Ogród Biedronki641 cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.6

Post »

Witam.
Przymroziło. Co jeszcze kwitło już przestało. Niech ta zima przyjdzie ze śniegiem albo niech nie odejdzie .Szaro, buro i ponuro.

Gieniu troche siedziałam w starych zdjeciach. Trochę je kasowałam i co zauważyłam, że ten rok miałam chyba najgorszy z kwitnieniem od innych lat. Wszystko marniejsze, dużo roslin nie mam. Jednym słowem ;:222
Oby przyszły sezon był łaskawszy. Czego Wam i sobie bardzo życzę. Udanego wypoczynku zimowego . Nabierajcie sił. Pozdrawiam i zapadam w sen zimowy. :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu u mnie był rok piękny , w te susze podlewałam co dzień nawet po 2 godziny wcześnie rano no ale ja nie pracuję zawodowo więc miałam na to czas ,ogród też nie duży .

Alu mnie namawiałaś żebym została a TY dezerterujesz? nie ma tak dobrze ;:7
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu będę Was odwiedzać a może i sama coś powspominam ale troszkę jestem zmęczona. Teraz biorę sie za zaległości w domu. Przecież nadchodzą Swięta. ;:108

Masz racje. Praca zawodowa, duży ogród, warzywnik i te doniczki do podlewania,to troche za dużo.A i prowadzenie wątku też troche pochłania czasu.Nie dezertuje tylko chcę troszkę odpocząć a nie mam już co wstawiać. Sezon zamknięty.

Dla Ciebie nie zimujący Amarcrinum Hawardii.

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Też przeglądałam swoje stare zdjęcia z poprzednich lat... Jestem zaskoczona ile roślin mi wypadło przez te lata. Aż żal...
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Gdybym miał to wszystko co sprowadzałem to dzisiaj byłbym wielki pan. Jednych roślin szkoda np.goryczki wiosennej a innych już mniej.Są miejsca na nowe,
które każdego roku ściągam.Listę powoli zapełniam ale wystrzegam się tych co potrzebują okryć,daszków itp.Już teraz moja działka wygląda jakby wynajął ją szrot.
Ala ma kwaśną minę bo szaro i ponuro.To ja jestem jakiś dziwak bo ja lubię dni mgliste.Mogą być z mżawką tylko aby woda nie lała się za kołnierz.Śniegu na drogach
nie lubię.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zima nie może się zdecydować czy ma przyjść czy nie . Czy Ty robiłaś już kopczyki różom ?? Zapowiadają teraz chłodne noce a potem znowu temperaturę na plusie i sama nie wiem co robić :roll: . Będę wdzięczna za podpowiedź bardziej doświadczonej osoby ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Mrozi a ja tak nie lubie zimy.

Iza to niestety nieuniknione i musimy się z tym pogodzić, choć sece boli i daje po kieszeni.Ale dobrze,ze chociać zrobiłam sobie miejsce na dysku.W nowym sezonie muszę jakoś inaczej zakładać Foldery, bo nic nie moge znalez, jak cos szukam.

Janku Ty i tak jesteś Pan, bo masz sporo pięknych roślin. U mnie też już nie ma goryczki wernej . Tak samo nie moge sie pogodzić z Sino -ornaty. Na nizinach mi ciągle wypada. Choć sadzonki miałam piękne.
Janku ja ostatnio często mam kwaśna minę. To przychodzi z wiekiem. :;230 :;230 :wit

Ewelinko ja jeszcze nic nie okrywałam,jedynie powiazane mam trawy. Roż nie mam odmianowych i nigdy jakos o nie nie dbałam i nie robiłam im kopczyków. Poprzykrywam tylko igliwiem rośliny rzadkie , co by mi w przyszłym roku serce znów nie rozbolało. Z tego co czytam to już óze forumki kopczykuja.I to im nie zaszkodzi a pomóz może.Pozdrawiam.

