Mój wiejski świat
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski świat
Marysiu aż poczytałam o jarzmiankach bardzo ładne kwiatki a ja ich nie mam w ogrodzie, nastepne chciejstwo dopisane.Założyłam sobie w laptopie folder pod nazwą giełda
na moje chciejswa 
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
A motylki i żabki też pomagają ...super ozdoby.
Piwonie bardzo ładne a ja podziwiam różyczkę jedną
http://images78.fotosik.pl/673/34b560b916e86afb.jpg
śliczna a jak ma na imię?
Popatrz znowu nie mam Jarzmianki to nic oko nacieszę u Ciebie.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krysiu giełda? ... dobre
Jak masz ochotę siać to będę zbierać nasiona i mogę podesłać sieje się ją zaraz po zbiorze nasion
Misiu dzięki ale nie zasługuję na podziw
wierz mi
po prostu robię to co muszę, a muszę bo nie ma nic gorszego niż trwanie w czekaniu! Różyczka to Rumba i wczoraj czytała u kogoś że trudna w ukorzenieniu tzn że że temu komuś się nie udało
Jarzmiankę chcesz to poczekaj do późnego lata wyślę Ci nasiona. Sieje się do ziemi i tam nieplewi
Tylko upomnij się kiedy napiszę, ze mam nasiona jarzmianki
Alu to znaczy że ta co rozkwitła teraz jest od Irenki a Twoja będzie to kolejna...pączki ma
Jeżeli Irenko zajrzysz to napisz czy to różyczka od Janeczki

U mnie się lekko zachmurzyło, ale zmykam do ogrodu!
Misiu dzięki ale nie zasługuję na podziw
Alu to znaczy że ta co rozkwitła teraz jest od Irenki a Twoja będzie to kolejna...pączki ma
Jeżeli Irenko zajrzysz to napisz czy to różyczka od Janeczki

U mnie się lekko zachmurzyło, ale zmykam do ogrodu!
- besia

- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Marysiu
Trzymam Cię za słowo ! Pamiętaj , jak zapragnę kwiatowego ogródka o zwrócę się do Ciebe po pomoc . Wtedy wsiądę w samolot i osobiście odbiorę sadzonki .
A tak serio to bardzo dziękuję za Twoją propozycję , ciepło się na sercu robi , gdy sobie uświadamiam ile wspaniałych osób poznałam na forum .
Pogoda się umnie polepszyła , noc była cieplejsza ( 7C ) , teraz świeci
Na popłudnie mam przewidziane sprzątanie działki z przekwitłych irysów i piwonii .
W tym roku pokazał mi się irys w takim kolorze .

Pozdrawi Cię serdecznie .
Trzymam Cię za słowo ! Pamiętaj , jak zapragnę kwiatowego ogródka o zwrócę się do Ciebe po pomoc . Wtedy wsiądę w samolot i osobiście odbiorę sadzonki .
A tak serio to bardzo dziękuję za Twoją propozycję , ciepło się na sercu robi , gdy sobie uświadamiam ile wspaniałych osób poznałam na forum .
Pogoda się umnie polepszyła , noc była cieplejsza ( 7C ) , teraz świeci
Na popłudnie mam przewidziane sprzątanie działki z przekwitłych irysów i piwonii .
W tym roku pokazał mi się irys w takim kolorze .

Pozdrawi Cię serdecznie .
Pozdrawiam, Beata.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Marysiu
Szaliczek obeszłam w szerz i w zdłóż, pooglądałam, nawąchałam się cudownych kwiatuszków.
Z kurczaczkami pogadałam, jakie one śliczniutkie.
Niezłe krzaczorki porosły z pomidorków
Serdecznie pozdrawiam i miłego popołudnia życzę.
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, bardzo mi się podoba ta rabata, taka bujna. I jarzmianka cudna. Oczywiście nieodmiennie uważam za przesłodkie małe kurki i nadal czarna rządzi
Czy mogłabyś zdradzić co to za różyczka? Ma cudny kolor. I te płatki...

Czy mogłabyś zdradzić co to za różyczka? Ma cudny kolor. I te płatki...

Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu moja troche pomarzła i niektóre pędy musiałam usunąć .Taka rzadka jest w tym roku ,ale i tak jest ozdobą w moim ogrodzie
Czy mam usunąć to zdjęcie
Czy mam usunąć to zdjęcie
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Kontakt:
Beatko kochana byłoby wspaniale, ale jak przeczytałam że wsiądziesz w samolot i przylecisz po sadzonki to poczułam, że nigdy nie zapragniesz mieć takiego ogrodu
A ba serio może jakieś kwiaty szczególnie Ci się spodobają
To jest czar tego FO
Śliczny irys i mimo że krótko kwitną to bardzo je lubię
Ewuniu
jak miło, że czujesz się już lepiej
a często mysle o Tobie najpierw opiekując siewki czerwonego kwiatuszka a teraz czekam kiedy zakwitnie
Dziękuję za miłe słowa i życzę żebyś doszła do dobrej formy i była razem z nami, bo smutno było bez Ciebie
Sylwio ta róża to Rapsody in Blue, taka jest w naturze płatki są w paru odcieniach fioletu i róża jest półpełna. Nie sprawia problemów i daje się rozmnażać z patyczków
Maluchy są na wyraz sprytne i ruchliwe, siedzą jak stare małe na gałązce jabłonki, ale nie mogę je sfotografować bo jak idę to pędza do mnie co dobrego przyniosłam
Alu czekam na otwarcie pączków i mam nadzieję że to ona. Nie usuwaj zdjęcia, bo muszę mieć żeby porównać
To jest czar tego FO Ewuniu
Sylwio ta róża to Rapsody in Blue, taka jest w naturze płatki są w paru odcieniach fioletu i róża jest półpełna. Nie sprawia problemów i daje się rozmnażać z patyczków
Maluchy są na wyraz sprytne i ruchliwe, siedzą jak stare małe na gałązce jabłonki, ale nie mogę je sfotografować bo jak idę to pędza do mnie co dobrego przyniosłam
Alu czekam na otwarcie pączków i mam nadzieję że to ona. Nie usuwaj zdjęcia, bo muszę mieć żeby porównać
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Marysiu Twój perukowiec będzie teraz kwitł co roku
Mam perukowca od małego krzaczka, przeszedł gdy był młody grzyba, potem długo nie kwitł, ale jak już zaczął to j/w
Mam perukowca od małego krzaczka, przeszedł gdy był młody grzyba, potem długo nie kwitł, ale jak już zaczął to j/w
- besia

- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Marysiu
Z samolotem to wcale nie są żarty . Ode mnie z domu do lotniska z którgo latają samoloty do Krakowa jest tylko 35 - 40 km. Loty są dwa razy w tygodniu . Wyprawa jest daleka , ale jak najbardziej realna . Myślę , że na wszystko przychodzi odpowiedni czas , tylko los temu musi sprzyjać . Już wiem , że nic na siłę , ale ważne , żeby o tym myśleć i chcieć realizować .
Trochę gorzej z ogródkiem kwiatowym . O takim jak Twój nawet nie ma mowy , bo warunki mamy różne . Poza tym do takiego ogrodu potrzeba czasu , i dużo pracy . My na razie pracujemy zawodowo , w ciągu tygodnia nie ma nas w domu prawie przez 10 godzin . Zostają popołudnia i weekendy , a do okoła wiele innych pokus . Czekają na nas jeziora i las . Jeszcze jest rodzina i przyjaciele dla , których też trzeba znaleść czas . Teraz wiosną i latem w weekendy zwykle ktoś do nas przyjeżdża . To zrozumiałe po pora roku sprzyja temu jak najbardziej . I tak to się plecie .
Trochę długi wywód , ale wierz mi prawdziwy . Dlatego będę z Wami 18 duchem i myślą .

Z samolotem to wcale nie są żarty . Ode mnie z domu do lotniska z którgo latają samoloty do Krakowa jest tylko 35 - 40 km. Loty są dwa razy w tygodniu . Wyprawa jest daleka , ale jak najbardziej realna . Myślę , że na wszystko przychodzi odpowiedni czas , tylko los temu musi sprzyjać . Już wiem , że nic na siłę , ale ważne , żeby o tym myśleć i chcieć realizować .
Trochę gorzej z ogródkiem kwiatowym . O takim jak Twój nawet nie ma mowy , bo warunki mamy różne . Poza tym do takiego ogrodu potrzeba czasu , i dużo pracy . My na razie pracujemy zawodowo , w ciągu tygodnia nie ma nas w domu prawie przez 10 godzin . Zostają popołudnia i weekendy , a do okoła wiele innych pokus . Czekają na nas jeziora i las . Jeszcze jest rodzina i przyjaciele dla , których też trzeba znaleść czas . Teraz wiosną i latem w weekendy zwykle ktoś do nas przyjeżdża . To zrozumiałe po pora roku sprzyja temu jak najbardziej . I tak to się plecie .
Trochę długi wywód , ale wierz mi prawdziwy . Dlatego będę z Wami 18 duchem i myślą .
Pozdrawiam, Beata.
- Maska

