Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Chmurki, kotki, kwiatki - piękne obrazki Marysiu! ;:63
Przepracowałaś się wczoraj aż do bólu głowy, więc zapewne dzisiaj odpoczywasz.... ;:7
Dzisiaj ja sobie dałam w kości. ;:223 Dosłownie. ;:131 Teraz siedzę obłożona poduszkami i staram się nie myśleć o łupaniu w krzyżu. ;:108
Spieszę donieść, że piwonia od Ciebie zaczęła się puszczać! ;:333

Mam nadzieję, że dzisiaj czujesz się lepiej, czego Ci najserdeczniej życzę. ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu i ja zaglądam żeby zobaczyć jak Twoja głowa ?? a tu Ciebie nie ma :( mam nadzieję ze głowa przeszła ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam !

Tereniu coś wlazło we mnie i niestety nie wiem co ;:223 i to raczej nie wina pracy ;:185
Dziękuję za pochwały, krzewuszka to variegata, przesadzana i nawet ładnie kwitła. Mogę Ci wysłać patyczki, bo krzewuszki łatwo się ukorzeniają.
Słonko świeciło, głowa odpuściła!
I Tobie Tereniu zdrowia i siły do nowych wyzwań które są przed Wami Obrazek

Martusiu ciśnienie mi wali i nawet nie mam chęci odwiedzania ulubionych wątków ;:223 W ogrodzie tylko kury odwiedzałam, a poza tym odpoczywam ;:oj Pewnie jakieś przesilenie wiosenne. Pozdrawiam Cię i dziękuję Obrazek

Julciu mam nadzieję, że ostatni dzień wolny spędziłaś tak jak lubisz Obrazek Nie śpisz, bo to pora kiedy wstajesz do pracy Obrazek Spokojnych snów i wyśpij się przed pracą Obrazek

Natalio mała niepozorna roślinka, wrażliwa! dlatego szczególnie mnie cieszy :D Bywalec nie przychodził przez parę miesięcy i myślałam że skończył pod autem ale wrócił ;:215

Basiu aura szaleje ciśnienie to rośnie to spada! Jak wiosna się zdecyduje to mam nadzieję że się poprawi kondycja! U mnie M robi wina, a ja nalewki ;:304 a zaczęło się wszystko od receptury od koleżanki na pigwówkę Obrazek

Mariuszu no właśnie wąsiska ma niesamowite Obrazek

Agnieszko Masz to oko i wypatrzyłaś żywokost, podoba Ci się? mam dwie ładne odmiany.
dziękuję Obrazek rzadko coś mi naprawdę dolega stąd moja niecierpliwość :oops:
Pogoda i dzisiaj dopisywała tylko że ja sobie założyłam wyjazd z domu, zamówiłam deski i będę tworzyć nowy kącik, taki zamiast domku ogrodnika.

Dorotko ważne że nie będę puszczać z dymem coś co mogę wykorzystać w ogrodzie. Dość długo zastanawiałam się czy kupować czy wypożyczyć, ale nie mamy czym przywieźć urządzenia z wypożyczalni i zdecydowałam o zakupie. Poza tym można na bieżąco sprzątać, a nie rzucać się na robotę w jeden czy dwa dni.
Pogoda załamała się dopiero po południu, bo zaszło słońce i wiatr mocny wiał, ale ja i tak nie planowałam dzisiaj prac w ogrodzie :wink: Mam cały sezon i może któraś z nas doprowadzi do skutku spotkanie, bo ja oczywiście również czekam ;:180
Moje koty siedzą w domu więc nie mają kontaktów z tymi wiejskimi ;:185

Ewciu na razie synek pod choinkę zrobił dla wszystkich kalendarze ze swoimi zdjęciami...powiem śliczny i oryginalny! Halinka kiedyś napisała jak uprawiać irysy żeby kwitły i mam zamiar to zastosować
Musisz przygotować im odpowiednią zdrenowaną miejscówkę albo podniesioną rabatę.
Gliniastą glebę wymieszaj z substratem torfowym i płukanym piaskiem w proporcjach 5:3:2. Kłącze wsadź dość płytko, tak aby warstwa ziemi nad nim miała około 2 cm.
Witaj Aguś parę razy myślałam o Tobie jak żyjesz jak sobie radzisz w nowym miejscu! cieszę się że zatęskniłam i że będziesz z nami Obrazek Na razie to ciepło jeszcze takie marcowe Obrazek

Zuziu już przycięłaś hortensje ;:oj ja jeszcze nic nie tnę jakoś nie ufam jeszcze temu ciepłu.
No to zdrówka życzę, bo mnie też wiosna przyniosła jakieś dolegliwości i przerwałam prace ogródkowe :uszy
Pozdrawiam! Obrazek

Luciu niestety też dzisiaj siedzę spokojnie i czekam na lepsze czasy, a ciśnienie wali bez przyczyny (no na pewno jakaś jest) ;:145 Ty nie choruj, bo jesteś opiekunką, a nie pacjentką ;:4
Mówisz, że piwonia ode mnie taka puszczalska Obrazek
No to życzę żeby zdrowie wróciło Tobie i wszystkim, którzy tego potrzebują ;:196

Nie wiem czy uda mi się zajrzeć do zaprzyjaźnionych wątków, bo forma kiepska i pewnie zaraz zmienię pozycje na horyzontalną, a w takiej źle się pisze ;:131

Dobrej nocy!