Czyż nie jesteśmy piekni?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ja uwielbiam zimę ale taką ze śniegiem, pewnie dlatego że nie ja odśnieżam podjazd.

ŁAŁ piękne prymulki, uwielbiam je
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Prymulki pierwsza klasa! ;:oj Auricula jakoś słabo mi rosną :( i najczęściej wypadają po roku lub dwóch. Jednak na Sieboldii znalazłam dobre miejsce i nawet się mnożą. A może masz jakieś siewki swoich na zbyciu? Chętnie wymienię na coś innego.
Ciekawa jestem jaki masz sposób na archiwizację zdjęć i co chcesz w nim zmienić.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Myślę,że obniżenie nastroju jest chwilowe.Przed nami grudzień ze świętami a póżniej dzień coraz dłuższy więc to szybko zleci.Ja zająłem się czytaniem kryminałów
autorów skandynawskich i przyznam się,że szybkiej wiosny jakoś nie oczekuję.Póki co cieszę się na święta bo córcia przyjedzie.Goryczka chińska jest okryta i
mieszka w szklanym domku.Na razie wygląda dobrze.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu ja też nie odśnieżam tylko M. A ma tego sporo, bo bez tego nie wyjedziemy. M to lubi, choć jest zimorodkiem i lubi ciepełko. Ja wole chłodniej ale nie mam sił odśnieżać, bo snieg mokry to ciężki.A jak ma przyjść zima to niech nadejdzie ale taka z śniegiem i lekkim mrozem a nie ciapa i chlapa. Niech otuli moje rośliny, bym miała co pokazywać.

Iza auricule u mnie słupkuja i trzeba je dzielić i wsadzac głebiej. Lubia półcien i wilgoć. W tym roku susza im dała popalic. Coś bedzie ale wiosna pokaże co. ;:108 Do tej pory zakładałam foldery z datą robienia zdjęć to chyba zły pomysł, bo szukanie zdjęć pochłania mi dużo czasu. W przyszłym roku zrobię alfabetycznie i tam bedę je wklejać . Myslałam też o ich podpisywaniu, bo jak do tej pory nie wszystkie odmiany miałam podpisane na fotkach. I co z tego ,że mam zdjęcie , skoro nazwy nie pamiętam. Jak kwitło to poleciałam i z patyków przeczytałam a teraz juz nic nie pamietam. Potem te wszystkie daty z pulpitu kopiowałam i dawałam do roku.i Tak mam fotek sporo i sporo przegladania. Dysk sie szybko zapełniał, to dokupiłam wymienny. Teraz jest czas to dużo kasuje tych co już nie mam albo podwójne czy gorsze.

Janku wiesz,że ja kochać tylko wiosne. ;:7 ;:7 Wtedy wiem ,że żyje. Jak mam za dużo czasu ,to dużo myslę. A ,że już mam dolegliwości to i mina kwaśna. Wiosną odżywam i jak się orobię w ogrodzie to zapominam o wszystkim, bo kwitnące kwiaty i budząca do życia się przyroda rekompensuje wszystko. Wiesz ,że praca uszchlachetnia człowieka. A w zimą niby odpoczywam od ogrodu ale chęci do prac domowych i zaległych mniejsze. Te święta uwielbiam i już nie moge się doczekać. Tęsknisz za córcią , to normalne ,to może Madzi już nie puszczaj na tułaczkę. ;:108

Kolejne pierwiosnki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co jedna to piękniejsze prymula
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ala,oj cudne te pierwiosnki ,nawracam tam i z powrotem za nimi ,ja to jestem jakaś bida ,nic mi się nie chce ,taki ze mnie smutas jak i na polu było ,dopiero dzisiaj śliczne słoneczko zaświeciło,ale to dla mnie mało ,nie lubię smutnej pogody ,pozdrawiam ;:168 dobrze ,że chociaż niedługo takie piękne święta będą .
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Alu piękne masz te prymule ;:167
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold