Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Martusiu , co to za liście podobne do Gunnery na przed ostatnim zdjęciu ...borowe od spodu ? Pięknie u Ciebie .. rajska jabłoń faktycznie cała w kwiatach .. jaka duża ;:oj cudo !
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pięknie skomponowana rabata z poidłem dla ptaków. Mnie osobiście zachwyca to drzewo pendulowate, co to ? Wiąz jakiś?
Ciekawa też jestem, co tam nowego posadzisz zamiast eukomisów :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam miłych gości,święta upłynęły spokojnie ,pogoda dopisała,i były miłe spacery w ogrodzie .

Maju,jabłoń jest teraz wspaniałą ozdobą w ogrodzie ,widać ją z daleka ,i chociaż nie przemarza ,ja też nie mam migdałka ,bo u mnie nie będzie ,już tyle przemarzło,że więcej o nim nie myślę . :wit

Iwonko,tak jutro jadę ,już sobie obiecałyśmy ,ze jak będę wolniejsza to zaraz wyjeżdżam odpocząć w ogrodzie u Marysi :uszy ,pozdrawiam ;:196

Maryniu,mówisz ,że sie oglądasz na boki jak spacerujesz,ale pod nogi też trzeba patrzeć , ;:306 tyle miłych słów piszesz,dziękuję ,nie tak bardzo dbam o mój ogród,bo ciągle nie mam czasu dla niego ile bym chciała i wszędzie mnie pełno tylko nie w ogrodzie ,jutro też mnie cały dzień nie będzie ,bo jadę do innego ogrodu :uszy ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,świętowałam dzisiaj w ogrodzie ,a i na jutro już jestem przygotowana ,roślinki nakopane siedzą w wiaderku,więc do jutra,buziaczki ;:196

Kasiu,rajska jabłoń zakwitła solidnie ,ten buraczkowy kolor bardzo widoczny,piwonie rosną swoim rytmem ,rabaty się zapełniają ,fajnie ,że wstąpiłaś,pozdrawiam ;:196

Joasiu,cieszę się ,ze pospacerowałaś po ogrodzie ,po to są zrobione ścieżki ,żeby było wygodnie spacerować,krzewy kwitnące na wiosne są fajnym dopełnieniem w ogrodzie ,może można eukomis sadzić w donicy ,chociaż ja nigdy tego nie praktykowałam ,on dość długo rośnie i kwitnie dopiero na końcu lata,wiec ta donica nie będzie ciekawa przez długi czas,a ja dodatkowo na pewno zapomniała bym podlać ;:306 ,pozdrawiam :wit

Aguś,staram się ułożyć rośliny tak ,żeby jakoś pasowały do siebie i żeby chwasty nie miały szans,miło że sie podoba ,pozdrawiam ;:168

Wiolu,te duże liście to rabarbar dłoniasty,ozdobny ,o pięknych liściach i białych kwiatach na wysokiej łodydze,jabłoń i mnie zadziwiła,pod nią są narcyzy i ja je zasilam po przekwitnięciu,pewnie skorzystała z papu ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,ta duża misa to fontanna ,poidło dla mojego kotka i dla ptaszków,jak kot śpi to ptaszki się kąpią ,mam jeszcze drugie piękne i mniejsze poidło ,robię coś w ogrodzie i nagle słyszę głośny odgłos wody ,oglądam się gdzie sie ta woda tak pluska ,a tu kos zrobił sobie kąpiel ,tak skrzydłami w tej wodzie chlapał,cuda w tym poidle wyczyniał,nie miałam aparatu przy sobie ,ale nigdy nie widziałam takiej solidnej ptasiej toalety,to drzewo o którym piszesz to Grujecznik japoński forma płacząca,jeszcze nie wiem co tam posadzę,zobaczę co ciekawego przyjedzie i czy będzie się tam nadawało,eukomis ma w sam raz wysokość na to miejsce,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Martusiu. :wit
Jabloneczka wspaniała. Szkoda, że tak krótko kwitnie. Pospacerowałam wirtualnie po Twoim ogrodzie i aż się wracać do swojego nie chce. :wink:
Wybacz, że nie pamiętam, ale jaki on jest duży?
Dla mnie robi wrażenie ogromnego z jeszcze większą ilością cudownych roślin.
Nornice Ci nie jedzą eukomisow?
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę pięknej pogody na spotkanie, bo udane na pewno będzie. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

koziorozec pisze: Obrazek
Pięknie na twoich rabatach Martuś :wit
Cudnie kwitnie ci rajska jabłoń.Twoja dużo mniejsza niż moja .
co to takiego ładnego, o pstrych liściach w lewym rogu ??
Podobne trochę do hosty.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Martuniu ale trzmielina super wspięła ci się na drzewo . ;:138 Ja mam trzy wsadzane kilka lat temu, w tym samym czasie. Jedna tylko z nich wykazuje objawy rośnięcia na wysokość. Dwie pozostałe raczej się płożą i o wiele mniejsze od swej koleżanki są.
A tą wspinającą się muszę przesadzić w miejsce pod ogrodzenie, niech się tam wspina.
Teraz stoi na środku rabaty i musiałam jej zrobić podpory.
Jak tam ze ;:3 u ciebie? U mnie pada , ponuro i nie miło...brrr.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,muszę się pochwalić ,że miałam cudowny dzień w ogrodzie u Marysi Maski,dzień był słoneczny i pełen relaksu wśród jej roślin ,oczywiście pół auta roślin przyjechało do mojego ogrodu :uszy ,był świetny poczęstunek i miłe pogaduchy o kwiatach ,dziękuję Marysiu za wielkie przyjęcie ;:196