- Kontakt:
Olu to tak samo jak mój perukowiec, a może taka ich uroda
Beatko ja też wierzę że któregoś dnia powitamy Cię na krakowskim lotnisku, już widzę ten komitet powitalny
Pisząc o roślinach nie myślałam, że założysz podobny ogród ale swój i ewentualnie będzie w nim rosło parę moich roślin. Wiem o czym piszesz, bo ja też tworzę taki ogród od pięciu lat odkąd jestem wolnym człowiekiem. Dopóki pracowałam i rodzina wymagała większej uwagi było w nim parę roślin i trochę jarzyn, bo musiałam zawsze mieć grządki do grzebania
I na dobranoc!
Małgosiu tak wygląda jarzmianka obecnie, ale jeszcze nie w pełnej krasie

Cudownie pachnie ta róża

To róża marketowa, która została rozpoznana jako Alchymist, ale to nie ona bo rok temu powtarzała kwitnienie
Może być NN ale jest piękna!

goździk od Julci, jest prześliczny!

I dawno nie pokazywana Lola

Dobranoc!
Beatko ja też wierzę że któregoś dnia powitamy Cię na krakowskim lotnisku, już widzę ten komitet powitalny
Pisząc o roślinach nie myślałam, że założysz podobny ogród ale swój i ewentualnie będzie w nim rosło parę moich roślin. Wiem o czym piszesz, bo ja też tworzę taki ogród od pięciu lat odkąd jestem wolnym człowiekiem. Dopóki pracowałam i rodzina wymagała większej uwagi było w nim parę roślin i trochę jarzyn, bo musiałam zawsze mieć grządki do grzebania
I na dobranoc!
Małgosiu tak wygląda jarzmianka obecnie, ale jeszcze nie w pełnej krasie

Cudownie pachnie ta róża

To róża marketowa, która została rozpoznana jako Alchymist, ale to nie ona bo rok temu powtarzała kwitnienie

goździk od Julci, jest prześliczny!

I dawno nie pokazywana Lola

Dobranoc!
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudna ta rapsodia i rumba też.
A! i ten alchemik, arcymistrz, alchy..., a jak go zwał, tak zwał, najważniejsze że też śliczny.
Jarzmianki niemal jak drzewa czy krzewy, czy jakoś tak..... Prosto krzaczory.
Dobrej i ciepłej nocy, Marysiu.
A! i ten alchemik, arcymistrz, alchy..., a jak go zwał, tak zwał, najważniejsze że też śliczny.
Jarzmianki niemal jak drzewa czy krzewy, czy jakoś tak..... Prosto krzaczory.
Dobrej i ciepłej nocy, Marysiu.
- Maska

- Kontakt:
Witam!
Pogoda się nie może zdecydować albo wystraszyła ją woda z węża
Nie jest za to zimno, co prawda na spacer poranny w szlafroczku za chłodno ale nie jest źle
Dzisiaj było podlewanie tunelu, a przy okazji ostatnio wsadzonych roślin
Lucynko róże teraz zachwycają wyglądem i zapachem. Niejedna róża najpiękniejsza jest w lekko rozwiniętym pączku
Alchymist nie alchymist to róża za piątkę z Casto a niezwykłej urody
Miłego dnia i rozkoszowania się kwiatuszkami
Irenko to na pewno jest ta sama róża, dziękuję za zdjęcia i oczywiście zostawiam je
Uwielbiam takie stare róże i cieszę się że zakwitła, bo od tej pory już będzie stale kwitła. Dobrego dnia !
Dzisiejszy poranek

teraz zachmurzyło się
Dobrego dnia!
Pogoda się nie może zdecydować albo wystraszyła ją woda z węża
Lucynko róże teraz zachwycają wyglądem i zapachem. Niejedna róża najpiękniejsza jest w lekko rozwiniętym pączku
Miłego dnia i rozkoszowania się kwiatuszkami
Irenko to na pewno jest ta sama róża, dziękuję za zdjęcia i oczywiście zostawiam je
Dzisiejszy poranek

teraz zachmurzyło się
Dobrego dnia!