Mój wiejski świat
- pela11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój wiejski świat
Marysiu , identyczną piwonię drzewiastą dostałam od syna i nie bardzo wiem gdzie ją posadzić , doradz coś proszę .
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i proszę,chwilę mnie nie było,a tu 10 stron
.No cóż Marysiu,spacerek po Twoim ogrodzie mnie czeka.

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Marysiu, właśnie... ciekawe czy z tych naszych kolorowych, wysianych z nasion łubinów wyjdzie to samo czy... czy znowu niebiesko - filetowy?
Ale ja swoje będę zbierać, a jakby Ci nie przeszkadzało, to zbierz też swoje. Będzie najwyżej pole fioletowych łubinów
Kierunek Olkusz

Ale ja swoje będę zbierać, a jakby Ci nie przeszkadzało, to zbierz też swoje. Będzie najwyżej pole fioletowych łubinów

Kierunek Olkusz

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam!
Leje caluśki dzień, ja już nie chcę
czy ta pogoda zawsze musi przeginać!
I tak nie siedziałam cały czas w domu i w tunelu podwiązałam wszystkie pomidory i oberwałam wilki, posadzone mam już wszystko w tunelu, nawet najmniejsze papryczki
Lidziu u mnie niestety leje cały dzień, woda już nie wsiąka, a kwiatki leżą. Niby pod wieczór mniej intensywnie ale w prognozie widzę deszcz tez jutro. Bartkowi życzę zdrowia, bo z tego co wiem to dodatkowe obowiązki nie są Ci potrzebne. Jednak w tym wypadku deszcz sprawia, że nie możesz nic robić na działce, chociaż do kotków pewnie chodzisz
Lidziu ja już tez nie pamiętam, które iryski mam od Ciebie bo tyle roślin z Twojego ogrodu u mnie rośnie. Ostatnio przywieziony (chyba?) niestety jeszcze nie kwitł
Kurczaczki są spryciule i doskonale opanowały ucieczkę z domku
Dzisiaj cały dzień siedzą w zamknięciu.
Rafale witam Cię zniknąłeś z FO i nic nie wiemy co u Ciebie
Dziękuję za pochwały
Aniu wysiewam różne nasiona łubinów jakie dostaję, bo kiedyś nie miała wcale, a bardzo je lubię
Orlik żółty chyba jest jeden z tego co obserwuję na FO
Tak to złocień podarowany przez Małgosię Pepsi
Iwonko szczec. no nie wiem woda była zawsze, a kiedyś pisałaś że aż takich suszy nie było do tej pory
Dziękuję za pochwały kwiatuszków 
Bożenko niestety u mnie też
Iwonko 1 Nasiona wszystkich łubinów będę zbierać i nie masz czego żałować że nie było łubinu z mojego doświadczenia wynika, że siany ma się najlepiej. Co prawda kwitnie w drugim roku, ale jest
Kupowałam w kapersach i niby kiełkował ale przepadał
Szkoda piwonii, moja jest bezproblemowa
Tereniu no widzisz albo sucho albo za mokro a nie może być w sam raz? U Ciebie nie leje?
Nasionka zbiorę oczywiście
Pozdrawiam
Asiu pytałam, bo u mnie nadmiar wypijają kury ale i do pryskania rok temu używałam razem z gnojówką pokrzywową i nalewką tymiankową
Nasiona łubinu będę zbierać i dostaniesz
Elu moje rośnie raczej w słońcu ...no nie na patelni, bo takiej to u mnie nie ma
Kasiu miło że jesteś, a na spacer zawsze zapraszam
Basiu to Ty moja sąsiadką jesteś
Pewnie że będę zbierać, bo dużo nasion zbieram, czasem coś nie kiełkuje, ale większość tak! Późnym latem stół w naszej jadalni okopują nasiona i tak przez dwa miesiące. Na szczęście nie mamy żadnych uroczystości w tych miesiącach, żeby jadalnia musiała być pusta
Leje caluśki dzień, ja już nie chcę

