Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Marysiu , identyczną piwonię drzewiastą dostałam od syna i nie bardzo wiem gdzie ją posadzić , doradz coś proszę .
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i proszę,chwilę mnie nie było,a tu 10 stron ;:oj .No cóż Marysiu,spacerek po Twoim ogrodzie mnie czeka.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, właśnie... ciekawe czy z tych naszych kolorowych, wysianych z nasion łubinów wyjdzie to samo czy... czy znowu niebiesko - filetowy? :;230
Ale ja swoje będę zbierać, a jakby Ci nie przeszkadzało, to zbierz też swoje. Będzie najwyżej pole fioletowych łubinów :;230

Kierunek Olkusz :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Leje caluśki dzień, ja już nie chcę ;:223 czy ta pogoda zawsze musi przeginać!
I tak nie siedziałam cały czas w domu i w tunelu podwiązałam wszystkie pomidory i oberwałam wilki, posadzone mam już wszystko w tunelu, nawet najmniejsze papryczki :D

Lidziu u mnie niestety leje cały dzień, woda już nie wsiąka, a kwiatki leżą. Niby pod wieczór mniej intensywnie ale w prognozie widzę deszcz tez jutro. Bartkowi życzę zdrowia, bo z tego co wiem to dodatkowe obowiązki nie są Ci potrzebne. Jednak w tym wypadku deszcz sprawia, że nie możesz nic robić na działce, chociaż do kotków pewnie chodzisz :D Lidziu ja już tez nie pamiętam, które iryski mam od Ciebie bo tyle roślin z Twojego ogrodu u mnie rośnie. Ostatnio przywieziony (chyba?) niestety jeszcze nie kwitł :D Kurczaczki są spryciule i doskonale opanowały ucieczkę z domku ;:306 Dzisiaj cały dzień siedzą w zamknięciu.

Rafale witam Cię zniknąłeś z FO i nic nie wiemy co u Ciebie :D Dziękuję za pochwały ;:180

Aniu wysiewam różne nasiona łubinów jakie dostaję, bo kiedyś nie miała wcale, a bardzo je lubię :D
Orlik żółty chyba jest jeden z tego co obserwuję na FO :D Tak to złocień podarowany przez Małgosię Pepsi ;:167

Iwonko szczec. no nie wiem woda była zawsze, a kiedyś pisałaś że aż takich suszy nie było do tej pory :wink: Dziękuję za pochwały kwiatuszków Obrazek

Bożenko niestety u mnie też ;:oj

Iwonko 1 Nasiona wszystkich łubinów będę zbierać i nie masz czego żałować że nie było łubinu z mojego doświadczenia wynika, że siany ma się najlepiej. Co prawda kwitnie w drugim roku, ale jest Obrazek Kupowałam w kapersach i niby kiełkował ale przepadał ;:222 Szkoda piwonii, moja jest bezproblemowaObrazek

Tereniu no widzisz albo sucho albo za mokro a nie może być w sam raz? U Ciebie nie leje?
Nasionka zbiorę oczywiście Obrazek Pozdrawiam ;:196

Asiu pytałam, bo u mnie nadmiar wypijają kury ale i do pryskania rok temu używałam razem z gnojówką pokrzywową i nalewką tymiankową Obrazek Nasiona łubinu będę zbierać i dostaniesz ;:168

Elu moje rośnie raczej w słońcu ...no nie na patelni, bo takiej to u mnie nie ma :D

