Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój wiejski świat

Post »

Bożenko za same obrazki ląduje się z utylizatorze ;:306

Olgo dzięki!

Iwonko już dość ! mnie rosołki wychodzą bardzo ciężko, a ile jajek potrzebujemy, nawet z tymi co znajomi kupują :uszy
Piękny dzień chociaż do południa parny ;:196

Dorotko no fakt a przejrzałam wszystkie lilie i tej nie zauważyłam, to nowy nabytek i nazwę wpisałam pierwszy raz...przepraszam ;:168 Jak będą koguciki to niestety takie mają przeznaczenie... jednego wymienię (stary pójdzie pod nóż), a reszta będzie toczyć walki :shock:
Kochana ja aparat kupiłam od razu jak weszłam na FO najpierw kompakt, ale zaraz było mi mało i nabyłam lustrzankę. Potem dobry kolega przysłał porządny obiektyw i tak powoli się dorabiam. Dostałam też statywy, ale jakoś ich nie używam...a chciałam mieć :uszy

Aniu podpisuję się obiema rekami pod tymi słowami ;:215 słońce to światło, radość, wszystko wygląda w nim
lepiej! ;:3 Lilie teraz grają role pierwszoplanową ;:333

Elizko Droga bardzo dziękuję, ale wierz mi są lepsi ;:196
Wstaję po 5 i ok. 5.20 jestem już w ogrodzie, jak podlewam tunel to do domu wracam o 6. Idąc prosto ścieżką przez ogród którą pokazuję wychodzą furtką w pola i po lewej mam wschód słońca, po prawej był ten księżyc i miewam zachody, a na wprost jest las! Dobrej nocy ;:168

Elu ależ to nie M stawia piętra to robotnik miejscowy, a ja sięgam do własnej kieszeni, dlatego musiałyby znieść setki jaj żeby zarobić na kamienicę ;:306 Koniec tego dobrego ewentualnie za rok :D Ja ze snem nie mam żadnych problemów, śpię vis a vis okna bez firanek, a księżyc patrzy mi w oczy ;:306 Po mniej więcej 5 godzinach wyrywa mnie budzik ze snu lecę spełnić obowiązki, wypijam herbatkę i zjadam owsiankę i na godzinę jeszcze zasypiam. Jak się porządnie nie wyśpię boli mnie głowa :oops:

Iwonko Redlove obsypana jest jabłuszkami, które dojrzewają w jesieni. Do stycznia je jadłam ;:215

Małgoś nie taka straszna, tylko mój dowcip zawiódł ;:306

Zakwita moja cudna pelaśka

Obrazek
i datura ma pierwsze pąki

Obrazek

Kolejne lilie

Obrazek

Obrazek
i dzisiaj pokażę moje hortensje, bo jakoś mało je pokazuję :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Reszta jeszcze w skulonych pączkach :D
Dobrej nocy wszystkim odwiedzającym :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu śliczny przychówek tuli się do mamy jak uwielbiam takie obrazki ;:167 W pierwszym momencie myślałam ,że to te pierwsze maluchy zamiast rosnąć sie skurczyły ;:306 Dobrze ,że doczytałam :;230 O wschodzie wszystko ładniej wygląda bardziej tajemniczo.Wszystkiego masz dużo teraz nawet kurek Ci przybyło .Cieszę się z tego Żywokostu ładnie się buja widoczne mu przypasowałam miejsce
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryś a moja Twoja pelaśka padła buuu.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w piąteczek słoneczny i na razie nie upalny :wit

Jadziu pstry żywokost teraz traci na urodzie, ale ten drugi kwitnący na niebiesko ma ozdobne nasienniki w układzie pagodowym ;:215 Powinnam je ściąć bo będzie las żywokostów, ale jakoś żal :D Tak dorobiłam się kolejnych maluszków i powoli wpadam w panikę nadmiaru drobiu ;:306 Jarzmianka już tworzy nasiona więc w przyszłym tygodniu wyślę Ci ją i redlove więc zerknij może chciałabyś coś jeszcze :D