I tak nie siedziałam cały czas w domu i w tunelu podwiązałam wszystkie pomidory i oberwałam wilki, posadzone mam już wszystko w tunelu, nawet najmniejsze papryczki

Lidziu u mnie niestety leje cały dzień, woda już nie wsiąka, a kwiatki leżą. Niby pod wieczór mniej intensywnie ale w prognozie widzę deszcz tez jutro. Bartkowi życzę zdrowia, bo z tego co wiem to dodatkowe obowiązki nie są Ci potrzebne. Jednak w tym wypadku deszcz sprawia, że nie możesz nic robić na działce, chociaż do kotków pewnie chodzisz

Rafale witam Cię zniknąłeś z FO i nic nie wiemy co u Ciebie

Aniu wysiewam różne nasiona łubinów jakie dostaję, bo kiedyś nie miała wcale, a bardzo je lubię

Orlik żółty chyba jest jeden z tego co obserwuję na FO

Iwonko szczec. no nie wiem woda była zawsze, a kiedyś pisałaś że aż takich suszy nie było do tej pory

Bożenko niestety u mnie też

Iwonko 1 Nasiona wszystkich łubinów będę zbierać i nie masz czego żałować że nie było łubinu z mojego doświadczenia wynika, że siany ma się najlepiej. Co prawda kwitnie w drugim roku, ale jest

Tereniu no widzisz albo sucho albo za mokro a nie może być w sam raz? U Ciebie nie leje?
Nasionka zbiorę oczywiście

Asiu pytałam, bo u mnie nadmiar wypijają kury ale i do pryskania rok temu używałam razem z gnojówką pokrzywową i nalewką tymiankową

Elu moje rośnie raczej w słońcu ...no nie na patelni, bo takiej to u mnie nie ma

Kasiu miło że jesteś, a na spacer zawsze zapraszam

Basiu to Ty moja sąsiadką jesteś

Pewnie że będę zbierać, bo dużo nasion zbieram, czasem coś nie kiełkuje, ale większość tak! Późnym latem stół w naszej jadalni okopują nasiona i tak przez dwa miesiące. Na szczęście nie mamy żadnych uroczystości w tych miesiącach, żeby jadalnia musiała być pusta

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Marysiu pędzisz jak szalona ... chwilę temu wpatrywałam się w kwokę z kurczakami a tu już 11-ta strona 
Przypomniało mi się przy tych kurczaczkach, że jak mieszkałam na wsi to zmarnowałam raz przychów kurki bo potopiły sie w ulewnym deszczu. Uczyłam się być "gospodynią na wsi więc błędy zdarzały się .
Wiciokrzewy obficie kwitną, orlików mnóstwo, złocienie i kolorowe łubiny...
Wszystko zachwyca dorodnością i kolorami.
Jak ogród po 2-dniowej ulewie nadal popaduje u Ciebie - przykre bo albo zero opadów albo za dużo.
U nas tez solidnie padało kilka dni ale z przerwami a dziś już słonecznie i ... duszno .
Pozdrowienia z Mazur

Przypomniało mi się przy tych kurczaczkach, że jak mieszkałam na wsi to zmarnowałam raz przychów kurki bo potopiły sie w ulewnym deszczu. Uczyłam się być "gospodynią na wsi więc błędy zdarzały się .
Wiciokrzewy obficie kwitną, orlików mnóstwo, złocienie i kolorowe łubiny...
Wszystko zachwyca dorodnością i kolorami.
Jak ogród po 2-dniowej ulewie nadal popaduje u Ciebie - przykre bo albo zero opadów albo za dużo.
U nas tez solidnie padało kilka dni ale z przerwami a dziś już słonecznie i ... duszno .
Pozdrowienia z Mazur

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryś szaliczek kolorami czaruje , łubin, orliki i piękne piwonie.
Siałam łubin i kicha .
Niebo piękne.

Siałam łubin i kicha .
Niebo piękne.

