Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Seba wczoraj długo pracowałam, ale dzisiaj był taki upał, że tylko kilka cynii wsadziłam, posiekałam największe chwasty i uciekłam do domu. ;:108 Lepiej, żeby Karol genów po babci nie odziedziczył, bo się napracuje w życiu. ;:306 Bawi się ze mną w ogrodzie doskonale. :)

Ewuś floks kanadyjski lubi przesadzanie, może za długo rósł w jednym miejscu i mu się przestało podobać. ;:218 Mój najdłużej dwa lata zagościł w tym samym miejscu. ;:173 U mnie przekwitną, a Twoje czosnki będą cieszyć. :D Wnusio rozpieszczany, bo jedyny. :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu Karolek jak każde dziecko kochany i słodki! ;:167 Nie obawiasz się umieszczania jego zdjęć w necie?Słyszałam w TV , że podobno nie mamy pojęcia do czego i przez kogo mogą być wykorzystane szczególnie zdjęcia dzieci! Policjant mocno przestrzegał przed tym ! ;:108 Nigdy nie wiemy kto i w jakim celu podgląda i nasze forum! ;:131 Ostrożności w tym względzie podobno nigdy za wiele! ;:108
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Soniu czosnki mają u ciebie piękne pompony ;:333, a i iglaczki szybko się zregenerowały :) Ale ta kopka bratków (fiołków rogatych) jest piękna ;:215 Pogody życzę ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj upał, dziś chłodno, niebo zasnute chmurami i wieje okropnie. ;:222

Maryniu dzięki za ostrzeżenie. ;:196 Wrzucam zdjęcia wnusia na 2-3 dni i później kasuję na hostingu i oczywiście znika z forum. Mam nadzieję, że w tym czasie nikt z nich użytku nie zrobi. ;:218 Pewnie trzeba się dwa razy zastanowić, zanim pokażę. ;:108

Ewuniu czosnki tak mnie zauroczyły, że nie tylko kupiłam 20 sztuk jesienią, ale wysiewam od dwu lat. Mam nadzieję, że za dwa, trzy lata będę mieć kilkadziesiąt. W piątek wykopałam ubiegłoroczne siewki, mają po 0,5 cm wielkości. ;:306 Druga kępka jeszcze ma zielony szczypiorek, już się szykuję na oglądanie wielkich cebulek, ;:173 bo już dwuletnie. Nie wiem w jakim stopniu mój eksperyment się powiedzie, ale poza wysiłkiem wysiania, żadnych kosztów nie ma. Czosnki są dość drogie, a u mnie przez gryzonie niestety sporo nie przeżywa, mają często podkopane korzenie. ;:223 Fiołki rogate kwitną w małej donicy ponad dwa miesiące i nadal doskonale wyglądają. ;:215 Na pewno na stałe zagoszczą w ogrodzie.

Obrazek

Obrazek

Przydał by się drobny deszcz, żeby umył rośliny po ostatniej ulewie. Niewiele niskich nadaje się do pokazania.

Obrazek

Obrazek

Zawciąg malutki, ale postanowił pokazać kwiaty.

Obrazek

Obrazek

Zgubiłam znacznik i nie wiem co tak ładnie kwitnie. :oops:

Obrazek

Obrazek

Przywrotnik już, już. Uwielbiam jego oliwkowe kwiatki. :tan

Obrazek

Czas czosnków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsza róża i szałwia.