Misiu ja swojej nigdy nie pozwolę zginąć, stała się taką moją wizytówką ;:306 Mnożę wszystkie pelargonie i z paru zawsze część przetrwa, a jest ich trochę :D

Obrazek

Miłego piątku!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , u nas upalny już od rana, ciężko znosić to w domu, ale trudno ;:108 wiesz z kurkami to u nas tak było, że jak jajka zabierałam żeby nie wysiadywały, to znikała i przychodziła dopiero z maluchami, a z jabłuszkami to może to być jakaś krzyżówka, bo te już spadają z drzewa ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196 ale cudne zdjęcie ;:215 ;:215 ;:215
Piszesz że niebieski żywokost się wysiewa ?? to super bo nie zebrałam nasion a wczoraj sprawdziłam to wszystko wyleciało , ale dobrze będzie las kwitnący niebiesko :D
Śliczne lilijki ;:333 i hortensje piękne ;:63 ;:63
Pelaśka ;:167
Marysiu miłego weekendu życzę ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit

Iwonko ;:196 u mnie nie mają gdzie zniknąć, bo wszędzie je namierze ;:306
Takich jabłuszek z czerwonym miąższem jest sporo, a redlove powstało ze skrzyżowania takich rożnych. Byliśmy na zakupach a teraz po obiedzie i piwie padłam ;:306

Tereniu ;:196 myślę że przez wysiew miałam sporo małych roślin, posadziłam nawet w polu ale większość kwitnie na niebiesko a niektóre na różowo-niebiesko. Tak szybko te kwiatki przekwitają i już widzę, że najwcześniejsza chryzantema ma kolorowe pączki. Ja Ci chyba nie dawałam pelaśki :uszy za pochwały dziękuję :D
Tereniu i Tobie dobrego odpoczynku w weekend ;:4
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

To odpoczywaj Marysiu ;:196 , a mi od razu lżej jak czytam, że nie tyko ja się lenię ;:306
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Jako laik nie wiem co to pelaśka :?: , ale zdjęcie super :) to ze słoneczkiem niemal artystyczne ;:138 ... a tak w ogóle śliczne hortensje i lilie ;:333 ... miłego weekendu ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko jak zwykle czynnie się lenię i zawsze sobie jakieś zajęcie znajdę ;:306 Ty to całkiem co innego ;:196

Ewciu przepraszam! oczywiście nie powinnam w merytorycznym wątku tak pisać ;:185 to pelargonia :D
Dziękuję za pochwały i życzenia ;:168 Wspaniałego weekendu :wit
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Marysiu wśród Twoich rosołków kochina nie widzę ;:185 One mają charakterystyczne obrośnięte piórkami nogi.
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Amelciu czyli kura siadła na pustym jajku? to się zdarza?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jaka śliczna puchata rodzinka ;:oj Jesteś bez serca ;:222 Jak można takie maleństwa nazywać rosołkami :;230 ? Od samego początku znają swoje przeznaczenie ;:224
Marysiu, cudne porobiłaś zdjęcia ;:333 Zmieniłaś aparat czy wzrosły umiejętności? Co by to nie było, to wyszło jak trzeba ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu a to zdjęcie co u siebie wstawiałam to nie ta sama pelaśka ??? to na pewno od Ciebie ;:108
Dostałam jak byliśmy z Michałem ;:138
Iwonko ja tez się lenię :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko nie denerwuj się :D więcej luzu, na żartach się nie znasz i na mnie taż kury hoduję od 5 lat i jeszcze tak naprawdę żadnej na rosół nie przeznaczyłam. Chociaż ostatnio jak widzę oznaki (niektóre kury mają 5 lat) to dostają koty i pies.
Nic nie zmieniłam ani aparatu ani stylu fotografii, a może Ty uważniej oglądasz zdjęcia ;:306 Jednak na pewno praktyka czyni...no do mistrza to mi kawał drogi ;:306

Tereniu no tak to ona, a ja widziałam pierwsze dwie tej ostatniej jakoś nie ;:185
A czy niebieskie kwiatuszki co dałaś Marcie, a Marta podzieliła się ze mną to jest komelina? :D
Oj to aż tyle nas się leni ;:306 czyżby jesień ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”