Jakże mi miło przyjaznych Gości witać!

Za serdeczne słowa

dziękuję!
Dzisiejsze popołudnie spędzam w domu / niestety/ i mnie nosi!

Zbałamuciło mnie załamanie pogody, zerwał się wiatr i zachmurzyło się,tak że od samochodu zawróciliśmy do domu... No i po jakimś czasie wszystko ucichło ..Ani kropla deszczu nie spadła i już za późno na wyjazd się zrobiło..
Skoro Goście się odezwali to i ja nie będę dłużna...Na FO kanikuła trwa...
Izo witaj!

Nawet się nie pochwaliłaś, że będziesz nieobecna!

Dobrze,że jesteś!
ewelkacha88 chwalisz to mnie cieszy!

Rabaty stricte cieniste aktualnie przerabiam więc tylko rośliny pokazałam...paprocie, hosty,hortensje...Mam tego dobra trochę... :)Lilii mam niewiele na działce,kilka na balkonie i te dają z siebie wszystko... pachną i cieszą!

Kupowane za grosze na rynku ale mnie nie zawiodły!
marta64 Liliowce przesadzałam w kwietniu, nie liczyłam na kwitnienie w tym roku a tu niespodzianka... zakwitną wszystkie duże i małe kępy..
Są bardzo żywotne i zdrowo kwitną co mnie cieszy!Nie wyszukane i popularne bez falbanek i wynaturzeń bo takie właśnie lubię! A rabata powstała przy głównej alei i jest dość reprezentacyjna w tym stanie obecnie!Za chwilę liliowce zastąpią nieliczne dalie i aksamitki...
Na szczęście mam co fotografować co skrzętnie wykorzystuję bo to moja wielka frajda!

A chwaścik to jastrzębiec który zaplątał się w trawniku złapany w obiektyw przed wyrwaniem

!
Miło,że zwróciły Twoją uwagę niektóre ujęcia, cieszą mnie takie uwagi!
cyma2704 Soniu

u mnie jakoś nic się nie ugotowało mimo upałów i moją dość reglamentowaną obecność w tym czasie na działce..Działka jest zróżnicowana i mam trochę cienia i trochę słońca.. Rośliny rosną w dość spartańskich warunkach nie rozpieszczam ich zbytnio więc radzą sobie
raczej same...przyzwyczajone!

Dziękuję za pochwałę gaury ale to początek kwitnienia i pokaz dopiero przed nią...
tawlinę lubią wszelkie bzyki