Wiejski ogród Ewy cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród Ewy cz.3

Post »

Witam miłych gości. :wit

Marysiu aktualnie u mnie nie pada, ale bardzo zimny wiatr przegonił mnie z ogrodu.
Wierzba faktycznie tylko jedna się uchwała i to nie cała. :?
Różyczki? .......2×Rumba, 2×Rosarium, Falstaff, Vanilla, Abraham Darby, Dortmund, Top Top i chyba jeszcze jakaś, ale zapomniałam. :wink:
Marysiu o ile się nie mylę, to wychodzi jarzmianka od Ciebie. :heja
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196

Dorotko trochę koloru już mam, a z porządeczkiem jeszcze na bakier. :wit

Jadziu u mnie też szaro i nie pada, ale jest przeraźliwie zimno. Aż się boję ,że przyjdą przymrozki, a to by nie było fajne. :? Rośliny już pobudzone, ale na razie nie szaleją ze wzrostem. :)
Otoczaki to jedyny kamień, który mogę mieć za darmo i niby tego nie widać, ale mam go kilka ton w ogrodzie. :D :wit

Dorotko DTJ małpuj do woli. Na tej rabacie planuję jesienią
posadzić cebulowce wiosenne, więc wyłożenie jej włókniną odpada, a kartony to tylko chwilowa bariera.
Rabaty w większości jeszcze nie ogarnięte, bo działam wolno niestety, a wcześniej miałam trochę sadzenia. Teraz po mału nadrabiam, ale wiesz jak to jest......z jednej strony kończę, a z drugiej trzeba zaczynać. :lol: :wit

Na nowej rabacie jeszcze niewiele widać, ale niedługo to się zmieni, a ziołowa skrzynia już napełniona ziemią i ma już pierwszych mieszkańców. :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu,tyle wiosny u Ciebie :heja ,gdyby jeszcze tak trochę więcej ;:3
Awatar użytkownika
Valur
50p
50p
Od: 18 kwie 2016, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jestem pod wrażeniem!Trzymam kciuki!
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ewo nowa rabata już wygląda fascynująco ;:138 ;:138
Śliczne kolory się pojawiają i jak widać zimno im nie szkodzi, my takie zmarzluchy. ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Cię Ewuniu!
Rumba śliczna mam ją od ubiegłego roku, a Abrahama właśnie przesadzałam i musiałam mocno zredukować ale to piękna róża ;:215 reszty nie mam ale i tak już nie bardzo mam gdzie sadzić róże, no chyba że coś wysadzę za ogrodzenie, ale nie chcę tego robić, bo nie mam siły potem o to dbać :shock: Pracowita mróweczko zrobiłaś śliczną rabatkę z żurawkami, co tam jeszcze dosadzisz, bo rośliny się rozrosną :D Skrzynia już żyje a moja dalej w planach, ale miałam ważniejszą misję do spełnienia :D Jak mi sił starczy to może wrócę do tematu :? Rabatki wypielone ślicznie się prezentują, teraz będzie spektakl tulipanów ;:167 Pozdrawiam Cię cieplutko życząc zdrówka i niech nic Cię nie boli ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu piękne u Ciebie ;:138 ;:138 Tulipany śliczne ale widzę też trzy kolory niezapominajek ;:333 ;:333 ja dzisiaj wysiałam różową :)
Pierwiosnek od Ciebie ma pączki ;:167 jak się cieszę .
Pozdrawiam i dużo zdrówka sił i ;:3 życzę ;:196
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Ewuś przyznam się, że ja tez czasami pomagam sobie tekturą przy tworzeniu rabatek :roll: jakiś czas dział
Skrzynia ziołowa bardzo mnie zaciekawiła ;:65
Koszenia jeszcze nie zaliczyłam ale zbieram się :roll: Jak ty to wszystko kobieto ogarniasz?! Śliczny kocurek ;:167
Piękny ciemiernik-wypatrzyłam! Widzę bardzo dorodne roślinki i okazały wypieszczony ogród! Uwielbiam kamienne dróżki wijące się między rabatkami ale pewnie sporo z tym roboty aby wyglądało tak jak u ciebie...czy to jakieś specjalne? Z różanych maluchów kwitnących do jesieni polecam ci różyczkę Bailando :wink:
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam piątkowo. :wit

