Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Aniu wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, ;:3 i kolorowego ogrodu cały rok... ;:196
Miałaś się pochwalić nowym pupilem , wyczytałam w innym wątku kto to ma być. Czekam na fotki...
Tymczasem bukiecik dla ciebie.... ;:173

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie Kochani. Stagnacja forumowa mnie dopadła albo raczej notoryczny brak czasu.

Pozwólcie,że na początku przedstawię Wam naszego nowego członka rodziny. Oto Minti. Sunia jest słodką istotką. I oby zawsze była tak grzeczna jak jest teraz. ;:131

Obrazek

Obrazek

Teraz pokażę Wam ostatni odcinek moich wakacyjnych wojaży. Chyba najpiękniejszy. Najbardziej klimatyczny i sielski. Po prostu taki Grecki. ;:167

Rejs statkiem na malownicze wyspy Paxos i Antipaxos, które są położone 14 km od wybrzeża Korfu. Zgodnie z greckim mitem Paxos stworzył bóg morza Posejdon, odłupując trójzębem południowy kraniec Korfu, by móc na osobności cieszyć się ukochaną Amfitrytą. Trójząb jednak wypadł mu z ręki, a mieszkańcy Paxos, którzy go znaleźli, obrali za godło.

Obrazek

Po drodze mogliśmy nacieszyć oczy widokiem jaskiń i ochłodzić rozgrzane ciała w ich wnętrzu. Te skały mieniące się wszystkimi odcieniami niebieskiego zachwycają. Według mnie do złudzenia przypominają Błękitne Groty z Zakhyntos. Oczywiście są tak piękne, że mogę je oglądać co roku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Drugi etap rejsu to maleńka Antipaksos i zaplanowany postój w zatoce dla miłośników pływania i słonecznych kąpieli.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po godzinnej kąpieli w tych cudnych kryształowych wodach statek wraca na Paxos. To obok Antipaxos jedna z najmniejszych wysp jońskich. Ma tylko 10 km długości i 4 szerokości. Największą miejscowością na wyspie jest leżący na południowym zachodzie Gaios, urocze portowe miasteczko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uwielbiam kręcić się po tych waskich, klimatycznych uliczkach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To by było na tyle. Zdjęć mam prawie dwa tysiące ale myślę, że i tak ostatnimi dniami pokazałam ich tu wystarczająco dużo. :wink:

Stwierdziliśmy z Emem, że jeśli Bóg da zdrowie i pieniążki to za rok zwiedzimy kawałek Chorwacji.
Uwielbiam Grecję, jej kulturę, krajobrazy i wszystko chyba. Nie mniej zobaczyliśmy już tam wszystko co zobaczyć chcieliśmy. No choć Mykonos też bym odwiedziła. Może kiedyś się uda..? Na pewno za parę lat chciałabym powrócić na bajeczną Kretę. Koniecznie też moje wyśnione od lat Santorinii. Tylko tym razem na dłużej niż jednodniowa wycieczka. No i koniecznie na romantyczny wypad tylko we dwoje. ;:131

Tymczasem na działce wszystko się gotuje. Żar się leje z nieba. Ani nawet nie myślę w taką pogodę jechać. Wieczorem jednak trzeba będzie węża z wodą odpalić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czyż nie są to już jesienne widoki..? :oops:

