Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p
Od: 26 maja 2016, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Powiem krótko: MNIAM! Ale bym takie zjadła! ;:138
Zapraszam na Anusiny balkonik :)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj, Marysiu ;:302 !
Kto to widział tak się rzucać na wiosenne roboty!
I tu pojawia się wyższość prowadzenia większości prac porządkowych jesienią, kiedy jeszcze ziemia jest ciepła po lecie, a kręgosłup rozgrzany i giętki... ;:224 .
Więc niech Cię ręka boska broni od rozszerzania areału uprawowego w nieskończoność...
Nie chce mi się wierzyć, że jakakolwiek roślina Ci się nie podoba ;:218, no nie uwierzę, patrząc na Twoje zapędy do przygarniania i wysiewania wszystkiego ;:306. Aż chciałoby się poznać te niechciane... ;:224, skoro nawet tyle niebieskich zdobi "Szaliczek" ;:oj.
Zaintrygowało mnie to Twoje zdanie: "Maciek może niechać wolność przez moskitierę" ;:218. Co tez temu kotu chodzi po głowie?

Buziaki serdeczne i wezwanie do umiaru ogrodowego, więcej relaksu - Jagi
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu o widzisz maj i czerwiec ... to już bliższa perspektywa ;:65 Ja o czereśnie ostatnio walczyłam ze szpakami :;230 - wynik walki średnio zadowalający . I podobnie jak ty muszę kupić sekator :D właśnie zgubiłam sprężynkę i nigdzie nie mogę takiej namierzyć :? ,a tak go lubiłam mimo że był zwykły, tani i z marketu.. Te...
Marysiu oszczędzaj siły ;:173 ...Ja uwielbiam ogrody takie jak Twój z artystycznym nieładem i bez ingerencji projektanta ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U nas teraz wyszło piękne słonce, deszcz przestał padać, czy na długo tak wytrzyma zobaczymy.
Marysiu masz zdrowe podejście, rozsądek, mądrość, roślinami których nie mamy możemy zachwycać się u innych.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, piękne czerwoności, największą ochotę mam na czereśnie i wilczomlecza. :D
Na czereśnie trzeba poczekać, na wilczomlecza też, może zagości u mnie w t ym sezonie.
Wracając do pysznogłówek, u mnie odmiany w czerwonym i biskupim kolorze rozsiewają się masowo, mam natomiast kłopot z rozmnożeniem białej.
Wegetatywnie się nie rozwija, a z nasion wychodzą inne kolory, o pomyłce w nasionach nie może być mowy, bo od razu po zakwitnięciu wiązałam im białe wstążeczki.
Ciekawa jestem, czy przezimowała sadzonka tej niziutkiej od Martusi, ładnie się u mnie zabrała ale na razie jej nie widać.

Pozdrawiam i ;:3 tygodnia życzę

Marysiu " mierz siły na zamiary" Obrazek

Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu ja też z dziką rozkoszą zjadłabym czereśnie, ale takie ogrodowe! :D

Ej Jagodo! widać nie dość uważnie mnie śledzisz, uważniej śledzisz moje potknięcia ;:306 Naprawdę się nie domyśliłaś o co chodzi czy tylko mnie strofujesz :wink:
Mam inny styl prowadzenia ogrodu, mój ogród rządzi się prawami natury, a żadna natura nie sprząta przed zimą!
Ręka boska niech czuwa nad moją nieokiełznaną naturą ;:306

może ktoś inny powie Jagodzie jakich roślin w ogrodzie nie lubię i nie sadzę? (będzie nagroda)

A....i jeszcze jedno odpoczywać mam czas a przyjdzie on na pewno!

