Elllu, przepiękne klimaty u Ciebie. Chyba się powtarzam, ale robisz znakomite zdjęcia. Piękne oświetlenie wybierasz, barwy są tak naturalne i nasycone. Super! Zieleń floksa taka głęboka.
A wracając do host:
Ellaa pisze:Aniu widziałam mały hostownik u Ciebie, więc to już jest 'poważne małe co nieco'

Ciekawa jestem tych zakupów u słowaków, bo też słyszałam, że
kota w worku można u nich kupic

Na Allegro polecam p. Andrzeja
amkkomp , który zjednał sobie moje uznanie, bardzo 'serio' podejściem do problemu wirusa host HVX, poza tym, ma naprawdę duży wybór odmian

Większośc moich host od niego właśnie pochodzi
Też już na allegro oglądałam, faktycznie mają spory wybór i jak doczytałam w którymś hostowym wątku, to jedni z najstarszych polskich hodowców, cieszący się uznaniem naszych forumowych guru.
Od Słowaków zamawiam tak na rozkręcenie kolekcji

bo na tych moich powierzchniach to pojedyncze egzemplarze nie mają racji bytu. Przesadzam troszkę celowo, ale faktycznie żeby jakikolwiek efekt uzyskać, to potrzebuję zagospodarować co najmniej 10 m 2. U nich wychodzi tanio, nawet licząc przesyłkę. Poza tym odpowiada mi forma zamówienia, która wymusiła na mnie dogłębne przemyślenie nasadzeń. Mam już wszystko rozrysowane, która z którą i gdzie. Sporo pracy mnie to kosztowało, bo studiowałam jakie rozmiary docelowo osiągają i oczywiście jakie stanowiska preferują.
Ellaa pisze:Ja dąbrówkę Burgundy Glow przerywam, żeby mi macierzanek nie zagłuszyła, więc wiosną cosik Ci mogę podesłac

Ja jestem bardzo chętna

Jak jeszcze coś przerywasz to też się uśmiecham. Mogę znaczy się zapisać w kalendarzu, żeby się wiosną przypomnieć???
Z góry dziękuję.
I jeszcze dziękuję za linki w moim wątku, bardzo miło, że o mnie pomyślałaś. Jeszcze nie przestudiowałam, ale zaraz się zabiorę