Leśny ogród Elli - 2008r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ellaa pisze: Ja też się już nie mogę doczekac przyszłego sezonu i już dużo większych, jak myślę, host :tan Czy Ty, Aniu tylko u słowaków kupujesz hosty?
Wiesz, ja jeszcze nie kupowałam host na poważnie. Dopiero we wrześniu pierwsze posadziłam, zakupione w promocji w OBI. Teraz się przymierzam do zakupu na Słowacji, po niedzieli wysyłam zamówienie. Czytałam już w różnych miejscach za i przeciw temu dostawcy, ale przeważyło za. To będzie taki zaczątek mojej kolekcji mam nadzieję. Potem pewnie będę kupowała na allegro u polecanych sprzedawców.

Piękne trawki i dąbrówki. Dąbrówki u mnie pięknie rosną, koniecznie muszę sobie kupić tę Burgundy Glow.

Dobrej nocy
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wczoraj miałam pracowity dzień, moje 'szkółkowe' rośliny trafiły pod 'pierzynkę', gdzie będą czekały nadejścia wiosny, a gnojówki trafiły od beczek w piwnicy. Tu im mróz nie grozi ;:228 Wiosną będzie 'jak znalazł' :wink:
Zaraz się biorę za odpowiadanie Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

zanna pisze:Rzeczywiście NN malutka, na rozpoznanie trzeba będzie poczekać. Ale Great i Dream Queen śliczne są obie.
Elu, mamy nawet takie same tawułki :lol:
Aniu wygląda na to, że mamy podobny gust ogrodowy, jeśli chodzi o wybór roślin ;:109 To chyba trochę kiepsko, jeśli chodzi o wymianę.....nie będzie na co.... ;:112
Jeśli chodzi o hostę NN, to fakt, musowo trzeba z rozpoznaniem zaczekac, aż podrośnie :(
G.E. i Dream Queen już mam, więc byłoby dobrze gdyby się okazała, jednak inną hostą :roll:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

iga23 pisze:Tawułki też takie mam, ale nie mam tej ślicznej pasiastej trawy NN.
Trawka 'nówka' z wymiany, tegoroczna, jeśli przetrwa zimę (nie wiem jak z nią postępowac, bo NN), to chętnie Ci wyślę sadzonkę jak się trochę rozrośnie, a że trawy, to raczej 'sprinterki', to może już jesienią coś się da uciachac ;:109
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Wy tu o trawkach a mnie śnieg zasypuje.
Dobrze, że choć tutaj się ogrzałam letnimi widoczkami. :wink: :lol:
Grażynko u mnie też przysypało i zimocha się zrobiła...brrr :(

Obrazek

Obrazek

A tu trochę wiosennego 'ciepełka' ;:3

Żagwin
Obrazek

Irysy miniaturowe
Obrazek

Gęsiówka
Obrazek

Goździki
Obrazek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyłączam się już na samym początku do wszystkich pochwał znaczy -super skalniak właśnie nie kopiec kreta ale taki jak lubię :twisted: , totalne zagęszczenie w temacie kwiaty i rośliny ozdobne co daje niesamowity efekt .
Jestem dopiero na 9 stronie i na dzisiaj z dalszej lektury zrezygnowałam , chcę przespać noc spokojnie :oops: .
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tija, po wizycie u Eli nie prześpisz nocy spokojnie. Będziesz miała kolorowe sny....

Elu, zdjęcia jak zwykle cudne!
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

agnieszka72 pisze:Kurczę ja nie wiem czemu u ciebie tyle mnie nie było :roll: .
Ale to chyba wyszło mi na zdrowie bo choroba hostowa mnie omineła :lol: .
Co innego żurawkowa,ale na to będę lekarstwa szukała wiosną :lol: .
Tak szczerze to utknełam i nadal tkwię przy twoim skalniaku :lol: .
Już wiem czemu taki urokliwy-wcale chwaściorów na nim nie masz :lol: .
Na resztę oczy zamknęłam :lol: .Foty cudne robisz.
Liliowce masz obłędne.Ja czekam na 2 moje-Avesome Blossom i Elizabeth Salter.
A host jeszcze nie zazdraszczam ,może w przyszłym roku będę.
Aguś nooo... ja też nie wiem czemuż to mnie nie zaszczycałaś swoją obecnością, pewnie się po innych ogrodach szwędałaś, tyle ich tu jest i wszystkie piękne... :;230
Nie byłabym taka pewna czy choroba hostowa Cię ominęła, skoro tu byłaś z wizytą ;:109 Choroba się zwykle dośc długo 'wykluwa' zanim sie ujawni ;:109 Już pewnie jesteś 'zarażona' .....hmm ;:109