Ewciu,ona nie kwitnie tak krótko,,ale dzisiaj spadł grad jak byłam u Marysi,więc pewnie kwiaty strąciło,nie obeszłam ogrodu ,bo robiło się ciemno,ale jak wykładałam rośliny z samochodu to pod żółtym klonem przy wejściu było żółciutko od jego strąconych liści,tulipany też mają strącone płatki ,nie wiem co z agrestem i borówką amerykańską ,jutro zrobię przegląd całego ogrodu ,nornice nie jedzą u mnie eukomisów,on jest tylko w ogrodzie sezonowo,więc może nie trafiają na niego,mój ogród ma niecałe 30 arów razem z tym brzozowym zagajnikiem ,spotkanie było super ,uwielbiam takie chwile ,pozdrawiam ;:196

Aniu,jabłoń bardzo strojna teraz,o tych zielono-żółtych liściach to żywokost ,wszystko spieszy sie do kwitnienia ,pozdrawiam :wit

_oleander_,ta trzmielina sama tak wyszła na drzewo,nawet jej nie pomagałam ,rośnie pod nim ,przycinam ją dookoła,żeby się wszerz nie rozchodziła to poszła do góry,u mnie tak w kratkę raz słonce,raz chmury i wiatr,raz ciepło,raz zimno,szaleństwo,rośliny chyba są zbałamucone ,a dzisiaj doszedł grad,i pozrywał liście z drzew, nie wiem co z owocówką ,bo wróciłam do domu jak robiło się ciemno ,jutro obejdę to zdam relację ,pozdrawiam ;:168

Beatko,moja rajska też ma owoce ,ale drobniutkie ,są odmiany o większych owocach ,ale do kandyzowania też sie nadaje ,a potem do ozdoby do deserków,te duże rajskie w sąsiedniej wsi muszą zjawiskowo wyglądać,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu i ja dziękuję że mogłam Cię gościć u siebie, bo tak jak napisałam to Marta mnie odwiedziła....sezon się zaczął. Za roślinki duża buźka i jutro będzie sadzenie i szukanie miejscówki. Jak widzisz każda roślinka od Ciebie znajduje w moim ogrodzie troskliwą opiekę ;:196 Wiesz pomyślałam że wtedy jak nagle zrobiło się chłodno to pewnie gdzieś tam i u Ciebie sypnęło gradem ;:oj Serek odcieka i plan wykonany, a podpuszczkę schowaj do lodówki :D Buziaki i do następnego spotkania ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu ;:196 Cieszę się razem z Wami ze miło spędziłyście dzień z Marysią ;:4
Piękna ta Twoja rajska jabłoń ;:333 zresztą jak wszystko u Ciebie ;:215
Oby ten grad Ci bardzo nie naniszczył kwiatów .
Dziewczyny ja Eukomis sadzę w doniczkach - wypróbowałam tak lepiej kwitną ;:108
Rabarbar dłoniasty ma śliczne duże liście bardzo ładnie wygląda i rzuca się w oczy ;:333
Pozdrawiam cieplutko i posyłam ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Cudnie tak odwiedzić koleżankę po fachu. ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu odpoczęłaś, więc dziś będzie pracowity dzień, życzę więc siły i zdrówka, a my będziemy podziwiać wyniki Twojej pracy :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marto, przeczytałam o gradzie u ciebie ;:202 Szkoda, tulipanów. Ty możesz się cieszyć kolejnymi kwitnieniami innych roślin, bo masz ogromną ich ilość. U mnie o to trudniej ;:306 ale skupię się na rododendronach. Nowe tulipany, które zaczynają kwitnąć mają niestety wirusa. Trzeba będzie wykopać ;:224
Fantastyczną masz tą jabłoń rajską ;:333 W towarzystwie magnolii wygląda bajecznie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś :wit
Ponawiam pytanie.co to za ładna roslinka o pstrych liściach na tym zdjątku w lewym dolnym rogu ???
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś ta rajska jest piękna, chwaliłam już u Marysi. Grad spustoszenia czyni, szkoda roślin ;:168 , mam nadzieję, że oprócz tulipanów nic poważniejszego się nie uszkodziło, nie ucierpiało. A ja się nie mogę doczekać jakiegoś deszczyku, susza straszna ;:185 .
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

anabuko1 pisze:Martuś :wit
Ponawiam pytanie.co to za ładna roślinka o pstrych liściach na tym zdjątku w lewym dolnym rogu ???
Aniu, Marta odpowiedziała już chyba na to pytanko: w odpowiedzi wyżej ...
To: żywokost
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”