Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Martuniu u mnie tez była dziś taka piękna pogoda jak u ciebie...
Już tak czekałam na to słoneczko... ;:3 Popracować się dało miło a i kawkę też wypiłam w przerwie. ;:173
Oby jutrzejszy dzień też nas zaszczycił ciepełkiem , tego tobie i sobie życzę... ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko,białe niezapominajki super sobie radzą ,same się rozmnażają, jestem z nich bardzo zadowolona :wit

Aniu anabuko,roślinki nasze bardzo się spieszą ,tak to żółte epimedium ,śliczne jest,ja mam jeszcze trzeci kolor cały bordowy ,ale ciut późniejsze ,dopiero zaczyna kwitnąć ,pozdrawiam :wit

_oleander_,tak jesteśmy spragnieni słońca i ciepła,nawet zmęczenie jest mniej odczuwalne ,bo wszystko cieszy ,myślę ,że jutro też tak pięknie będzie i znowu będziemy rozkoszować się naszymi ogrodami,pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:196
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Marto dziękuję za odpowiedź odnośnie narcyzów. Niestety wsadziłam je ciut bezsensu bo moja działka też w ciągłej przebudowie, ale póki co zostawię, może ja żurawki przytulą..
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu na wiosenny krótki spacerek .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

miniaturowe bratki samosiejki
Obrazek

zakwita piaskowiec
Obrazek

goryczka
Obrazek

kaskadowa z góry
Obrazek

tak wygląda moja budowla z dalsza
Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Martusiu, pięknie rozwinęły się tulipanki ;:215 jadę zaraz zobaczyć czy w końcu u mnie drgnęło, bo tulipany ciągle w pączkach były, jeszcze na razie słonko świeci, muszę to wykorzystać, bo mówią o paskudnym weekendzie ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Skorzystałam z zaproszenia i obeszłam Twoje ogrodowe ścieżki Marto i roślinki podziwiam, widzę i nowe nasadzenia bo malutkie jeszcze... ;:63
Miłego dnia!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu już po wszystkim! oddychnęłam bo trzymało mnie to w napięciu jakie będą straty, a tu okazało się że niepokój nie był potrzebny ;:215 Ślicznie się robi na kaskadowej, widzę śliczne prymulki i nowy nabytek goryczka ;:167
A białe tulipanki muszę nasadzić na jesień, bo takie jednokolorowe najbardziej teraz lubię :D Bardzo się cieszę na nasze spotkanie :tan Może nieprecyzyjnie się wyraziłam ale wydaje mi się że w tym roku właśnie sprawniej poszło Ci organizowanie roślin na wystawę, rok temu chyba do ostatniego dnia jeszcze przygotowywałaś :D Pogoda cudna więc idę plewić, jak to dobrze, że nic nam nie zmroziło :D Miłego dnia i ściskam ;:196
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

A mnie powalił ten tulipan w kolorze pudrowego różu - niech mnie kije ... jaki oryginalny i jedyny w swoim rodzaju.
Piękny ;:oj jaka to odmiana :?:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Z zaproszenia skorzystałam, spacer bardzo udany, tulipany bowiem wspaniałe. Brateczki słodkie. Goryczka ci już kwitnie ;:oj Ja w tamtym roku zakupiłam sobie, bo spodobała mi się od pierwszego wejrzenia, potem pojechałam do drugiego centrum ogrodniczego i tam pan wkładając mi kolejne rosliny do bagażnika powiedział, że szkoda na nią pieniędzy, bo nie przeżyje zimy. Z małym smuteczkiem posadziłam ją więc w ogrodzie gdzie popadło, bo skoro i tak miała się nie zadomowić... A ona po zimie ma się świetnie ;:63 Ciekawe tylko czy zakwitnie ;:224
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu śliczne tulipany ;:138 ;:138 i brateczki i epimedia i goryczka ;:215
Czy myszowate to nie wejdą do tych skrzyneczek ?? i nie zjedzą Ci cebulek ??
I znowu będziesz blisko :D
Martusiu dużo sił i ;:3 ;:3 życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,tyle miłych gości ,a ja nie do wszystkich docieram ,bo nie wyrabiam i wieczór padam ,przepraszam jak kogoś ominęłam ,dzień był cudowny ,więc dalej doniczkuję rośliny ,ręce mi opadają ze zmęczenia i jak zwykle puchną najbardziej prawa,więc smaruję starym zwyczajem altacetem i do rana przechodzi ,jeszcze jeden tydzień to wytrwam ,a potem chyba będę 2 dni leżeć ,a w trzeci jadę do Marysi w odwiedziny i ogrodowy spacer mamy zapewniony.

