Leśny ogród Elli - 2008r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Witaj Elu
Wyszłam właśnie z Twojego ogrodu-jest niezwykle wypielęgnowany i z duszą.
Masz rewelacyjną kolekcję fotek i rękę do chwytania piękna w kadry.
Wspaniałości ;:138
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Ellu - piękną wycieczkę miałaś.....zdjęcia prześliczne :D :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu masz talent do zdjęć, aż wstyd pokazywać nasze wypociny. Robaszki śliczne.
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu widzę, że fotograf z Ciebie pierwsza klasa :D Zdjęcia makro rewelacyjne :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Jestem zachwycona i porażona (pozytywnie oczywiście) Twoimi zdjeciami. Słów brakuje... Gratulacje.
A teraz idę ogladać ogród. :)
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Witam cieplutko i wiosennie, chociaż zima, wszystkich moich miłych gości w ogrodzie wśród sosen :wit

Obrazek

Dziękuję serdecznie za odwiedziny i pozytywne komentarze :D
Dziewczyny lejecie miód na me serce :oops: ;:97 . Wasze ciepłe pochwały sprawiają mi wielka radość, uskrzydlają ;:167 ;:166 ;:167
iga23 pisze:Elu masz talent do zdjęć, aż wstyd pokazywać nasze wypociny. Robaszki śliczne.
Iguś - Twoje słowa wprawiają mnie w zakłopotanie, bo chciałabym, aby moje zdjęcia wywoływały raczej pozytywne emocje :oops:
Nie masz się absolutnie czego wstydzić. Każdy ma prawo pokazywać świat własnym spojrzeniem przez obiektyw. Jesteśmy różni i różnie też go widzimy. Moje zdjęcia są właśnie moimi wypocinami, podszeptami intuicji. naokoło jest wiele piękna, które jest tak ulotne, nietrwałe, przemijające. Cały swój zachwyt nad Naturą, wraz z emocjami, które mu towarzyszą chciałabym zamknąć w kadrze. Zatrzymać chwilę, która się już nigdy nie powtórzy. Czerpię z fotografii prawdziwą radość, którą dzięki forum mogę się z Wami podzielić. Jeśli oglądanie moich fotek i Wam sprawia przyjemność i daje przeżycia estetyczne, to jest to dla mnie największa nagroda i informacja, że dobrze wybieram zdjęcia, które chcę tu pokazać. Niewiele osób widziało moje fotki, a jeszcze mniej je oceniało, a samemu nie sposób być cenzorem (będąc w dodatku amatorką i samoukiem). Wasze opinie o moich zdjęciach bardzo sobie cenię.
Dają mi motywację do dalszych prób z fotografią :D

Ten cytat Don McCullin'a, jednego z najbardziej znanych fotografów konfliktów ostatnich pięćdziesięciu lat może byc mottem dla każdego fotografika:

' Fotografia nie jest związana z patrzeniem, lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym, na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić, aby ludzie oglądając twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali.'
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Pięknie powiedziane. ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Co ja się wczoraj tych zdjęc naszukałam....:roll: Mój M skopiował je na JAKIŚ! dysk CD, co oznacza 'szukanie igły w stogu siana'....nie znalazlam.... :evil: Całe szczęście, że nie wyrzuciłam ich z karty pamięci aparatu, a już myślałam, że po nich...ufff ;:213