-- 28 lut 2017, o 20:45 --

Tereniu niestety zdrowie już było [Obrazek , ale bardzo Ci dziękuję za troskę Obrazek
Forma kiepska i już godzinę piszę jeden post ;:223
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marcowe to ciepło, Marysiu, ale będzie już tylko lepiej :D
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Dzięki Maryś za wskazówkę odnośnie irysów. Poszukiwałam dzisiaj w internecie wiadomości na temat wody ZUBER taką polecił mi endokrynolog na moje zwariowane krańcowo humory :D .Woda ta ma mieć dużo litu więc wyszukałam: ZUBER II . Może razem zaczniemy się upijać i porównamy efekty :lol: Piszesz o złym samopoczuciu dlatego o tym wspominam.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś i tego się trzymajmy! ;:168 napisz co będziesz sadzić na balkonie? mamy koleżankę Anusię która na swoim balkonie sadzi tyle co ja w ogrodzie. Pisze w moim wątku wcześniej :arrow: jak zajrzysz to zobaczysz jaka to entuzjastka upraw balkonowych!

Ewciu czasem pijam różne wody mineralne, ale mój nastrój zawdzięczam skokom ciśnienia i nie wiem która woda reguluje. U mnie niewielka zwyżka już jest wyczuwalna ;:223 Poczytam o Zubrze :D
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Ja postanowiłam sadzić na balkonie co tylko wpadnie mi w ręce (czyli tak jak w ogrodzie) sporo już kupiłam ale mam jeszcze w planach tulipany ;:306
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Z moich obserwacji wynika, że ciśnienie mi skacze bardziej gdy robi się słonecznie i wtedy nie pozwalam sobie na drugą kawę. "Ciśnieniowe"leki też biorę niestety. Jeszcze dwunożni mieszkańcy domu też mogą nieżle podnieść ciśnienie ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Już widzę jak będzie pięknie ;:333 Aguś, ale tulipany to teraz chyba tylko w donicy kupisz?

Ewciu ja też biorę leki i ciśnienie mam wyregulowane, ale czasem coś fiknie ...tylko że mi już dwa dni fika, czyli w środku coś jest nie tak ;:223 Nie miałam właściwie żadnej zewnętrznej przyczyny i nie mam na co zwalić ;:306
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Poczekam na cebule i w donicach zasadzę. Mam ochotę na odrobinę szaleństwa :wink:
Jak myślisz Marysiu, przezimują w donicach na balkonie?
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Bardzo podoba mi się zdjęcie zachodu, rozcięte złotą poświatą na chmurach na dwie części ;:138
Podłączę się do rozmowy o bazyliach, moja ulubiona zeszłoroczna to była właśnie floral spires, śliczne krzaczki z niej urosły i pachniała pięknie. Miałam też siam queen i cytrynową, wszystkie trafiły do gruntu, ale zrobiłam błąd i posadziłam je między bazyliami zwyczajnymi i czerwonymi. I te wielkie krzaki zagłuszyły mi te drobne :? W tym roku znalazłam odmianę grecką do donic i już ją posiałam, zostawię sobie w doniczce w kuchni :)
A kocio ze zdjęcia to od razu widać, że jest czyjś ukochany pieszczoch, takie ma wygłaskane futerko.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Marysiu dużo zdrowia życzę. W ogóle to jest zakaz chorowania bo wiosna idzie :wink: .
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś with zawsze przed zima możesz się zaopatrzyć w jakieś ogrzewacze np większa donica wyłożona styropianem. Inaczej rośliny zimują na balkonie otwartym inaczej w loggi. Ostatecznie jak wielki mróz to można rzucić jakiś kożuszek ;:306 Nasze Marta Koziorożec tak ogrzewa róże przed domem kożuchami, swetrami i kocami i róże ma w świetnej kondycji ;:306

Agnieszko Aguss to mam dla Ciebie podobne z dzisiejszego wieczoru :D

Obrazek

Miałam od Irenki chyba z 10 odmian i wymieniane przez Ciebie nazwy brzmią mi znajomo. Ja też sadziłam razem, ale z przerwami i rosły nie stłamszone ;:215 Nie wiem dlaczego, ale tak roztoczyła swój urok w zupie pomidorowej, że potem już ciągle na świeżo ją dawałam do potraw :uszy , a lubię bardzo smak bazylii z pomidorami i najlepiej serem podpuszczkowym ;:219
Kocio od początku widać zadbany, przychodził do mnie o świcie na głaskanko, jadł żeby mi nie zrobić przykrości, ale głaski brał w każdej ilości ;:306

Tak jest Asiu obiecuję poprawę ;:196 , a im ładniejsza pogoda, a ja w kiepskiej formie tym bardziej jestem wkurzona ;:306 ;:306
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Romantyczne te zachody słońca są u ciebie :wink:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu nie ma problemu ja zapraszam do siebie serdecznie, tylko proszę poczekaj do wiosny wtedy będzie ładniej, na razie ogród bury, szary. Dajmy mu czas na wybudzenie się. Teraz to wstyd pokazać cokolwiek. A może namówisz koleżanki z małopolski, byłoby super tak większą grupą się zmobilizować. Mądrych porad nigdy nie za wiele, może tchnęłybyście trochę pomysłów na jakieś realne zmiany ogrodowe.
Marysiu proszę napisz czy tę pelargonie od Ciebie mogę teraz ukorzenić , mam z zeszłego sezony, bardzo wybiegła w górę, na niektórych łodyżkach są kwiaty, czy to nie za późno, ona jest taka ładna, nie chciałabym jej stracić.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”