Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Małgosiu to już mamy przedwiośnie i pierwsze oznaki wiosny. ;:108U mnie też widać pąki na ciemiernikach i miłku,ale czy nie będą przemrożone. ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu ale skarby znalazłaś,z każdym dniem będzie ich więcej ;:333 Wczoraj był cudny dzień,ciepły i słoneczny ;:3
Na mojej działce nie ma jeszcze oznak wiosny,ale już niedługo ;:65
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, jaka wiosna u Ciebie ;:oj ;:138 ciemiernik miodzio ;:215

U mnie dziś na plusie i kropi deszcz od rana, widzę, że śniegu ubywa :)

Wszystkiego dobrego :wit
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Małgosiu, na widok Twoich wiosennych odkryć aż serce się raduje :D Tęskno mi do wiosny, do ciepła, słonka - tego roczna zima zdecydowanie mi się dłuży. Tulipany też stawiam, gdzie tylko mogę, nawet eeMuświ, który zawsze kupuje róże, zapowiedziałam, że w tym roku widzę go z tulipanami :;230
Śliczne masz storczyki, ja nie mam do nich ręki, a to przeleję, a to przysuszę ;:209

Miłego dzionka ;:3
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

;:138 znaleziska cieszą po takiej srogiej zimie o wiele bardziej niż w ubiegłym roku, gdy zima była łagodna ... Przedwiośnie to miłe uczucie zwłaszcza gdy świeci ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś wczoraj to i ja otworzyłam nowy sezon a dziś już trochę mnie przystopowało i opamietało....
Pada , brzydko i ponuro....Ale na plusie chociaż! ;:138
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

No proszę, jednak wiosna przyszła ;:oj u mnie jeszcze brak takich widoków ;:185
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

U mnie też szaro i brzydko i jeszcze śnieg leży - a ty masz fajnie wiosnę widać ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Widzę, że już nie możesz wytrzymać i przebierasz nogami coraz szybciej ;:65 . Ja też szukałam oznak nadchodzącej wiosny i cosik znalazłam ;:138 . Dzisiaj mam cudne słoneczko ale za to na rabatach mokro i grząsko ;:222 . To jeszcze nie czas na prace ogrodowe chociaż bardzo by się chciało ;:224 . Cierpliwie czekamy ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu miło, że ogłosiłaś sezon wiosenny za otwarty. :D Ciemierniki słodkie, będzie niedługo piękny widok. ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Alu raz mi niestety zmarzły pierwsze pąki ciemiernika, jednak potem wypuścił kolejne. Nie było to już takie bogate kwitnienie jak zwykle, ale dobre i to... Mam nadzieję, że w tym roku nic mu nie będzie dokuczało...
Aniu Annes aż mi serce fikołka zrobiło na widok tych pączków ;:306 Jeszcze dzień dwa i u ciebie wiosna się pokaże :wink:
Dominiko uwielbiam ciemierniki, bo to pierwsze co rusza u mnie w ogrodzie i na dodatek bardzo długo kwitnie. Śniegu i u mnie ubyło, ale słoneczko niestety zakryte grubo chmurami, dzisiaj tylko na sekundę udało mu się "kuknąć" :(
Marlenko mnie też serducho mocniej zabiło, zawsze to już bliżej wiosny :D Szkoda tylko, że słońce nie chce się pokazać zza chmur od tamtego czasu :( Mój em nie załapał aluzji i tym razem również przytaszczył róże, ale co tam... wiosenne kupię sobie sama :D Swoim storczykom dziwię się sama, że jeszcze chcą u mnie kwitnąć, bo do zeszłego roku nie robiłam przy nich nic oprócz podlewania...
Ewuś oj tak, zwłaszcza gdy widzi się zielone spod zalegającego jeszcze niemal wszędzie śniegu :tan Słoneczka juz niestety nie mam ;:185
Olu u mnie też już słońce zrejterowało, ale kilkudniowej radości z wiosny nic nam nie odbierze ;:306
Natalko przyszła i poszła, ale pierwsze zwiastuny już są, więc wydaje się, że już niedługo, już za momencik :wink:
Tereniu u mnie po kilku dniach ;:3 też szaro się zrobiło, ale już bliżej niż dalej, więc jest szansa, ze wreszcie wszyscy się na wiosnę doczekamy ;:108
Ewelinko na prace ogrodowe to i u mnie za wcześnie :( Codziennie dolewa z nieba, jakby na rabatach jeszcze za sucho było... Ale pierwszy zielony listek cieszy jak mało co, bo wydaje się, że teraz to już raz dwa wiosna przyjdzie pełną gębą ;:306
Soniu w tamtym roku ogłosiłam wiosnę po pierwszym kwiatuszku, ale tego roku taka łakoma jestem wiosny, że wystarczył mi zaledwie pączek ;:306

Dzisiaj w nocy była pierwsza porządna ulewa (żeby w sierpniu tak chciało podlewać :twisted: ), śnieg co prawda dzięki temu znikł w 90 %, ale wszędzie jest jedna wielka breja ;:222 Słońce pokazało się dzisiaj na całą sekundę ;:306 Dla wszystkich tęskniących za wiosną narcyze, niestety wciąż ze sklepowej półki ;:224 Jednak na bezrybiu....
Obrazek Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,śliczne pierwsze wiosenne kiełeczki i pączusie ,tak raźniej na duszy ,u mnie też bardzo mokro,nie ma brei bo ziemia bardzo zamarznięta,ale woda stoi w całym ogrodzie i kiełeczki są w wodzie ,bukiecik z narcyzami bardzo uspakajający,pozdrawiam i miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

A już niedługo takie narcyze będę w naszych ogrodach ;:138 ;:65
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu dni szybko mijają ... tuż tuż koniec lutego ;:173 i wiosna wybuchnie jak tylko ;:3 się rozkręci Piękne zwiastuny wiosny ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Już kilka razy zaglądałam do Twojego ogródka, ale zawsze jakoś brakło mi czasu, żeby zaznajomić się z nim dokładniej. Trafiła mi się wolna od pracy zawodowej niedziela i wreszcie nadrobiłam zaległości. Jednak w niedzielę nie zdążyłam się już wpisać, bo przyszła pora powrotu do domu, a tam już nie wchodziłam na forum ;:108
Do tej pory zdążyłaś już się zaprzyjaźnić z domem i ogrodem, wprowadziłaś swoje zmiany ;:63 Ogród wypiękniał pod waszą opieką, włożyliście w to wszystko sporo pracy, ale widać, że było warto ;:138
Wiosna już u Ciebie dokazuje, jeszcze nieśmiało, ale coraz bardziej zaczyna się zielenić na rabatkach. Nie mogę się doczekać widoku cebulowych sadzonych przez eMa. Dobrze, że zdążył je posadzić zanim sam złamał nogę, bo inaczej musiałabyś je chyba sadzić teraz ;:224 Pąki ciemiernika w pięknym kolorze ;:108 Mam podobnego, ale mój rokrocznie pokazuje tylko dwa-trzy kwiatki i zupełnie się nie rozrasta. U ciebie tworzy już pokaźną kępę :tan
U mnie w pracy zawsze się mówi, że obowiązuje prawo serii ;:108 Taka seria się już w Twojej rodzinie dokonała, teraz może być już tylko lepiej ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”