Aż wstyd przyznać, ale żadnego astrophytum nie posiadam.

Edit: Na 2 zdjęciu po prawej stronie wypatrzyłem sporego aloesa. Kwitł Ci już może?
barbra13 pisze:Jest pięknie, żółciutko. Oczywiście, że są to rośliny dla Ciebie, co widać na załączonych obrazkach. Chciałeś kwitnienie wszystkich podporządkować swojej woli? Nie ma tak dobrze
.
Harvi pisze:Normalnie Astro-show!Gwieździsty pokaz jak najbardziej udany.
![]()
Aż wstyd przyznać, ale żadnego astrophytum nie posiadam.
Edit: Na 2 zdjęciu po prawej stronie wypatrzyłem sporego aloesa. Kwitł Ci już może?
ejacek pisze:Przecież wszystkie kaktusy widać , że w dobrej formie , także te drugoplanowe za astroTrzymasz je w tunelu?
hen_s pisze:Jak najbardziej astrofytowo dziś u Ciebie. I jak żółto... Oczopląsu można dostać.![]()
jandom1 pisze:Piękną łąkę Ci astraczki urządziłyjeśli chodzi o to przelanie to co się dokładnie stało ? Ja sam rozmyślałem mocno nad postawieniem tunelu w przyszłym roku ale zrezygnowałem z tego pomysłu bo stwierdziłem, że nie za bardzo miałbym co tam trzymać. Lobivie, Rebutie, Mediolobivie czy Aylostery to górale i wolą świeże powietrze, Gymnocalycium to dla mnie gatunek na pełne słońce, nie wyobrażam sobie wsadzenia ich do tunelu i rezygnacji z tak mocnych cierni ( chyba że się mylę co do gymnoli ? ). Do tunelu zostałyby mi mamilarki, ale tych nie mam znowu tak dużo więc nie bardzo miałoby to sens. No chyba że jeszcze astro, jak u Ciebie
jandom1 pisze:Co do acanthocalycium violaceum to mnie zaskoczyłeś - ale fakt, mój też jakoś szałowo nie przyrasta na powietrzu. To że nie zakwitną to nie problem, ważne że żyją. Szkoda tylko tych które nie dały rady. Tak to niestety jest kiedy zabierze się za takie coś ktoś kto się kompletnie nie zna, to czasem może odebrać chęć do dalszej hodowli. Dobrze, że dały Ci taki pokaz i przekonały do siebieŻyczę Ci, aby więcej nie przytrafiła Ci się taka przykrość oraz wytrwałości w dalszej hodowli której efekty mam nadzieję będziesz regularnie pokazywać
ejacek pisze:A to pechowe przelanie to konkretnie w jakim miesiącu miało miejsce ?
ejacek pisze:W tunelu jedno przelanie w maju nie powinno być problemem, chyba że od jakiegoś czasu były regularnie przelewane