Obrazek

Obrazek
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ania, jaka pieknosciowa ta sunia ;:167 ;:167 Teraz tylko uwazaj na buty, a za kilka miesiecy na mleczne kly w przescieradle( strasznie uwieraja;), no chyba ze nie bedziecie brac pieska do lozka-nam sie nie udalo. Relacja fantastyczna-alez mieliscie wakacje ;:3
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu jaka piękna ,kochana psinka. ;:167 Shih tzu mają takie fajne wysokie czółka i mądre oczka. Życzę wam aby wyrosła na mądrą i grzeczną istotkę, waszą przyjaciółkę... ;:333
Dzieci pewnie się cieszą?
Będzie wam teraz ciężko podróżować mając pieska...
Ja niby miałabym naszą Daisy z kim zostawić a jakoś sobie tego nie wyobrażam. ;:185
Fotorelacja z wojaży wspaniała. Aż wam zazdroszczę tych pięknych widoków.
Twoja rabata z hortensjami i trawami wspaniała!Obojętnie czy widoki jesienne czy też nie , zakochałam się w niej. ;:333
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystkiego najlepszego :D Piękne widoki pokazałaś. Klimatyczne bardzo są te uliczki i cudowny kolor wody :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu wszystkiego dobrego. ;:196 Minti słodka, ;:167 tylko nie noś na rękach, jak trawa ją będzie drapać w łapki. Moja siostra tak swojego pekińczyka rozpuściła. :) Zakątek trawiasto- hortensjowy cudny, wspaniale, klimatycznie zestawiasz rośliny. ;:oj Widoki greckie z przyjemnością pooglądałam. ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Deko spóżnione..
Ale szczere- Wszystkiego naj,,najlepszego z okazji imienin. Duzo radości i spokoju ;:196
Dziękuję za piękne widoki.
Piesek śliczniusi.Ja póki mam kotkę, to pieska sobie nie będę sprawiała.Ale może kiedyś, kto wie...
Hortki sliczne. Ja tez mam do nich słabość ;:167
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Anuś, miło Cię zobaczyć ;:196 Grecja piękna, rzeczywiście warto było ją odwiedzić.
Minti, słodziak, bardzo zgrabna z niej dama - niech się zdrowi i grzecznie chowa :wink:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale cudna psinka ;:oj Nic dziwnego, że się w niej zakochaliście :D Skalne klimaty niesamowite, moglabym je podziwiać godzinami ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu pokazujesz niezwykle miejsca klimatyczne wakacje :D
Uliczki greckie jakże urokliwe ,uwielbiam to ;:oj
Piesek Minti cudo,jakie ładne ma imię :wink: Pewnie spać po nocy na początku nie daje?
Moja tak z dwa tygodnie piszczała za matką.Odezwij sie co u Ciebie j nowego członka rodziny :wit
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Aniu dziękuję Ci za fotorelację,nigdy w Grecji nie byłam tym bardziej z wielkim zaciekawieniem oglądałam śliczne widoki :D mnie też takie klimaty kręcą,uliczki cudne z ozdobami i kwiatami takie dopieszczone .Piesio cudny :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
elissa
200p
200p
Od: 10 mar 2011, o 09:19

Post »

Aniu- spóźnione ale serdeczne życzenia imieninowe ;:196 sypnęłaś pięknymi zdjęciami z wakacji.... aż się rozmarzyłam ;:108

Gratuluję nowej Suni, niech rośnie zdrowo i będzie supergrzeczna :tan
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie Kochani. :wit

Nadszedł czas na zaległe odpowiedzi i kończenie tego wątku. ;:224

Patiann ależ miło połechtałaś moje ego. ;:131 Oczywiście mnie o prawa autorskie pytać nie musisz. :wink:
A co do suni,to wyobraź sobie, że ona już targa nasze buty po całym mieszkaniu a takie buty są póki co większe od niej. I uwielbia gryźć nasze palce. Zęby właśnie jej wychodzą. Widzimy to i czujemy. ;:306 Nam może i by się udało nie nauczyć Minti do spędzaniu czasu w łóżku, gdyby nie mój małżonek. On folguje jej aż za bardzo.