Ewciu te marketowe to sprężynkę mają raczej jednorazową, bo ja ją mam ale nie da się naprawić ;:185 Dzisiaj M pojechał po autko to market ogrodniczy odwiedzimy, bo potrzebuję wapno i właśnie sekator :D Muszę zrobić porządek kuricom i wywapnować kurniki ;:oj
Dziękuję za troskę i postaram się zapamiętać wtedy kiedy praca idzie mi jak z płatka ;:306 Dziękuję też za pochwałę ogrodu ;:196

Dorotko jest trochę jaśniej, ale słonka nie wiedziałam chociaż szukałam go w ogrodzie :D w prognozie też go nie ma ;:185

Irenko widocznie pysznogłówka zapyla się mocniejszymi genami :;230 Wilczomlecz przyjechał z Kalwarii ;:215 Natomiast niska pysznogłówka pojechała do Kalwarii w B. i tam się rozrosła a u mnie przepadła, na szczęście wysłałam też Julci i ta była tak miła, że mi przysłała sadzonkę i ja też jestem ciekawa czy wyjdzie po zimie. Zostawiłam z kwiatkiem, żeby się rozsiała :D
Marysiu " mierz siły na zamiary" Obrazek
święte słowa tylko kto potrafi zachować umiar? ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

He, he, jasne, iglaki ;:306 !
Mój wpis, to tylko przejaw sympatii i troski o Twoje zdrowie... ;:224.
A tego, co robił Maciek nadal nie rozumiem ;:218.

;:196 Jagi
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, zdaje się, że źle mnie zrozumiałaś. ;:108 Prosiłam, byś się ograniczała z harówką, bo się zaharujesz na.....tfu,tfu - nie wypowiem tego słowa. ;:185 Ty też nie wypowiadaj. ;:185
Gdybyś miała nadmiar cieszynianki wiosennej, to bardzo chętnie przygarnęłabym malutką sadzoneczkę. ;:180

Biedne te Twoje kicie... Na dwór nie mogą wychodzić... Ja bym psa zakotwiczyła na uwięzi, a kotkę wypuściła na wolność. ;:306

Lubię czerwony kolor w ogrodzie, ponieważ widać go z daleka, dzięki czemu przyciąga wzrok już ze znacznej odległości. ;:333
Jednak najpiękniej prezentuje się czerwień czereśni, ;:215 które dzisiaj jedynie kuszą na obrazku. ;:7

U mnie słoneczko zaczyna nieśmiało zza chmur wyglądać, ;:3 staram się więc prosić i kusić je, by zechciało osuszyć ziemię znowu zmoczoną deszczem. :oops:

Tobie również życzę, by chmurzyska poszły sobie precz i ustąpiły miejsce złocistym promieniom ;:3 ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Remont pokoju to fajna sprawa ale przenoszenie tych wszystkich doniczek może być uciążliwe ;:222 . Mam nadzieję, że uporasz się ze wszystkim ;:168 . Dzisiaj przerwa od ogródka bo jest brzydko, buro i deszczowo więc można działać w domu ;:108 . Pozdrawiam i słoneczka na dalszą część tygodnia Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Śliczny ten czerwony orlik, raczej dość nietypowy kolor dla tej rośliny ;:108 ostatnie zdjęcie bardzo apetyczne ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu czy czereśnię masz samopylną? U mnie dwie kwitną mocno jak głupie a owocków niewiele. Teraz poszukuję samopylną ale nie znajduję w necie ;:185
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu u nas dzisiaj beznadziejna pogoda ;:222 to i sekator mi nie potrzebny ... Tamten miałam nawet dość długo, bo obrobiłam nim mój balkon i teraz wszystkie ogrodowe chaszcze :;230 ... Nawet dwa razy zgubiłam sprężynkę i z pomocą Św. Antoniego znalazłam ;:333 ... ale do trzech razy sztuka ... teraz przepadła na dobre ... Dzisiaj wysłałam Małża po ziemię i przytargał z naszego mini marketu 2 bezkolcowe jeżyny... no i dobrze może będą rosły :D zdróweczka ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit U mnie wszystko leży odłogiem, ja się pozbierać po tej wrednej grypie nie mogę, kondycji zero. Ogród czeka na zmiłowanie. Do tego w pracy jestem masakrycznie do tyłu, a za dwa tygodnie mam inspekcję ;:219 , więc bye bye ogrodzie :cry: Nawet kurice mają dwa tygodnie na szaleństwa, dałam im wolność bo i tak później wszystko trzeba będzie porządkować, grzebią po rabatkach jak szalone, a co tam, tyle ich :wink:
Jak obejrzysz wywal foty, bo nie chcę Ci zaśmiecać wątku, kocham te moje puchatki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jaguś dla ścisłości lubię iglaki, ale nie w ogrodzie, są miejsca gdzie bardzo pasują.
Wiem że to był taki przejaw troski, ale wiesz też jak trudno zachować rozsądek jak się człowiek dorwie do ogrodu po zimie :shock:
Słowo zostało poprawione i brzmi niuchać :wink:
Pozdrawiam Obrazek