Żurawek mam mało, tylko 4 odmiany np. taką:

Obrazek

Obrazek

Chwaściory też kiedyś były, ale nie dawałam im życ :twisted: Teraz rośliny same sobie dają radę i chwasty mają konkurencję :wink:
Liliowce to moje ulubienice nr 2, trochę ich już mam, ale to na pewno nie koniec :lol:
Są baaardzo fotogeniczne ;:109 Nie mam tych liliowców, które wymieniłaś....jeszcze ;:113
Aguś absolutnie nie zamykaj oczu, bo możesz przegapic coś co i u Ciebie by ciekawie się prezentowało, czy to będzie jakieś założenie ogrodowe, czy może jakaś piękna roślina.....rozglądaj się i to bacznie, bez tego nie ma odgapiania ;:112 ;:113
Cieszę się, że zdjątka Ci się podobają, zawsze miło się czyta komplementy... :lol:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kubanki pisze: Wiesz, ja jeszcze nie kupowałam host na poważnie. Dopiero we wrześniu pierwsze posadziłam, zakupione w promocji w OBI. Teraz się przymierzam do zakupu na Słowacji, po niedzieli wysyłam zamówienie. Czytałam już w różnych miejscach za i przeciw temu dostawcy, ale przeważyło za. To będzie taki zaczątek mojej kolekcji mam nadzieję. Potem pewnie będę kupowała na allegro u polecanych sprzedawców. Piękne trawki i dąbrówki. Dąbrówki u mnie pięknie rosną, koniecznie muszę sobie kupić tę Burgundy Glow.
Dobrej nocy
Aniu widziałam mały hostownik u Ciebie, więc to już jest 'poważne małe co nieco' ;:113 Ciekawa jestem tych zakupów u słowaków, bo też słyszałam, że kota w worku można u nich kupic :roll: Na Allegro polecam p. Andrzeja amkkomp , który zjednał sobie moje uznanie, bardzo 'serio' podejściem do problemu wirusa host HVX, poza tym, ma naprawdę duży wybór odmian :shock: Większośc moich host od niego właśnie pochodzi :lol:
Ja dąbrówkę Burgundy Glow przerywam, żeby mi macierzanek nie zagłuszyła, więc wiosną cosik Ci mogę podesłac :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak wyglądał dzisiaj mój ogród i Żarki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:Przyłączam się już na samym początku do wszystkich pochwał znaczy -super skalniak właśnie nie kopiec kreta ale taki jak lubię :twisted: , totalne zagęszczenie w temacie kwiaty i rośliny ozdobne co daje niesamowity efekt .
Jestem dopiero na 9 stronie i na dzisiaj z dalszej lektury zrezygnowałam , chcę przespać noc spokojnie :oops: .
Witaj tija cieplutko w moim leśnym ogrodzie, cieszę się, że wpadłaś z wizytą :wit
Dzięki za wszystkie pochwały, to znaczy, że Ci się u mnie 'podobuje' ;:80 Mam nadzieję, że noc przespałaś spokojnie, a sny były kwiatowo-kolorowe ;:113 (może tylko Ania się rzuca w nocy po łóżeczku... :;230 )
Zapraszam Cię do dalszego spaceru po moim ogrodzie ;:228
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Fajne zdjęcia.........najbardziej podoba mi się las, przyprószony śniegiem :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Elu, u Ciebie jak zwykle kolorowo i ślicznie. A ja zamiast pracować szwendam się po ogrodach.To forum to chyba naprawdę choroba.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu ja też troszeczkę obawiałam się o sen Ani :;230 . Kochana wybieram się teraz na dalszy spacer po Twoim ogrodzie i nie jestem pewna czy dzisiaj zakończę :) .
A jednak skończyłam :D :D :D

Więc, u siebie łączyłam hosty z funkiami , teraz połączę z dąbrówką - nie żebym zciągala :twisted: - ciekawie to wygląda.
Masz sporą kolekcję liliowców zresztą śliczniutkich , host - ja mam aż 6 i w ogóle masz dużo ciekawych roślin na których warto oko zawiesić .

Ogród mi się bardzo podobał :D , więcej nie będę zachwalać bo królewna noska będzie zadzierać :twisted:

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

zanna pisze: Tija, po wizycie u Eli nie prześpisz nocy spokojnie. Będziesz miała kolorowe sny....
Qurczę, Aniu czyżbym miała na sumieniu Twoje....worki pod oczami.....Obrazek......i nie tylko.....Obrazek

Pocieszające, że nie są to jednak koszmary.....chyba koszmary nie mogą byc kolorowe....Obrazek
zanna pisze: Elu, zdjęcia jak zwykle cudne!
Aniu dzięki Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”