Zapraszam na wirtualny spacer po Śląskim Ogrodzie Pokazowym w Świerklańcu :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalszy ciąg wkrótce :wink:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj,
dołączam do ochów i achów na temat zdjęć. Piękne są i te z Twojego ogrodu i te ze Świerklańca.
Szkoda, że nie ma nazw roślin. Piękne te rozety rojników pomiędzy kamieniami, szkoda, że ja mam kamienie spojone betonem (inaczej się nie dało, za duża skarpa). U Ciebie to pewnie można zrobić takie coś :) Piękne też te dywany różnych roślin zadarniających. Takie intensywnie zielone i bez żadnych ubytków. Ciekawe czym oni to wszystko pielęgnują.
Czekam na więcej zdjęć. A o jakiej porze roku były robione?
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Elu! Jak dobrze, że znalazłaś te zdjęcia!
Przepiękny ogród!
Ech... chciałabym, żeby kiedyś i mój tak wyglądał ...
Chyba wyciągnę latem mojego męża do Świerklańca i poszukam tam
natchnienia. :wink:
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Niech się schowa wawelski ogródek królowej Bony przy tym.Macierzanka i tymianek pachną,żabka rechoce,kwiecie wkoło!Żyć nie umierać. Ale to 10 lat cięzkiej pracy.Efekt rewelacyjny.Świetne te rośliny okrywowe.
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kubanki pisze:Witaj,
dołączam do ochów i achów na temat zdjęć. Piękne są i te z Twojego ogrodu i te ze Świerklańca.
Szkoda, że nie ma nazw roślin. Piękne te rozety rojników pomiędzy kamieniami, szkoda, że ja mam kamienie spojone betonem (inaczej się nie dało, za duża skarpa). U Ciebie to pewnie można zrobić takie coś :) Piękne też te dywany różnych roślin zadarniających. Takie intensywnie zielone i bez żadnych ubytków. Ciekawe czym oni to wszystko pielęgnują.
Czekam na więcej zdjęć. A o jakiej porze roku były robione?
Aniu nazwy roślin były przy każdej roślinie na etykietce i gdybym je nawet spisywała, to później i tak nie pamiętałabym do jakiej rośliny którą należy przypisac. Trzeba by miec chyba plan nasadzeń, żeby miec jako takie rozeznanie :( Fotografowanie etykietek za bardzo obciążyłoby mi kartę pamięci, bo roślin jest mnóstwo :roll: Jak widzisz brak mi pomysłu, może mi coś podpowiesz, na przyszłośc :?: A jak już będę miała nazwy, to jak opisac dużą grupę roślin na zdjęciu, żeby każdy wiedział, która nazwa odnosi się do konkretnej rośliny :roll: Masz jakiś pomysł :?:
U mnie też już nie ma miejsca na nowe nasadzenia na skalniaku, wszystko się rozrosło :lol:
Widziałam, że ziemia jest pod ściółką przykryta włókniną, a pomiędzy roślinami gdzieniegdzie widac węże systemu nawadniającego, jak sądzę :shock:
Zdjęcia są z tego roku z lipca :)
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

ELLU....jakież piękne zdjęcia.....i ileż inspiracji do naszych ogródków w nich jest ;:228
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wisienka pisze:Elu! Jak dobrze, że znalazłaś te zdjęcia!
Przepiękny ogród!
Ech... chciałabym, żeby kiedyś i mój tak wyglądał ...
Chyba wyciągnę latem mojego męża do Świerklańca i poszukam tam
natchnienia. :wink:
Ehh...taki ogród to marzenie Obrazek Trzeba by miec maszynkę do robienia pieniędzy, żeby móc sobie na niego pozwolic :wink: i sztab ludzi do opieki nad nim, nie mówiąc już o specjaliście, architekcie krajobrazu, któryby to wszystko zgrabnie zaprojektował.... :roll: Jednak zawsze warto odwiedzic ogród i chociaż mały jego fragment zaaranżowac u siebie.....właśnie po to tam pojechałam....po inspirację dla zmian jakie chcę u siebie przeprowadzic.... ;:109
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:Niech się schowa wawelski ogródek królowej Bony przy tym.Macierzanka i tymianek pachną,żabka rechoce,kwiecie wkoło!Żyć nie umierać. Ale to 10 lat cięzkiej pracy.Efekt rewelacyjny.Świetne te rośliny okrywowe.
Ewo gdyby Bona żyła w naszych czasach, w dobie programów komputerowych do projektowania krajobrazu, którymi posługują się świetni specjaliści, to pewnie wszystkie inne ogrody wypadłyby przy jej ogrodach bardzo blado.... :wink:
Efekt jest magiczny, to prawda :D Chciałoby się miec coś tak wspaniałego u siebie ;:228
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”