne, zwłaszcza paprocie zachwycające. ;:63 Koleżanki wiedziały co Ci podarować, liliowce wzbogaciły nasadzenia. ;:138
Pozdrawiam i udanego weekendu Wam życzę. ;:3 ;:79
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogród bogaty w roślinność pięknie kwitnącą, ale by oddać całą jego urodę, trzeba mieć talent fotograficzny, a Ty go posiadasz, Maryniu. ;:108 ;:108 Uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia. ;:303 ;:303
Wielkie słowa uznania i ogromne brawa dla Ciebie. ;:433 ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz Maryniu, nie wszystko jeszcze mam ;:306 i nie wszystko jeszcze znam, śmieję się, nie już chyba nie będę mieć wszystkiego, no chyba, że działkę większą kupię, floksy uwielbiam i widzę niebieskiego masz, czy on taki mocno niebieski jest?, cudna kępa pysznogłówki, też je lubię, ale coś ciężko im u mnie, ale posadziłam w tym roku znowu, może się zaaklimatyzują wkońcu ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”