Alu raz mi niestety zmarzły pierwsze pąki ciemiernika, jednak potem wypuścił kolejne. Nie było to już takie bogate kwitnienie jak zwykle, ale dobre i to... Mam nadzieję, że w tym roku nic mu nie będzie dokuczało...
Aniu Annes aż mi serce fikołka zrobiło na widok tych pączków

Jeszcze dzień dwa i u ciebie wiosna się pokaże
Dominiko uwielbiam ciemierniki, bo to pierwsze co rusza u mnie w ogrodzie i na dodatek bardzo długo kwitnie. Śniegu i u mnie ubyło, ale słoneczko niestety zakryte grubo chmurami, dzisiaj tylko na sekundę udało mu się "kuknąć"
Marlenko mnie też serducho mocniej zabiło, zawsze to już bliżej wiosny

Szkoda tylko, że słońce nie chce się pokazać zza chmur od tamtego czasu

Mój em nie załapał aluzji i tym razem również przytaszczył róże, ale co tam... wiosenne kupię sobie sama

Swoim storczykom dziwię się sama, że jeszcze chcą u mnie kwitnąć, bo do zeszłego roku nie robiłam przy nich nic oprócz podlewania...
Ewuś oj tak, zwłaszcza gdy widzi się zielone spod zalegającego jeszcze niemal wszędzie śniegu

Słoneczka juz niestety nie mam
Olu u mnie też już słońce zrejterowało, ale kilkudniowej radości z wiosny nic nam nie odbierze
Natalko przyszła i poszła, ale pierwsze zwiastuny już są, więc wydaje się, że już niedługo, już za momencik
Tereniu u mnie po kilku dniach

też szaro się zrobiło, ale już bliżej niż dalej, więc jest szansa, ze wreszcie wszyscy się na wiosnę doczekamy
Ewelinko na prace ogrodowe to i u mnie za wcześnie

Codziennie dolewa z nieba, jakby na rabatach jeszcze za sucho było... Ale pierwszy zielony listek cieszy jak mało co, bo wydaje się, że teraz to już raz dwa wiosna przyjdzie pełną gębą
Soniu w tamtym roku ogłosiłam wiosnę po pierwszym kwiatuszku, ale tego roku taka łakoma jestem wiosny, że wystarczył mi zaledwie pączek
Dzisiaj w nocy była pierwsza porządna ulewa (żeby w sierpniu tak chciało podlewać

), śnieg co prawda dzięki temu znikł w 90 %, ale wszędzie jest jedna wielka breja

Słońce pokazało się dzisiaj na całą sekundę

Dla wszystkich tęskniących za wiosną narcyze, niestety wciąż ze sklepowej półki

Jednak na bezrybiu....