Ogród Biedronki641 cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.6

Post »

Soniu Marta ma tę róże na łuku/ Ja mam na pergoli dobrze umocowanej w ziemi i będzie okey.A jak nie to po pomyślę o lepszym usytuowaniu. ;:108
Dla Ciebie pierwsze jeżówki. Zaczynają ale wiele im wypadło.

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu niemożliwe, ;:oj moje dopiero w pąkach. Buk tricolor w tle. ;:218 Żartowałam z tą różą, jest piękna. ;:108
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu pięknie wszystko Ci kwitnie, no i widać Twoje zdjęcia :wink: Moje jeżówki po przesadzeniu wszystkie żyją i mają pąki, nawet nie zmalały więc chyba trafiłam im z miejscem teraz czekam na rozwinięcie pąków.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu przepiękne powojniki.. Babcine piwonie też bardzo mi się podobają. I róże i pierwsze jeżówki.I parzydło podobne do stroka we włosach panny młodej. Trojeść ma śliczna barwę.. i ogólnie wszystkie roślinki tak piękne i nietypowe.. :D Mam nadzieję, ze coś deszczu u Ciebie spadło. U mnie wczoraj była doza ulewa , Na dziś też burze zapowiadane. Oby bez gradu...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Alu bordowy martagon u Ciebie śliczny u mnie bordowy , biały i różowy zginął chyba 3 lata temu , teraz mam tylko trudno określić , ale taki najbardziej popularny .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Szaleją ci te rośliny na całego. Kiedy sadziłas ismeny? Moje dopiero liście mają...
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Wczoraj troszkę popadało ale tego nie widać a czy roślinki to odczuły. Chyba nie, bo za mało. Dziś znów grzeje.

Soniu tak już będą kwitły te ,które przeżyły. Sporo w nich mam strat.

Lubisz biały kolor. ;:108

Obrazek

Aniu zdjęcia u mnie widoczne, bo korzystam z płatnego hostingu i mam spokój.
To fajnie ,że Twoje jeżówki się mają dobrze. Ja znów będę musiała dokupić, bo je bardzo lubię.

Obrazek

Olu popadało ale nie za wiele. Liczyłam na porządny deszcz.

Obrazek

Zeleżniak

Gieniu Martagony w tym roku byle jakie. Dwa w tym roku miały się do kwitnienia i pąki uschły. Białego nie widzę. Jeszcze kwitnie jeden pomarańczowy. Niektóre ich cebulki się podzieliły i namnożyły ale nie będą kwitły. Niestety nie wiem czy maja metr wysokości.Taki dziwny ten sezon.

Obrazek

Małgosiu ja ismeny wsadzam do doniczek, jak wysadzam inne nie zimujące. Gdzieś w kwietniu. A we wrześniu je wywalam z doniczek , ścinam i przechowuje z korzeniami do wiosny. Wiosna świeża ziemia .
To już nie długo Ci zakwitną.

Ciesze się, bo w tym roku ogrodówki zakwitną.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Zapamiętałam Twój ogród Alu właśnie z takimi pięknymi wielgachnymi i obficie kwitnącymi hortensjami! ;:138 ;:138 ;:138 Cudne!U mnie popadało nawet całkiem przyzwoicie wczoraj po południu.
Miłej niedzieli ,u mnie nadciągają chmury z wolna...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu do niebieskości hortensji jeszcze musimy poczekać ale już bliżej niż dalej. W zeszłym roku w maju obmarzły i nie kwitły , dlatego teraz czekam na ich kwitnienie.
Ja nadal czekam na porządny deszcz, bo wszystko omdlewa. Maryniu podeślij go do mnie.
Tobie tez miłej niedzieli. Ja jeszcze trochę i idę do pracy . A podlewanie zostanie dla M. :wit

Na razie kwitnie nn

Obrazek

Obrazek

Kielisznik. Ladny ale zaraza.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Ala, ja już 3 razy kupowałam i sadziłam białe martagony i dalej nie mam. Nie mam pojęcia co się dzieje. :(
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Lilię złotogłów mam dopiero pierwszy raz ale nie wiedziałem, że są z nią jakieś problemy.
Kielisznik super ale rozumiem, że skoro piszesz zaraza to rozchodzi się Tobie niekontrolowanie czy jak? rozważałem go u siebie i jestem nim cały czas zainteresowany więc przydadzą się informacje z pierwszej ręki :wink:
A ta hortensja NN to rozumiem, że drzewiasta, nie ogrodowa :wink: Przypomina bardzo drzewiastą :wink:
Życzę deszczu :wink:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.

Marysiu wiele Martagonów mi nie zakwitło. Może w tych jest i biały. Będę go szukać. Może choć listek się pokazał.

Karolu oj są problemy. Jednym uschły pączki kwiatowe, inne pokazały same listki a tylko dwa mi zakwitły ale nie porosły.
Kielisznika nie szukaj. Mogę Ci wysłać Kwiaty ma ładne. Jednak szybko przekwita. Jedyna rada by się nie rozchodził to posadzenie go przy siatce i to w wiaderku. ;:7 ;:7 U mnie z małej rabatki przeszedł na trawnik i był skoszony przez kosiarkę.
Tak ta hortensja to drzewiasta. Zawsze pierwsza i obficie kwitnie.Może dlatego,że nigdy jej na wiosnę nie przycinam,tylko wykonuje zabieg kosmetyczny. Na kwitnienie ogrodowych zapraszam, bo już lada moment zakwitną. Deszczu dalej nie ma.Dziękuje, oby się życzenia spełniły
Obrazek

Trojeść bulwiasta

Obrazek

Jarzmianka biała

Obrazek

Przetacznik
halina522
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2009, o 20:37

Post »

Hortensja oblepiona kwiatami,a u mnie mimo okrywania jak na lekarstwo.
Halina
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Ja do ogrodu sprowadziłem podagrycznika 'Variegatę' więc kielisznik bluszczowaty mi nie straszny :wink: Kwiaty kielisznika zaroślowego z reguły utrzymują się jeden dzień więc spodziewałem się, że ten kielisznik tez ma podobnie :wink: U rodziców mam do obsadzenia płotek, który odgradza oczko wodne od reszty ogrodu i kielisznik tam mi nigdzie nie uciekłby na pewno :wink:

Muszę poczytać szczegółowo o liliach złotogłów żeby nie zmarnować tej u siebie :wink:

Jakaś burza w takie upały zawsze przydałaby się, nie musi być gwałtowna ale żeby potrwała chociaż z 2 godziny.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko Ty masz cudne piwonie a ja może będę mieć hortensje. Nie można mieć wszystkiego ;:108
a tak na poważnie to kwitnieniem w tym roku jestem zawiedziona.

Karolu marzę o burzy, by tylko podlało mi ogród.

Obrazek

Pierwsze ich kwitnienie.

Moje koleusy. 4 rodzaje. Posadziłam do ozdobnych taczek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A żeby nie było ,że mam tylko kolekcjonerskie to powiadam,że mam też trzykrotki w trzech kolorach.

Obrazek

I wiesiołka

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”