Witam! dalej piękna zima

słońce, śnieg! chociaż dzisiaj dziwne zjawisko zaobserwowałam rano o 7 było -2 a o 8 -4, jednak dalej już temperatura nie spadała. Samochód wcześniej oczyszczony po tej godzinie miał podmarzniętą warstwę
Bożenko jak będę miała chwilę to poszukam jeszcze inne.
Martusiu dzięki za jeszcze jedno "za" matami. Myślę że w miejscach osłoniętych nie będą narażone na wiatr czy inne czynniki niszczące to powinny parę lat wytrzymać. 2 m to nawet dla mnie za wysoko 1,50 m wystarczy i będę się już rozglądać skupywać a wtedy koszt rozłoży się na 3 miesiące

Jak gołąbki są pod kontrolą to na pewno nie ma problemu, a poza tym bierzesz z tego źródła nie raz i kwiaty rosną okazale, prócz norniczek nic je nie podgryza. Wiesz ja miewałam różne nawozy ale uważam ze obornik koński robi glebę jak włókno kokosowe i to nornice najlepiej lubią

Dobrego tygodnia i buziaki
Agnieszko miłe co piszesz

O tej firmie mam różne zdanie i czasem jestem na nich zła, a czasem im ulegam bo coś jest rzeczywiście doskonałe. Uważam od dawna, że mają dobrych dostawców drzew, krzewów, róż i owoców (truskawek) gorzej z bylinami, no bo jednoroczne nie muszą przetrwać zimy. Byliny chyba rozmnażane in vitro i pędzone nawozami często nie wytrzymują uprawy zwykłej w ogrodzie. Ceny są rzeczywiście wysokie ale jak coś się nie przyjmie uwzględniają i wysyłają na własny koszt

i to mnie przy nich trzyma
Iwonko właśnie na wyspie napisałam, że Cię dawno nie było a Ty w ogródku siedzisz
Zima to czas lekkiego (albo i nie) uśpienia, więc na energię masz jeszcze czas. Będziesz miała jakieś nowinki jarzynowe?
Dobrego tygodnia wszystkim