Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Martuś koperkowa już, już. ;:215 Bodziszek w pięknym kolorze, a ostróżka pospieszyła się wyjątkowo. ;:215 Róże już nas nakręcają, najmniejszy pąk cieszy. ;:173 Moje margerytki ani myślą kwitnąć. Miło spędzać czas z osobami, które podzielają nasze pasje. ;:108 Dobrej nocy i ciepłych chwil w ogrodzie. ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, pączki piwonii już taakie tłuściutkie ;:167 Powiem ci, że ostatnio bardziej czekam na te majowe królowe niż na róże.. Wyjątkowo w tym roku porosły, u ciebie też? W większe przymrozki nie wierzę. Ziemia jest już fajnie nagrzana i jeśli nawet polecą temperatury to będą oscylowały w granicach 0 stopni..
Jak to z tą telewizją jest.. dobijają się do ciebie? Możesz uchylić rąbka tajemnicy?? ;:204
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś, ogród masz pokazowy ;:oj :D
Ta ostróżka jest wieloletnia?
Czy te białe listki z obróżką to jasnota? Ślicznie wyglądają.
Piwonia koperkowa wygląda na zdrową więc gdy zakwitnie będzie pięknie ;:108
Te kamienie wokół kwietnika faktycznie fajnie wyglądają...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś :wit
Fantastycznie wygląda ten dywan z jasnoty:)
Paczka wielgachna doszła a w niej tak dużo różnych roślinek ;:oj
strasznie dziękuję. ;:cm
Niektórych nie znam, muszę poczytać, gdzie je posadzić.Będzie co popołudniu dziś robić.Bo na razie jestem w pracy, jak na szpilkach, bo tam rośliny czekają ;:173
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Oooooo, chyba podprowadzę ci pomysł z tym dywanem z jasnoty pod modrzewiem. Ciągle nie umiem sobie tego miejsca u siebie ogarnąć. Poza tym jasnota mi niemal w lesie wyginęła. Może znajdę jakieś resztki i przesadzę, bo bardzo mi się to spodobało ;:333
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś widzę, że i twoje panny różane stroją się w pąki.
Niedługo już chyba zacznie się ich sezon, bo tulipany i narcyzy w odwrocie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu czy znowu sadzisz w ogrodzie? co nowego przysłali jakie floksy? Ja dzisiaj miałam niechcieja i prawie nic nie zrobiłam w ogrodzie, jutro jadę do Krakowa na spotkanie...jednym słowem urlop od ogrodu. Pozakładałam w tunelu trutkę na myszy i całą ziemie podniosły, nie wiem czy konwulsje czy wk.... się ;:oj Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Maska pisze: Pozakładałam w tunelu trutkę na myszy i całą ziemie podniosły, nie wiem czy konwulsje czy wk.... się ;:oj Miłej niedzieli ;:196
Marto wybacz, że się wtrącę, ale po prostu parsknęłam śmiechem! Marysiu :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam sympatycznych gości,praca w ogrodzie i nie tylko tak mnie goni,,że wczoraj tu nie dotarłam ,chciałam posadzić wczoraj przed deszczem nowe roślinki i udało się ,dzisiaj też pada i co na moment sie przerwie to ja biegiem do ogrodu i zasadziłam miskanty,które też dojechały ,ziemia z worków bardzo sucha,więc taki deszcz to zbawienie ,nie trzeba podlewać i to kila razy ,żeby ta sucha ziemia nasiąkła wodą ,wieczorem padam na nos ,ale ciągle coś jest do przodu,jeszcze czekam na zamówione roślinki,może w poniedziałek uda zrobić mi sie kawałek nowej rabaty,sąsiad ma przyjechać z wozem ,żeby wybrać wierzchniówkę i od razu załadować wóz i wywieźć ,a do rabat wsypać kompost i ziemię .

