Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Olu moje kilka arów ogrodu, to nic w porównaniu z mającymi hektar, albo choć 30 arów. ;:224 Rabat mam sporo, ponieważ wokół domu nie mam trawnika. Dom jest lekko wyżej i trawnik nie miał by racji bytu na podwyższeniu, nawet na płaskim już w czerwcu jest wysuszony. Mam zbyt piaskową glebę, która nie trzyma wody, a bez niej trawnik nie ma racji bytu. Lubię pracę na rabatkach, a teraz gdy mam więcej czasu, zamierzam znowu zmieniać nasadzenia. :;230

Ewuś dziękuję. ;:196 Czy hortensjowe maluchy już dają oznaki życia. U mnie już widać, że ruszyły. Dziś M przywióżl ziemię, więc ukorzenione Magical Moonlight dostały osobne doniczki. Jedna miała mikro korzonki, a cztery całkiem przyzwoite. Miło było dziś znowu popracować w ogrodzie, nawet nie gotowałam obiadu, tylko jakieś resztki zjedliśmy. :roll:

Obrazek

Kasiu słońce chyba wszystkim poprawia nastrój i mobilizuje do aktywności. Moi młodzi sąsiedzi dziś też pracowali w warzywniku i pucowali auta i rowery. :) Irysy i krokusy już tylko w cienistych miejscach kwitną. ;:174 Zaczynają tulipany w donicach i skalniakowe na skarpie, więc już kolejne kolory będziemy podglądać.

Lucynko krokusy chyba nawet od irysów wytrzymalsze i pszczoły je kochają wyjątkowo. Ciepło większość ogrodomaniaków i nie tylko, wyciągnęło z domów. ;:215 Wokół słychać dzieci szalejące w ogrodach, a mój M nawet kosiarką zakłócał spokój. Wertykulator do trawnika miał mały kosz, więc zbierał suchą trawę kosiarką. ;:306

Czy to siewki ranników. :?: Sporo w pobliżu przekwitłych rośnie.

Obrazek

Czosnkom wyjątkowo ciepło służy.

Obrazek

Sasanki pewnie jutro już rozłożą płatki.