Obrazek

Ola2310 -Olu myślę, że odpowiedź już poznałaś. Nowy członek rodziny to maleńka sunia. Wszyscy mamy "fioła" na jej punkcie. A najbardziej to Em ją rozpuszcza, czego akurat po Nim się nie spodziewałam.
U nas, w Polskę zawsze możemy zabrać Minti ze sobą. A na zagraniczne wojaże wypuszczamy się raz w roku. I wtedy to moja mamcia z nią zostanie. Albo dzieciaki nie pojadą. Obrazek
Dziękuję za kwiatka. Obrazek

Obrazek

Basiu-apus dziękuję. ;:196 Nieto, że w Polsce nie ma pięknych miejsc. Nie nie! Jest wiele wręcz czarodziejskich zakątków w naszym kraju ale ja bardzo lubię też te zagraniczne wojaże. Obcowanie z inną kulturą, fauną i florą. NO uwielbiam wręcz!

Obrazek

Mariolko -kropelko dziękuję,ze w końcu udało zasłużyć mi się na ciepłe słowo. :D

Obrazek

Ewelinko jesteś kochana. ;:196 Dziękuję. Czegóż chcieć więcej..? ...pytałaś... no właśnie nowego członka rodziny nam było trzeba. Obrazek

Obrazek

Aniu Annes77 oczywiście, że mieliśmy okazję kąpać się w tych błękitach. Największe wrażenie na mnie i tak zawsze robi temperatura tej wody. Obrazek
Ja przez dwa sezony nie miałam możliwości spania na działce. I to był dla mnie ból ogromny. Teraz już sobie tego nie wyobrażam. Ja to nawet nastawiam sobie budzik na 6.00 rano i lecę w rabatki, bo wtedy światło najlepsze do fotografowania, gdy słońce jeszcze nie razi. Obrazek
Sunia już nie płacze za rodzicami. Dwie pierwsze noce u nas miała ciężkie. I w dzień była taka osowiała (tęskniąca) a teraz już dupka podskakuje jej aż miło. Obrazek
Obecnie "pieseł" (taką nowomowę przyniosła moja córka z podwórka) uwielbia żreć tatuśkowe domowe laczki i córkowe japonki. :lol:

Obrazek

Małgosiu PEPSI Ty fuksiaro! Właśnie wypoczywasz na Krecie. Jak dla mnie najpiękniejsza z greckich wysp. ;:215 No poza Santorini. ;:167 Kochana korzystaj ile się tylko da apo powrocie zamęcz nas zdjęciami. Ja czekam z niecierpliwością!

Obrazek

Elu -elusia723 fajnie masz, że Korfu nadal przed Tobą a nie tak jak u mnie już po. Pamiętaj,że warto wypożyczyć samochód, by zajechać w co ciekawsze miejsca. Napisz mi proszę do jakiej miejscowości jedziecie? No i pochwal się zdjęciami po powrocie. ;:215

Obrazek

Karolina-nemezja mogę się z Tobą zamienić..? Obrazek Bardzo chętnie pojadę kolejny raz do tego pięknego kraju. Obrazek Które miejsce obraliście na letnie wojaże?

Obrazek

Moniu -Alania dziękuję.

Obrazek

Soniu moje dzieci w wieku szkolnym ai tak chętnie pojechałabym na przełomie maja i czerwca, tylko moja dyrektorka nie chce dać mi w tym czasie urlopu. :evil: Nie dość, że nie jest tak upalnie Obrazek i tłoczno Obrazek to jeszcze ceny o wiele niższe.
Postaram się nie rozpieścić psinki aż nad to. Choć ciężkie to, bo ona taka słodziutka i malutka.

Obrazek

Lemonko -Izo dziękuję za życzenia. Wakacje były udane. Szkoda tylko, że już po. Obrazek

Obrazek

Aniu -anabuko ja zawsze chciałam psa. Ostatnio z wygody wolałam kota, bo z nim nie trzeba wychodzić. Na kota jednak absolutnie nie chciał zgodzić się mój Em. Dzieci chciały psa, o którym ja też marzyłam od dzieciństwa i tak Minti znalazła się u nas.

Obrazek

Marlenko i Małgosiu -clem dziękuję. Obrazek

Obrazek

Iwonko -iwek sunia dziękuje za pochwały.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Sweet Sumer Love jest czerwony ?