Aniu,wpadaj ,bo ciągle coś nowego dzieje się w ogrodzie ,tylko czasem zdjęć nie mam czasu wstawić ,wilczomlecz rozbuduje korzenie płożące pod ziemią ,wiec bardzo nie kop kopaczką koło niego ,niech spokojnie sie rozrasta ,pozdrawiam ;:196

Dorotko,już zakwitła pierwsza piwonia ,zaraz pokażę ,jasnota jest obłędna,chociaż na początku nie byłam do niej nastawiona pozytywnie,,ale posadziłam gdzie było miejsce i teraz tak fajnie wygląda ,ja Zośki się nie boję ,nie mam nic posadzonego jednorocznego jeszcze,reszta wytrzyma ,dalie mam zabezpieczone i po Zośce pójdą na rabatę ,są już piękne ,u mnie teraz bardzo pada ,to ogród będzie podlany ,byle znowu nie za dużo,pozdrawiam ;:168

Kasiu,już moja pierwsza piwonia Fan Tan zakwitła,więc wyprzedziła majową i koperkową ,koperkowa też się wychyla z pąka ,deszcz u mnie grzmoci aż strach to słuchać przez okno,jakieś oberwanie chmury ,od rana tak daje czadu,była na chwilę przerwa ,posadziłam trawy ,ale nim skończyłam to już mnie przelało,teraz siedzę przy piecyku i się grzeję i piszę a obiadek sam się gotuje :uszy ,pozdrawiam i miłej niedzieli ;:196

Monika,witam w moim ogrodzie :wit ,dzień ponury i bardzo deszczowy,ciemno za oknem jakby noc nadchodziła,zaraz wstawię wczorajsze fotki to sie rozweseli,zapraszam do ogrodu furtka zawsze otwarta i miło,że się podoba,pozdrawiam :wit

Soniu,koperkowa już wychyla płatki ,ale Fan Tan ją przegoniła,zaraz pokażę ,to jedna ostróżka taka pospieszna ,reszta wolniej się spieszy :uszy ,coraz więcej róż pokazuje pączki ,to jest najpierwsza margerytka i taka najzwyklejsza ,ale świetnie wygląda z innymi roślinami ,za to ją lubię, jak nie masz takiej to Ci wyślę ,zaraz będzie kwitła,pozdrawiam ;:196

Sabinko,,u mnie też niektóre piwonie pięknie porosły ,ale niektóre jakby sie zmniejszyły ,muszę o nie bardziej zadbac ,po pierwsze wytoczyć solidną walkę z nornicami ,bo niestety piwonie wiszą w powietrzu w niektórych miejscach i to jest przyczyną ich osłabnięcia ,telewizja chciałaby przyjechać do ogrodu ,ale ja nie jestem na to gotowa i trochę się do tego nie nadaję ,może kiedyś ,jak się z tym oswoję ,pozdrawiam ;:168

Aguś,ta ostróżka jest bylinowa,jednorocznych w moim ogrodzie jak na lekarstwo,nie mam czasu na wszystko,te jasne listki to jasnota ,jedna kępa kwitnie na ciemny róż,druga na biało,a teraz wsadziłam jeszcze jasno różową od Marysi ,piwonie zaczynają kwitnienie i tak będzie przez 2 miesiące,bo odmianowo kwitną w różnym czasie ,pozdrawiam :wit

Aniu,anabuko,niech pięknie rosną i nie robią wstydu ;:306 ,myślę ,że nie zawiodą ,dywan z jasnoty jest fajny i taki gęsty ,że chwastów nie ma ,przyjemnej pracy chociaż pewnie juz wszystko rośnie ,więc miłej niedzieli ;:168

Jolu,,ja ma 3 kolory tej jasnoty ,i też super wygląda jak zakwitnie ,ciemny róż ,jasny róż i biały,radzi sobie u mnie na słońcu i półcieniu a nawet w cieniu,pozdrawiam :wit

Grażynko,teraz piwonie ,a za chwilę róże ,one sie zazębiają ,wiec ogród cały w kolorach ,część róż jest wcześniejszych ,więc sie spieszą ,a niech się coś dzieje w naszych ogrodach ,pozdrawiam :wit