Obrazek

Obrazek

Irysy zaczynają.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Soniu to przetacznik goryczkowaty.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu dziękuję. ;:196 Wiedziałam, że się odezwiesz. :) Już zapisałam w notatniku.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Nie ma za co. Jak nie zawsze piszę to zaglądam. Dziś u mnie zimno a wczoraj lato było.
Przydał by się deszcz,sucho strasznie. Co potrzebujesz na te puste miejsca? Po co jedziesz na giełdę?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu nie mam jeszcze pomysłu, czekam jak podrosną samosiejki. Potrzebuję zasadzić większy kawałek na niebiesko, przed hortensją na pniu. ;:131 Na giełdę dopiero pod koniec tygodnia, przyjeżdża pani z trawami, może coś wypatrzę. ;:14 U mnie też już sucho. Jutro jadę Karola zabawiać w domu, więc nic w ogrodzie nie zrobię. Jeśli nie będzie deszczu, to tylko podleję wsadzone maluchy. Prosa nareszcie ładnie rosną. ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Soniu mam nadzieję, że moje intencje zostały właściwie zrozumiane i nie masz mi ich za złe ! ;:196
Czosnki moje w tym roku prawie zniknęły...same badyle... ;:oj Cebulowe 2-gi sezon u mnie ;:222 W ub.roku - dziki ale czosnków nie ruszały a w tym roku? sama nie wiem.. :? Przecież uprawiam je od niepamiętnych czasów... ;:oj
Moje rodki dopiero zapączkowane a Twoim już piękne fotki pstryknęłaś! Kiedy siejesz czosnki? Nigdy tego nie robiłam a mam suche baldachy z nasiennikami w bukietach ... Jeszcze nie wyrzuciłam bo je lubię...
Zawciągi także u mnie jeszcze nie kwitną ...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Soniu u mnie też chłodno się zrobiło. Wczoraj to już w ogóle wiatr zimny i ponuro. Dziś chociaż w południe słonko wyjrzalo to trochę pospacerowałam. Posiedzieć w ogrodzie się nie dało , chłodny wiatr robił swoje... ;:222
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu jestem wdzięczna za ostrzeżenie, ;:168 doskonale zrozumiałam troskę. Czosnki przekwitnięte zerwałam i suszyłam w wazonie miesiąc, chyba w sierpniu wysiałam do ziemi. W kwietniu już ładny szczypiorek było widać. Ubiegłoroczne wykopałam za wcześnie, bo robiłam warzywnik i mi przeszkadzały. Jeszcze miały trochę zielonych liści. Dwuletnie wykopię, jak całkiem zaschną i zdam relację. :) Kwitnie tylko ten rodek za domem, bo ma zacisznie. Niestety Cunningham`s White stracił w czasie przymrozków wszystkie pąki. Dzisiaj oberwałam. ;:174 Zawciąg rośnie prawie na betonie przy samej kostce, to też chyba ma cieplej.

Olu tak zimno, że wybiegłam w polarze :roll: zrobić parę zdjęć. Wiatr wyjątkowo niemiły.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Soniu witaj po małej przerwie ;:196
Ogród mimo zawirowań pogodowych tętni życiem i pięknymi barwami. No cóż ... nie każdy ma "takiego pomocnika". To fakt, że mały ale ile radości wnosi to każda babcia o tym wie.
Po kilku upalnych dniach u mnie tez przydałby się deszcz, zasiewy na warzywniku podlewane jakoś dziwnie zaskorupiają glebę i nie lubię tego dlatego często kładę cienką agrowłókninę aby zmniejszyć parowanie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

A tam się narobi :wink: Ogrodnictwo to fantastyczne hobby, może przerodzić się w biznes :D
Ładne masz iryski, posiadasz więcej odmian ?
Widać, że hosty miały osłonę przed przymrozkiem - bez śladów mrozu ;:173
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu jestem. :wit
Zawsze jak oglądam Twój ogród to jestem pod wrażeniem porządeczku....no tak wszystko ładnie i porządnie..... i czyściutko. ;:215
Ciemno fioletowe tulipany też mam i tylko czosnki do nich dołączyły porą kwitnienia, chociaż i tak nie kwitną równocześnie. Czosnki zahaczyły o końcówkę kwitnienia tych tulipanów, zastanawiam się jaka odmiana u Ciebie kwitnie z tymi czarnulkami? Jaki piękny ten floks niebieski, a bratek jaki masz śliczny? Nie wytrzymam, idę na bazarek. :wink:
Smardzów też nie odważyłam się spróbować, okropne to jakieś. :roll:
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

U Ciebie Soniu czosnkowe kule już w pełni rozwiniete, u mnie dopiero małe kuleczki popękały ;:202 I na pierwszy rózany pączek tez ciągle czekam ;:65 Coś tak widzę, ze wszystko u mnie wychodzi dopiero jak się pozachwycam na forum, to i u mnie się pojawia - to chyba umyślna sekwencja, żeby mnie nic nie rozpraszało :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”