Kasiu miło że jesteś, a na spacer zawsze zapraszam ;:168

Basiu to Ty moja sąsiadką jesteś ;:oj
Pewnie że będę zbierać, bo dużo nasion zbieram, czasem coś nie kiełkuje, ale większość tak! Późnym latem stół w naszej jadalni okopują nasiona i tak przez dwa miesiące. Na szczęście nie mamy żadnych uroczystości w tych miesiącach, żeby jadalnia musiała być pusta ;:306
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Marysiu pędzisz jak szalona ... chwilę temu wpatrywałam się w kwokę z kurczakami a tu już 11-ta strona :wink:
Przypomniało mi się przy tych kurczaczkach, że jak mieszkałam na wsi to zmarnowałam raz przychów kurki bo potopiły sie w ulewnym deszczu. Uczyłam się być "gospodynią na wsi więc błędy zdarzały się .
Wiciokrzewy obficie kwitną, orlików mnóstwo, złocienie i kolorowe łubiny...
Wszystko zachwyca dorodnością i kolorami.
Jak ogród po 2-dniowej ulewie nadal popaduje u Ciebie - przykre bo albo zero opadów albo za dużo.
U nas tez solidnie padało kilka dni ale z przerwami a dziś już słonecznie i ... duszno .
Pozdrowienia z Mazur ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryś szaliczek kolorami czaruje , łubin, orliki i piękne piwonie. ;:63
Siałam łubin i kicha .
Niebo piękne. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, u mnie z deszczem wyjątkowo jest w sam raz. Właściwie codziennie pada, ale tylko po południu lub w nocy. Nareszcie, ten co zarządza pogodą zrozumiał w czym rzecz :;230 Jestem zadowolona ;:215
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu wczorajsze chmury cudne i dzisiaj z nich pada deszczyk podlewając ogrody ;:138
Piwonia jest urocza :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, wybacz, ale dzisiaj przyszłam powiedzieć Ci tylko: witaj i życzyć dobrej nocy i ciepłego piąteczku.
Mam mnóstwo zaległości na FO i nie mogę się wyrobić.
Wielkie dzięki za roślinki. ;:196
Duża ;:79 i ;:cm
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , bo ja już nie wiem sama jak to tłumaczyć, to jakiś obłęd, w jednym miejscu ulewy w innym susza i to wcale nie takie odległe rejony ;:108 Dziś znikam na działeczkę, bo trzeba zrobić co zaplanowane, dobrego dnia Marysiu :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!

Słonka nie ma, deszcz padał w nocy, bo obudził mnie jego szmer ;:oj Teraz nie pada, ale robi się coraz ciemniej.

Krysiu cóż? każdy ma swój rytm :D
Niestety ogród po deszczu zamiast wyglądać korzystniej jest odwrotnie. Kwiaty albo otrzepane albo leżą pokotem na innych :wink: Słońca dalej nie ma więc pewnie cd. domakania. Wiciokrzewy na ogół jeszcze nie kwitną jedynie krzewuszki i kolkwicja, to samo róże jeszcze w pąkach. Macham dłonią ociekającą wodą ;:138

Misiu Posiej jeszcze raz w końcu kiedyś wyjdzie...no i staraj się nie wyplewić kopaczką ;:306
Dzięki za pochwały ;:168

Iwonko 1 i niech tak zostanie, bo ja też kilka dni temu chwaliłam a teraz sytuacja zmieniła się diametralnie ;:306

Marysiu u mnie już nie podlewa tylko zalewa, chyba przerwa jest niezbędna ;:306 Piwonia po deszczu całkiem zwiesiła łebki!

Lucynko na wiosnę i w lecie to normalne! długi dzień poświęcamy ogrodom, a wieczór skraca się i trudno zmieścić się ze wszystkim ;:306 Dobrego dnia ;:196 , bo u mnie na razie życzenia się nie spełniają ;:185

Iwonko nie ma sprawiedliwości na tym świecie ;:196 Leć na działeczkę sadzić nowe roślinki...może wreszcie podleje ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Maryś ten deszcz był oczekiwany u mnie! teraz nie pada!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No , piwonia przepiękna ;:138 kolkwicja też pięknie kwitnie ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

No Maryś ta piwonia jest też piękna inna jakaś!
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

U mnie (w pracy za oknem :wink: ) słońce świeci w najlepsze, podejrzewam, że podobnie jest też w ogrodzie...
Kiedyś chciałam wyhodować kolkwicję z nasion ale się nie udało :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”