Dzień dobry w niedzielę!
Bea na pewno musiałabym zaorać resztę działki żeby posadzić czego jeszcze nie mam, ale ja raczej będę zagęszczać, żeby się nie nachodzić
Nie wiem kiedy złączyć kwokę i młode z pozostałymi kurami, ale tak żeby nie zrobiły krzywdy młodym
Mam dla Ciebie trzykrotkę o ciekawym kolorze liści i kwiatów, chyba to jest Sweet Katy
Lucynko jak krótko to krótko dziękuję za życzenia i miłe słowa pod adresem ogrodu i kurnika
Dobrego wypoczynku

i mam dla Ciebie takie cudo jakie mi wczoraj pierwszy raz zakwitło
Misiu po to wklejam różne ciekawostki, żeby rozbudzać apetyty
Ta krzewuszka ma chyba 3 lata to powinna być już duża. Ja mam taka jedną co ukorzeniałam i jest sporym krzewem obsypanym kwiatkami

Gdzie tam botanik, po prostu zgromadziłam trochę roślin

Misiu podoba Ci się czyściec wielkokwiatowy?
Jadziu to jest Souvenir de Maxime Cornau. Kwiaty są żółte z czerwonym brzeżkiem. Krzew który zwrócił Twoją uwagę to nie krzewuszka, to kolkwicja

Maluchy wzruszają, słodkie są te miniaturki kurek. Lewizja miała dwie cechy które zadecydowały: biały kolor i sporo pączków
Basiu postanowiłam zaryzykować, bo kiedyś bywały u mnie lewizje po dwa lata (też ich miałam trochę). Spróbuję zabezpieczyć na zimę i może za rok pokażą pełnie swojej urody, no albo potraktować jak kwiaty jednoroczne

W imieniu skalniaka dziękuję

dla Ciebie taka kwitnąca podusia
I jeszcze parę roślin
Raz posiane rumianki same się wysiewają, są urocze!
Kupowana Perowskia zawsze przepadała, ale teraz dzięki otrzymanym nasionom chyba zostanie w ogrodzie. Dziękuję Elu
Liliowiec majowy roztacza w ogrodzie zapach perfumerii
i ta posta kuklika zwisłego jest dekoracyjna!
Dziękuję za odwiedziny i życzę miłej niedzieli!