Tydzień szybko minął, a ja usiłowałam jedną ręką zagospodarować warzywnik. Trochę się udało, bo marchew,pietruszka, cebula, buraczki, rzodkiewka, koperek i sałata posiane. Na resztę przyjdzie czas. :D
W międzyczasie maleńkimi kroczkami odchwaszczam rabatki i odkrywam coraz to więcej podziemnych tuneli. Sypie do nich trutkę, ale nie widzę zainteresowania tym specyfikiem u gryzoni. :?
Wczoraj w końcu miałam ładną pogodę, a dzisiaj już sporo zimniej i paskudny, przeszywający wiaterek. Na dzisiaj miałam też plany ogrodowe, ale na razie ciężko z realizacją, bo jedną ręką niewiele zdziałam, a tylko dodatkowo przeziębienie złapię. :wink:

Lodziu słonko się pokazuje, ale jest paskudnie, bo wieje zimny wiaterek. Wiosny kolorowej trochę widać, ale bardziej na zdjęciach, bo w moim sporym ogrodzie wszystko się gubi. :wink:

Valur witam w moich skromnych progach i dziękuję za słowa uznania i zapraszam częściej. :wit

Kasiulko ona jeszcze nie wygląda, ale mam nadzieję, że niedługo będzie, a oczami wyobraźni widzę ją za rok ze sporą ilością wiosennych cebulowców. Oczywiście najpierw jesienią muszę je tam posadzić. :lol:
My zmarzluchy?.......może i tak. Mi zawsze jest gorąco, a tej wiosny jakoś szybko marznę, ale to pewnie wina mojego ciągłego niedomagania. :wink: :wit

Marysiu oj oby Twoje życzenia się spełniły, bo już sama do siebie tracę cierpliwość. :?
Na nowej rabatce jest chyba tylko trzy żurawki. Postawiłam tam na różnorodność i wyszedł galimatias.
Jest tam kilka host, żurawek, dwie brunery, dwie hortensje, małe parzydło, języczka, serduszka wspaniała i kilka innych roślinek. Na razie to maluchy i niewiele widać, dlatego dosadzę tam jeszcze wiosennych cebulowców, by o tej porze też coś kwitło. :wink:
U Ciebie na razie prace wykopaliskowe, więc o skrzyni nawet nie myśl, a po wszystkim porządnie odpocznij. ;:108
Dobrego dzionka . ;:196 :wit

Tereniu cieszę się, że pierwiosnek nie zawiódł. Dostałam go jakiś czas temu od naszego dobrego duszka Babuchny. Rośnie u mnie i już w kilku innych ogrodach.
Niezapominajek mam tylko dwa kolory.....mnóstwo niebieskich i jedną różową. :lol:
Tobie również dużo zdrówka i pięknej pogody. :wit

