Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Marysiu aż poczytałam o jarzmiankach bardzo ładne kwiatki a ja ich nie mam w ogrodzie, nastepne chciejstwo dopisane.Założyłam sobie w laptopie folder pod nazwą giełda ;:306 na moje chciejswa ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Jestem pełna podziwu dla Twojej pracy , tak po cichu chodzę sobie po szaliczku i patrzę co ta Maryś wyczynie z swoimi roślinkami które tak pięknie rosną ,Wiem , wiem Św.Fiakriusz czuwa .
A motylki i żabki też pomagają ...super ozdoby.
Piwonie bardzo ładne a ja podziwiam różyczkę jedną
http://images78.fotosik.pl/673/34b560b916e86afb.jpg
śliczna a jak ma na imię?
Popatrz znowu nie mam Jarzmianki to nic oko nacieszę u Ciebie. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu taki tylko zdjecie jest trochę niewyraźnie :D
Obrazek
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu giełda? ... dobre ;:306 Jak masz ochotę siać to będę zbierać nasiona i mogę podesłać sieje się ją zaraz po zbiorze nasion :D

Misiu dzięki ale nie zasługuję na podziw ;:185 wierz mi :!: po prostu robię to co muszę, a muszę bo nie ma nic gorszego niż trwanie w czekaniu! Różyczka to Rumba i wczoraj czytała u kogoś że trudna w ukorzenieniu tzn że że temu komuś się nie udało :wink: Jarzmiankę chcesz to poczekaj do późnego lata wyślę Ci nasiona. Sieje się do ziemi i tam nieplewi ;:306 Tylko upomnij się kiedy napiszę, ze mam nasiona jarzmianki ;:196

Alu to znaczy że ta co rozkwitła teraz jest od Irenki a Twoja będzie to kolejna...pączki ma ;:333

Jeżeli Irenko zajrzysz to napisz czy to różyczka od Janeczki ;:180

Obrazek

U mnie się lekko zachmurzyło, ale zmykam do ogrodu!
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu

Trzymam Cię za słowo ! Pamiętaj , jak zapragnę kwiatowego ogródka o zwrócę się do Ciebe po pomoc . Wtedy wsiądę w samolot i osobiście odbiorę sadzonki . :D

A tak serio to bardzo dziękuję za Twoją propozycję , ciepło się na sercu robi , gdy sobie uświadamiam ile wspaniałych osób poznałam na forum . ;:167

Pogoda się umnie polepszyła , noc była cieplejsza ( 7C ) , teraz świeci ;:3
Na popłudnie mam przewidziane sprzątanie działki z przekwitłych irysów i piwonii .

W tym roku pokazał mi się irys w takim kolorze .

Obrazek

Pozdrawi Cię serdecznie . ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu ;:196 dupsko już mogę posadzić, tak więc zaczynam zaglądać do zaprzyjaźnionych wątków.
Szaliczek obeszłam w szerz i w zdłóż, pooglądałam, nawąchałam się cudownych kwiatuszków.
Z kurczaczkami pogadałam, jakie one śliczniutkie.
Niezłe krzaczorki porosły z pomidorków ;:138
Serdecznie pozdrawiam i miłego popołudnia życzę.
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, bardzo mi się podoba ta rabata, taka bujna. I jarzmianka cudna. Oczywiście nieodmiennie uważam za przesłodkie małe kurki i nadal czarna rządzi :wink:

Czy mogłabyś zdradzić co to za różyczka? Ma cudny kolor. I te płatki...
Obrazek
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu moja troche pomarzła i niektóre pędy musiałam usunąć .Taka rzadka jest w tym roku ,ale i tak jest ozdobą w moim ogrodzie :D
Czy mam usunąć to zdjęcie :?:
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko kochana byłoby wspaniale, ale jak przeczytałam że wsiądziesz w samolot i przylecisz po sadzonki to poczułam, że nigdy nie zapragniesz mieć takiego ogrodu :cry: A ba serio może jakieś kwiaty szczególnie Ci się spodobają Obrazek To jest czar tego FO ;:4 Śliczny irys i mimo że krótko kwitną to bardzo je lubię :D

Ewuniu ;:196 jak miło, że czujesz się już lepiej ;:4 a często mysle o Tobie najpierw opiekując siewki czerwonego kwiatuszka a teraz czekam kiedy zakwitnie ;:333 Dziękuję za miłe słowa i życzę żebyś doszła do dobrej formy i była razem z nami, bo smutno było bez Ciebie ;:196