Marysiu,ciągle coś sadzę ,albo dzielę swoje ,albo sadzę z przesyłek ,które dojeżdżają ,wczoraj się ugoniłam ,bo do południa przewoziłam kompost,potem ziemia ,a potem było sadzenie ,,no a potem kąpiel i o 15jechałam już do Krakowa z Zuzią ,więc tak mnie pogoniło,że dopiero w samochodzie odpoczywałam ;:306 wróciłam wieczorem i padłam ,myszy chciały pewnie uciekać a tu z każdej strony była niespodzianka,to masz teraz ładnie spulchnione ,musisz to trochę udeptać ,żeby przy podlewaniu,pomidory nie wpadły pod ziemię ;:306 ,mój znajomy jak truł myszy swojej mamie to cały warzywnik wysadził w powietrze na 2 metry ,nie było mysz,ale i warzywnika ,nawkładał coś do dziur,jeden koniec węża wsadził do mysiej dziury drugi koniec połączył z rurą wydechową od swojego samochodu ,precyzyjnie to zmontował ,zapalił samochód i spowodował taki wybuch ,że warzywnik był 2 m w powietrzu ,a jego mam płakała z żalu za ogórkami ,pozdrawiam i odpocznij troszkę jutro,u mnie pada strasznie ;:196

Monika,tu się ciągle coś dzieje i ciągle się śmiejemy z przeróżnych sytuacji ,jak to w życiu bywa,życie jest pełne zakrętasów ,to chociaż tu mamy rozrywkę ogrodową ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu ;:196
Pięknie u Ciebie i już kwitną piwonie ;:oj ;:oj róże w pąkach ;:63 Wilczomlecz Griffitha cudny ;:333
Jasnota ślicznie wyglada - ja mam żółtą , mogę się podzielić jak chcesz ;:108
U mnie też dzisiaj kropi deszczyk , mogłoby więcej popadać ale może jeszcze w nocy coś podleje .
Pozdrawiam i zyczę miłej niedzieli ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś ciężko pracujesz, ale widać efekty. ;:180 Uśmiałam się z trucia gryzoni. U mnie trzeba by cały ogród wysadzić w powietrze. ;:306 Dziękuję za chęć podzielenia się margerytkami, ;:196 mam 12 kępek, lubię je bardzo, mszyce też. :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Najwyższy czas na ogród,zdjęcia przygotowane i wczoraj nie zdążyłam tutaj wejść,więc zapraszam dzisiaj .

na kaskadowej pięknie wszystko rośnie
Obrazek

Obrazek

nowa szałwia siedmiogrodzka miała być niebieska ,ale i ta ładna
Obrazek

pierwiosnek kwitnie od wczesnej wiosny do teraz
Obrazek

Obrazek

teraz coś z ogrodu i pierwsza niespodzianka,zakwitła piwonia Fan Tan
Obrazek

Obrazek

jeszcze ostatnie tulipany
Obrazek

iryski
Obrazek

Obrazek

Obrazek

obiela w coraz większym rozkwicie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaczyna kwitnąć kalina
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przy fontannie
Obrazek

Obrazek

i różne inne zakątki
Obrazek

Obrazek

azalie tuż tuż
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

różaneczniki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu co powiedzieć jak mi mowę odbiera patrząc na Twój ogród ;:oj , szałwii nasiałam jak nie powiem kto, mają być różne, no to zobaczymy czy będą ;:108
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Martuś, nie byłabym sobą jakbym nie pochwaliła się naszej forumowej społeczności, że mogłam podziwiać Twój ogród na żywo ;:108
Zdjęcia Twoje są fantastyczne ale to, co człowiek zobaczy na własne oczy- po prostu dech zapiera ;:108 ;:167
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, jak ja lubię Twój ogród to nie masz pojęcia. Tak sobie oglądam i oglądam i odkrywam zawsze coś nowego. I zawsze mi się to podoba. Pięknie masz u siebie.
A rododendrony cudowne. Może i kiedyś moje tak pięknie urosną.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”