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Marysiu, u mnie z deszczem wyjątkowo jest w sam raz. Właściwie codziennie pada, ale tylko po południu lub w nocy. Nareszcie, ten co zarządza pogodą zrozumiał w czym rzecz
Jestem zadowolona 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu wczorajsze chmury cudne i dzisiaj z nich pada deszczyk podlewając ogrody
Piwonia jest urocza

Piwonia jest urocza

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, wybacz, ale dzisiaj przyszłam powiedzieć Ci tylko: witaj i życzyć dobrej nocy i ciepłego piąteczku.
Mam mnóstwo zaległości na FO i nie mogę się wyrobić.
Wielkie dzięki za roślinki.
Duża
i 
Mam mnóstwo zaległości na FO i nie mogę się wyrobić.
Wielkie dzięki za roślinki.

Duża

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu
, bo ja już nie wiem sama jak to tłumaczyć, to jakiś obłęd, w jednym miejscu ulewy w innym susza i to wcale nie takie odległe rejony
Dziś znikam na działeczkę, bo trzeba zrobić co zaplanowane, dobrego dnia Marysiu 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam serdecznie!
Słonka nie ma, deszcz padał w nocy, bo obudził mnie jego szmer
Teraz nie pada, ale robi się coraz ciemniej.
Krysiu cóż? każdy ma swój rytm
Niestety ogród po deszczu zamiast wyglądać korzystniej jest odwrotnie. Kwiaty albo otrzepane albo leżą pokotem na innych
Słońca dalej nie ma więc pewnie cd. domakania. Wiciokrzewy na ogół jeszcze nie kwitną jedynie krzewuszki i kolkwicja, to samo róże jeszcze w pąkach. Macham dłonią ociekającą wodą
Misiu Posiej jeszcze raz w końcu kiedyś wyjdzie...no i staraj się nie wyplewić kopaczką
Dzięki za pochwały
Iwonko 1 i niech tak zostanie, bo ja też kilka dni temu chwaliłam a teraz sytuacja zmieniła się diametralnie
Marysiu u mnie już nie podlewa tylko zalewa, chyba przerwa jest niezbędna
Piwonia po deszczu całkiem zwiesiła łebki!
Lucynko na wiosnę i w lecie to normalne! długi dzień poświęcamy ogrodom, a wieczór skraca się i trudno zmieścić się ze wszystkim
Dobrego dnia
, bo u mnie na razie życzenia się nie spełniają
Iwonko nie ma sprawiedliwości na tym świecie
Leć na działeczkę sadzić nowe roślinki...może wreszcie podleje 
Słonka nie ma, deszcz padał w nocy, bo obudził mnie jego szmer

Krysiu cóż? każdy ma swój rytm

Niestety ogród po deszczu zamiast wyglądać korzystniej jest odwrotnie. Kwiaty albo otrzepane albo leżą pokotem na innych

Misiu Posiej jeszcze raz w końcu kiedyś wyjdzie...no i staraj się nie wyplewić kopaczką

Dzięki za pochwały

Iwonko 1 i niech tak zostanie, bo ja też kilka dni temu chwaliłam a teraz sytuacja zmieniła się diametralnie

Marysiu u mnie już nie podlewa tylko zalewa, chyba przerwa jest niezbędna

Lucynko na wiosnę i w lecie to normalne! długi dzień poświęcamy ogrodom, a wieczór skraca się i trudno zmieścić się ze wszystkim

Iwonko nie ma sprawiedliwości na tym świecie

-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Maryś ten deszcz był oczekiwany u mnie! teraz nie pada!
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
No , piwonia przepiękna
kolkwicja też pięknie kwitnie 

-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
No Maryś ta piwonia jest też piękna inna jakaś!
- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
U mnie (w pracy za oknem
) słońce świeci w najlepsze, podejrzewam, że podobnie jest też w ogrodzie...
Kiedyś chciałam wyhodować kolkwicję z nasion ale się nie udało

Kiedyś chciałam wyhodować kolkwicję z nasion ale się nie udało