Lucynko tak zrozumiałam twoje słowa
Dużo słoneczka Ci życzę na cały tydzień, ;:196 byś się porządnie zmęczyła, skoro tak to lubisz. ;:306
ale nic to słonka było trochę i pracy też :uszy
Kicie wcale nie są biedne, bo nie wiedzą co tracą. Monika jak ostatnio uciekła to bardzo płakała, bo się przeraziła nowym miejscem. Pies jest zakotwiczony tzn zamknięty w wolierze, ale chyba wiesz że dla kota nie ma przeszkód. Ostatni kot zginął, bo wszedł do woliery i uciec nie zdążył ;:131 Jest jeszcze jedna przeszkoda a mianowicie przebiegająca obok droga, niestety coraz bardziej uczęszczana i jak korek na olkuskiej to i TIR się trafi. Więc nie ma szans na wypuszczenie kotów ;:oj
Pogoda lekko się poprawiła, bo przestało siąpić i słońce zaświeciło od czasu do czasu...nawet zachód był ładny, ale zamiast aparatu wzięłam nowy sekator do wypróbowania ;:306
Luciu wszystkie kolorki w ogrodzie są ładne i muszą być :D
Miłego wieczoru Obrazek

Ewelinko jak pogoda dopisze to od jutra będzie ruch u mnie, bo i wycinam parę drzew i rozpoczynamy remoncik! Można rzec typowo wiosenne poczynania :D Życzę pogody w ogródku i pozdrawiam ;:168

Natalio a kupiłam go w kapersie w Auch, wzięłam wtedy trzy kolory i wszystkie były jak na obrazku ;:333

Ewuniu mam czereśnię kupioną razem z domem, a poza tym dwie niewielkie ale widać dobrze im we trójkę bo maja owoce. Nie są obsypane, ale i tak z tej dużej nie jesteśmy wszystko zebrać z czego cieszą się szpaki :D
Tu znalazła to czego szukasz https://www.starkl.pl/sunburst-olbrzymi ... ka-162070/ ale niestety ceny ta firma ma wysokie.

Ewciu mam taki miejscowy sklep dawny GS i tam zaopatruję się w różności rolnicze, dobrze zaopatrzony ;:333 Podjechaliśmy i kupiłam sekator i oczywiście ucięłam sobie z panem pogawędkę, w wyniku której wiem że sprężynki można dokupić :D Moja sprężynka pękła i podobno taka też można dokupić...niestety pan żadnych nie miał. Od razu przeleciałam ogród sekatorkiem i jest świetny :D cena przystępna, stal japońska i 5 lat gwarancji na materiał z którego jest wykonany. Nie wiem czy 5 lat opakowanie i paragon przetrwa ;:306 Jeżyny to bardzo dobre owoce na przetwory i bezpośrednio do podjadania ;:215 I Tobie Ewuniu zdrówka życzę Obrazek

Iwonko a gdzież ja bym takie cudne kurecki wyrzucała :D a jeszcze przy jednej stołówce i kicią.
Po tej kurzej wolności możesz nie mieć już nic do zrobienia na grządkach...no może tylko obsadzenie ich od nowa ;:306 Kury potrafią zrobić klepisko ze wszystkiego. Trzymaj się zdrowo i życzę szybkiej i sprawnej inspekcji Obrazek
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Marysiu piękna energetyczna czerwień na fotkach ;:215 , przydaje się bo dziś deszczowy dzień...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”