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Wygląda, jak siewki ranników, poczekaj, niebawem się okaże, co to.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Madziu dzięki. ;:196 Byłabym przeszczęśliwa, bo dostałam sześć roślinek, a marzy mi się kwitnący łan. ;:173
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj moja droga :wit wiosnę mamy ;:138
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Soniu wiosna w najlepsze :) sasanki piękne, mam nadzieję, że moje posadzone w tym roku tak się porozrastają :) tulipanki widzę, już szykują się do kwitnienia a one są takie piękne :) mąż się spisał, trawka na pewno się odwdzięczy :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Tak Soniu to są siewki ranników. Mi też się wysiały. U mnie jeszcze nie wszystkie jeżówki się odbyły a sasanka jedna zakwitnie. Miłej niedzieli. :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Pozazdrościć takiego eMa, który sam się upiera przy wertykulacji ;:63 Mojego to wołami muszę ciągnąć i na dodatek, jak na razie udało mi się to tylko raz ;:219
Wyrywne wszystko u Ciebie ;:oj Tyle się dzieje, pięknie kwitną krokusy i iryski. Te ostatnie, na zdjęciach z perspektywy, widać, że w grupie wyglądają cudnie ;:138 Moje jeszcze pojedyncze, ale już mnie cieszą, chociaż wszystkie trafiły się niebieskie. Ale niech tam :tan
Przy takiej pogodzie, to aż trudno w domu usiedzieć, ręce się rwą do roboty. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Soniu piękne sasanki ;:215 , dwa razy je zapraszałam, ale nie chcą się zadomowić ;:131 Moje czosnki też tak wybujały ciekawe czy tylko zielenina czy kwiaty też będą okazałe... też jestem ciekawa czy ranniki ci się rozsiały ... obserwuj i informuj... ja ich nie mam ale lubię podglądać je u innych ;:333 Kolejnego tygodnia wiosennych wrażeń ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Soniu sasanki-futrzaki cudne! Żałuję wielce, ze rok temu rozsadnik spotkały same nieszczęścia, ale w tym roku chcę znów je wysiać- z nasionek, które mam od Ciebie ;:196 Myślę, że na kompoście, pod okryciem i często podlewane będą ładnie rosły ;:108
A jeśli chodzi o oglądanie bzyczków- mam takie marzenie, że jak będę już bardzo stara, to będę sobie wiosną siadać w sadzie, gdzie moje drzewka (teraz małe badylki) będą duże i piękne, i będę patrzeć jak kwitną i jak zasuwają przy nich pszczoły. One zasuwają- a ja tylko siedzę i wypoczywam ;:306 ;:138 Tak kiedyś będzie ;:333
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Soniu,
wspaniale wyglądają takie ilości krokusów i irysów, tu kępka, tam kępka. Muszę wziąć koniecznie z ciebie przykład i tak podosadzać. Irysów w ogóle nie mam, błąd karygodny. Ale jak ciągle coś przesadzam...to jakoś było mi z nimi nie po drodze ;:306
Trawki od ciebie zaczęły wschodzić, teraz muszę tylko dopilnować i podtuczyć zanim pójdą na rabatę ;:196
Generalnie zaszalałam w tym roku z wysiewami ;:224 Zbyt długą zimę i ten śnieg na Wielkanoc koniecznie musiałam odreagować :;230
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu sasanki wyglądają tak milutko na fotkach. Są takie puchate :D I te biały krokusowy dywanik - cudo . Zastanawiam się jak potem maskować suche liście tych wszystkich przekwitających cebulek. Jur je kocham , ale podobno wyglądają wtedy nieciekawie. D A u mnie wiosna i pierwszy kwitnący tulipan :D Życzę Ci Udanych wiosennych rewolucji na rabatach :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jak te maleństwa wiosenne już cieszą.
A u ciebie jest dużo wszystkiego I pięknie jeitnie6.
Moje tulipany jeszcze nie.
Hiacynty nie.
Poogladalam za to twoje piękności.
I sasanki kosmate już masz ładne.
Moich jeszcze nie widziałam. Może przepadły po zimie
:(
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Bardzo dobrze, że masz ruch przy wnusiu ;:215 . Dzięki temu kondycja trzyma cały rok a to najważniejsze ;:108 . W ogóle fajnie mieć taką Babcię ;:108 . Twój Mąż nieźle się spisał i na pewno trawnik będzie mu wdzięczny. Zaraz trzeba będzie rozpocząć koszenie bo trawa rośnie jak głupia ;:3 . Z resztą nie tylko trawa szaleje bo inne rośliny też poczuły wiosnę, np chwasty :;230 . Póki co u siebie udaję, że ich nie widzę :wink: . Czosnki w tym roku dadzą popis a czy Ty dzieliłaś już swoje ?? Pytam bo te najstarsze mam 3 lata i chyba już mocno się zagęściły, myślę czy w tym roku nie wykopać i nie rozsadzić :roll: . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu czy sasanki same się wysiewają? Ostatnio znalazłam je w miejscu,gdzie na pewno ich nie sadziłam ;:224
Ale radość,uwielbiam te puchate roślinki ;:215
Czytam,że białe ostróżki nie przezimowały.U mnie też zanikła jedna,tak bardzo ją lubiłam.No nic trudno,cynie mam nadzieję,że wyjdą i też będzie ciekawie ;:108
A co do traw,to jest z nimi masę pracy na wiosnę.Samo cięcie,a potem posprzątanie suchych badyli.Teraz miałam dość,ale później,gdy sie zielenią i powiewają na wietrze wybaczam im ;:333

Miłego dzionka Soniu ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,no muszę powiedzieć ,że jesteś przodownikiem ogrodowym ,bo taki już masz wymuskany,wycięty i pięknie kwitnący,kępy krokusików i irysków aż zapierają dech ,ja mogę takie roślinki oglądać godzinami ,pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”