Monika,one dadzą radę z innymi roślinami ,a żurawki nie są agresywne ,wiec myślę ,że spoko, :wit

Iwonko,tulipanki dopiero u mnie zaczynają ,te biało kremowe pierwsze zakwitły ,ale za nimi nadążają następne,ja też sie muszę spieszyć z moją robotą ,bo w poniedziałek i wtorek u mnie ma padać,a w deszczu to nie robota,pozdrawiam ;:168

Maryniu,cieszę sie bardzo ,że jesteś ,aż mi się pyski uśmiechnęły jak zobaczyłam ,że wstąpiłaś,kupiłam sobie na targu goryczkę ,bo moja już kilkuletnia została zagłuszona przez krzaki ,bo oczywiście na czas jej nie przeniosłam ,a tyle lat była taka piękna i rozrośnięta ,pozdrawiam :wit

Marysiu,poważna robota to zawsze stres,te prymulki kwitną już cały miesiąc ,są nieprawdopodobne ,w tym roku może byc podobnie z przygotowaniem tych roślin,bo na poniedziałek i wtorek zapowiadają deszcze,wiec będzie przerwa w pracy ogrodowej,u mnie też nie było mrozu ,ale to wszystko może być przed nami ,ale może nie będzie ;:185 ,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196 ,jestem dzisiaj wykończona ,ale doniczek przybywa,może jest 160 ,chociaż do południa musiałam wyjechać . ;:173

Aniu,niestety nie ma przy nim napisu ,a był ,gdzieś go wywiało,teraz jeszcze bardziej nabiera koloru ,ściskam serdecznie ;:168

Gosiu,cieszę się ,że tuptasz po moim ogrodzie ,goryczka świetnie zimuje ,miałam już taką dużą plamę kilkuletnią ,ale obok krzaki tak ją zarosły ,że nie wytrzymała konkurencji,ciągle miałam ją przesadzić w lepsze miejsce,ale w końcu nie zdążyłam :uszy więc kupiłam sobie taką malutką i niech rośnie ,tulipanki zaczynają kwitnienie ,myślałam,że mam ich sporo ,ale jakoś w tym ogrodzie to niewiele ,pozdrawiam ;:168

Tereniu,ty pewnie też zagoniona w swoich ogrodach ,tulipanki bardzo rozweselają ,długi czas ich nie miałam ,bo się gniewałam na myszy jak posadziłam 150 tulipanów ,a został mi się jeden,ale postanowiłam to zmienić ,bo co to za wiosna bez tulipanów i teraz sadze do koszyków i skrzynek z pomidorów i nic nie zjadły jak na razie,pozdrawiam i duża buźka ;:79
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosenny ogród zaprasza na swoje ścieżki.

Obrazek

Obrazek

biały pigwowiec dopełnia sie kwiatami
Obrazek

Obrazek

Obrazek

jakiś spóźniony jedynak
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moja trzecia odmiana epimedium cała różowa
Obrazek

zaczyna się wychylać pierwszy różanecznik
Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Martuś, nie wyrzuciła piwonii.
W momencie wykopywania zrobiło mi się ich żal.
Zostaiłam. One są bardzo płytko posadzone
Dokarmię je w sezonie, nawodnię i zobaczymy za rok
Niesamowicie zagęścił Ci się skalniaczek.
A wydawało się, że wiosną nic tam nie ma, długo nie będzie, a tu już prawie cały zajęty
Olmo
50p
50p
Od: 6 lis 2014, o 20:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wiem, czy mogę, ale muszę się pochwalić. Widziałam te cudowności na żywo :D Zdjęcia są bardzo ładne, ale nie są w stanie oddać atmosfery ogrodu, a przede wszystkim jego przestrzeni. Nie wyobrażam sobie, jak ogród wygląda latem, gdy zakwitną wszystkie byliny tego okresu, których tu zatrzęsienie - pewnie można oszaleć od nadmiaru wrażeń ;:oj Najbardziej cieszy mnie fakt, że część z nich będę mieć u siebie ;:138 P. Marto, dziękuję za dorodne sadzonki, za gratisy, ale przede wszystkim za mile spędzony czas i wycieczkę po ogrodzie. Rabata kaskadowa - mistrzostwo świata, ale najbardziej zauroczyły mnie ścieżki i zaułki ogrodu, latem w pełni ukażą swoje piękno, już "zazdroszczę".
Wszystkim polecam zakupy u P. Marty, rośliny cudne, a pomyłka chyba niemożliwa, bo skrupulatności, z jaką P. Marta prowadzi notatki odnośnie zamówionych roślin, nie powstydziłby się żaden księgowy.
Jeszcze raz dziękuję i z niecierpliwością czekam na rozwój sytuacji w ogrodzie, a z nim na kolejne zdjęcia.
;:168
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co za piękne nowe kompozycje. Martuś dobra robota ;:333
Zablokowany