Sylwio ta róża to Rapsody in Blue, taka jest w naturze płatki są w paru odcieniach fioletu i róża jest półpełna. Nie sprawia problemów i daje się rozmnażać z patyczków ;:333
Maluchy są na wyraz sprytne i ruchliwe, siedzą jak stare małe na gałązce jabłonki, ale nie mogę je sfotografować bo jak idę to pędza do mnie co dobrego przyniosłam ;:306

Alu czekam na otwarcie pączków i mam nadzieję że to ona. Nie usuwaj zdjęcia, bo muszę mieć żeby porównać ;:196
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Marysiu Twój perukowiec będzie teraz kwitł co roku :D
Mam perukowca od małego krzaczka, przeszedł gdy był młody grzyba, potem długo nie kwitł, ale jak już zaczął to j/w :wink:
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu

Z samolotem to wcale nie są żarty . Ode mnie z domu do lotniska z którgo latają samoloty do Krakowa jest tylko 35 - 40 km. Loty są dwa razy w tygodniu . Wyprawa jest daleka , ale jak najbardziej realna . Myślę , że na wszystko przychodzi odpowiedni czas , tylko los temu musi sprzyjać . Już wiem , że nic na siłę , ale ważne , żeby o tym myśleć i chcieć realizować .
Trochę gorzej z ogródkiem kwiatowym . O takim jak Twój nawet nie ma mowy , bo warunki mamy różne . Poza tym do takiego ogrodu potrzeba czasu , i dużo pracy . My na razie pracujemy zawodowo , w ciągu tygodnia nie ma nas w domu prawie przez 10 godzin . Zostają popołudnia i weekendy , a do okoła wiele innych pokus . Czekają na nas jeziora i las . Jeszcze jest rodzina i przyjaciele dla , których też trzeba znaleść czas . Teraz wiosną i latem w weekendy zwykle ktoś do nas przyjeżdża . To zrozumiałe po pora roku sprzyja temu jak najbardziej . I tak to się plecie .
Trochę długi wywód , ale wierz mi prawdziwy . Dlatego będę z Wami 18 duchem i myślą . :D

;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olu to tak samo jak mój perukowiec, a może taka ich uroda :D

Beatko ja też wierzę że któregoś dnia powitamy Cię na krakowskim lotnisku, już widzę ten komitet powitalny ;:162
Pisząc o roślinach nie myślałam, że założysz podobny ogród ale swój i ewentualnie będzie w nim rosło parę moich roślin. Wiem o czym piszesz, bo ja też tworzę taki ogród od pięciu lat odkąd jestem wolnym człowiekiem. Dopóki pracowałam i rodzina wymagała większej uwagi było w nim parę roślin i trochę jarzyn, bo musiałam zawsze mieć grządki do grzebania ;:306

I na dobranoc!
Małgosiu tak wygląda jarzmianka obecnie, ale jeszcze nie w pełnej krasie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudownie pachnie ta róża ;:333
Obrazek

To róża marketowa, która została rozpoznana jako Alchymist, ale to nie ona bo rok temu powtarzała kwitnienie ;:131 Może być NN ale jest piękna!

Obrazek

goździk od Julci, jest prześliczny!

Obrazek

I dawno nie pokazywana Lola ;:167

Obrazek

Dobranoc!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Cudna ta rapsodia i rumba też. ;:138 ;:138
A! i ten alchemik, arcymistrz, alchy..., a jak go zwał, tak zwał, najważniejsze że też śliczny. ;:215
Jarzmianki niemal jak drzewa czy krzewy, czy jakoś tak..... Prosto krzaczory. ;:303 ;:303
Dobrej i ciepłej nocy, Marysiu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obrazek
Obrazek
Marysiu pozwoliłam sobie wkleić moją róże od Janki porównaj i wykasuj fotki ;:219
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Pogoda się nie może zdecydować albo wystraszyła ją woda z węża ;:306 Nie jest za to zimno, co prawda na spacer poranny w szlafroczku za chłodno ale nie jest źle ;:215 Dzisiaj było podlewanie tunelu, a przy okazji ostatnio wsadzonych roślin :D

Lucynko róże teraz zachwycają wyglądem i zapachem. Niejedna róża najpiękniejsza jest w lekko rozwiniętym pączku :D Alchymist nie alchymist to róża za piątkę z Casto a niezwykłej urody ;:333
Miłego dnia i rozkoszowania się kwiatuszkami ;:196

Irenko to na pewno jest ta sama róża, dziękuję za zdjęcia i oczywiście zostawiam je ;:168 Uwielbiam takie stare róże i cieszę się że zakwitła, bo od tej pory już będzie stale kwitła. Dobrego dnia !

Dzisiejszy poranek ;:3

Obrazek

Obrazek

teraz zachmurzyło się ;:131

Dobrego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”