Anieszko patkazo tektury tam niewiele, ale zawsze parę chwastów mniej. Ostatnio w miarę możliwości staram się czymś ściółkowac rabaty, bo po prostu nie wyrabiam.
Aga ja nie mam kamiennych dróżek. Kilka rabatek jest kamienistych i do tego większość rabat też jest otoczona kamieniem , a wszystkie ścieżki są trawiaste. Przy moich 40 arach kamienne ścieżki odpadają z powodu kosztów i ilości pracy przy tym. :wink:
Postaram Ci się pokazać jak to wygląda, choć o tej porze roku nie bardzo jest co . :wink: Tak jak widać. ...wszędzie trawa, a tylko gdzieniegdzie kamyczek. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I trochę koloru.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jestem jestem nadrabiam, jak zwykle. :oops:
Ciężko pracować z jedną rączką ale nie pracować to też źle bo ściska nuda więc nie dziwie się ze pracujesz.
Ewuś nowe rabatki nowe kwitnienia, ogród bajecznie wygląda. ;:138
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ewuniu!ale u Ciebie już dużo kwitnie!!!!!
Pięknie wszystko wygląda. Teraz tylko słoneczka życzę!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuniu w niedzielę ;:196
Cudnie radośnie i kolorowo. Słońce daje dobre światło, dzisiaj niestety szaroburo a u Ciebie mam nadzieję że nie biało bo czytam wpisy osób po zachodniej stronie i od Szczecina do Kudowy śnieg i przymrozek ;:oj
Już drugi rok wiosna nie może się wyklarować, będzie się tak kisić a potem wyjdą nagle upały.
Miłej niedzieli Ewuniu ;:168
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Jak ładnie u Ciebie, kolorków wszelkich masz , zazielenia się , koloryzuje ;:138 :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Wiem , wiem tu się kończy, tam zaczyna. U mnie też robota w tyle, trochę zaczęłam nadrabiać, ale jakoś tak bez przekonania działam.
Cieszę się , że pokazałaś ogród w perspektywie, lubię takie widoki. A bardzo zaciekawił mnie (chyba stoli) na zakrzywionej nóżce pod pergolą?. To stoli drewniany, czy coś nie tak widzę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam moich miłych gości.

Kasiulko jedną ręką ciężko, ale już jest ciut lepiej. :wink:
Szklanki prawą ręką nie podniosę, ale małego chwaścika czasem uda się wyrwać. :lol:
W ogrodzie nie bardzo bajecznie, bo w dalszym ciągu odkrywam skutki ubiegłorocznej burzy i suszy. Pewnie i nornice też się przyczyniły do wydłużenia mojej listy byłych. :? Mimo to jest już kolorowo, tylko strasznie zimno. :wit

Dorotko słoneczka troszkę miałam, ale przyniosło przymrozki. Tak wyglądał ogród rano.
Obrazek

A potem już ciut inaczej.
Obrazek

Marysiu witam Cię serdecznie. ;:196 Niestety i u mnie pobieliło. :? Straty na szczęście niewielkie, ale każda strata boli. Tak wygląda moja hortensja pnąca, która rośnie w największym zaciszu w ogrodzie. :wink:

Obrazek

Beti z braku laku dobry.....Ławka stała w cieniu wierzby, która poległa w lipcu. Trzeba było coś przeorganizować i tak powstała budowla nad ławką i posadziłam tam milin. Niestety nie daje jeszcze oznak życia nad czym ogromnie ubolewa mój małż. ;:224 Codzienie sprawdza, a potem marudzi ze nic nie rośnie. :lol:

Karolino no w końcu mamy wiosnę, tylko kolorki nieco oszronione. :wink:

DorotkoDTJ z robotą zawsze jestem do tyłu, ale pocieszam się, że w małym ogrodzie trudno jest czasem zdążyć ze wszystkim na czas, a w takich większych jak nasze przydał by się ogrodnik na cały etat z końskim zdrowiem. ;:224
Mały stoliczek, to dzieło małża. Była tam tylko ławka, ale małżuś kawosz po całym ogrodzie ze szklanką kawy łazi i wymyślił sobie mały stoliczek.
Jest cały metalowy. Noga to trzy stalowe kolana zespawane do kupy. Powielił wzór z wierzby, która tam rosła. :) Ciężko jest mi pokazać ogród w całości, bo nawet przedogródek nie mieści się na jednym zdjęciu.
:wit
Obrazek

I takie tam jeszcze. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu,pięknie u Ciebie w ogrodzie ,wszystko takie zadbane ,jakby zimy nie było i bałaganu po zimie ,przymrozek i u mnie był,ale wielkich strat nie ma ,tulipany i pierwiosnki cudowne ,a ławeczka z oryginalnym stolikiem rewelacyjna ,pozdrawiam i dobrej nocki ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”