Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak będę na giełdzie to muszę ich koniecznie odwiedzić!!!
Doniczki super!
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Kurcze.................. :cry: ja z wlkp do Wawy nie pojade po doniczki ,ale dzięki za stronke mozna pooglądac .Może coś u siebie trafie.Wiecie co....no u mnie nie ma problemów z kupnem doniczki ,ale jak sie ma po 10 storczykow na każdym parapecie to wydatek jest dość spory....
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

W związku z dużymi kosztami zakupu wielu doniczek , ciasnotą na parapetach, i zdrówkiem Phal. w osłonki wstawiam tylko te, które chcę wyeksponować i te, które przewracają się pod ciężarem kwiatów.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...hihihi mi sie wszystkie przewracają przez ten keramzyt na tackach i KOTY :twisted:
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pestko u nie tez często lądują, a kotek też czasami ma w tym swój udział, dlatego teraz w miarę możliwości trzymam w osłonkach, chyba to lepsze niż połamane pędy, których już nie zobaczę, do salonu kupiłam sobie wszystkie osłonki w jednym kolorze i kształcie, nie są to takie o jakich marzyłam ale i tak prezentują się nieźle, a cena za szt. to tylko 3,5zł.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05

Post »

Moja Kicia to się tak mizia o liście,a czasem to tak łapką kwiatki trąca szczególnie te które mają już długie pędy. Na kilku są wyrażne ślady pazurków!!!
Aldonko masz jedną kicie???
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Renata, a co to za osłonki? Plastikowe czy jakieś inne? Też myślę o osłonkach, ale w takiej cenie to kojarze tylko plastikowe, a one nie są wystarczająco ciężkie żeby przytrzymać niektóre moje wybujałe falki...
Może zdjęcie wstawisz? :) Bo cena bardzo mi się podoba, nie powiem... :P
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

mi nikt storczyków nie zrzuca, więc osłonki nie są konieczne. a poza tym moje storczyki są piękne i bez osłonek, nie muszę ich upiększać. miałam gdzieś jedną osłonkę, ceramiczną z namalowanym tulipanem, ale nie wiem, gdzie jest, bo ją kupiłam ze 3,5 roku temu.
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

Agita ,osłonki kupiłam ceramiczne, zaglądnij do moich storczyków to zobaczysz, nie są to takie o jakich marzyłam ,ale cena zachęcająca była, wcześniej miałam upatrzone po 18 zł za sztukę więc zwlekałam z kupnem.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeczywiście cena super zwłaszcza ,ze na pewno musiałas kupić wiecej niz jedną doniczkę. Beaktko5555 mam dwie kicie Druga kicia to kocurek bengalski grafitowy pręgowany z popielatym podszerstkiem.Ma pół roku i wszystko go interesuje zwłaszcza to czego nie wolno ruszać i na czym bardzo mi zależy :wink:
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

Pestko pokaż swoje kiciusie :P
Grymasella
200p
200p
Od: 5 wrz 2008, o 23:37

Post »

czytam o problemach z osłonkami... Nie myślałyście o własnoręcznym dopasowaniu tego, co można kupić za psie pieniądze do własnych potrzeb?
Ja mam w tym momencie remont więc ozdóbki daleko w planach ale od jakiegoś czasu z róznych wyprzedaży kupuję coś, co na pewno spożytkuję ku wygodzie moich storczyków :)
Mam więc np. 10 ceramicznych osłonek, które kupiłam na wyprzedaży w Tesco (1,5 za sztukę). Były tanie bo są czarne no ale zmiana koloru to najmniejszy kłopot 8) Albo wiklinowe koszyczki mam: będą bielone jak przyjdzie na nie pora. Itp itd.
Wiecie, mam wrażenie że większość z nas należy do pokolenia, które bawiło się w dom pod stołem nakrytym kocem a nie miało gotowego, tandetnego domku dla Barbie na zawołanie. Kreatywność mamy w sobie, dziewczyny, i trzeba o tym pamiętać :)
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tak,tak inwencje twórczą mamy we krwi.Dziś dokupiłam dwie doniczki w sklepie ,,po 5 zł,,wiklinowe,bo duzo ich mam,wiec nie bedzie problemu z dopasowaniem ich do siebie na jednym parapecie.grymaselkopodsunelas mi dobry pomysł z tym bieleniem wilkliny....Wiesz co ja zrobie...tak sobie myśle skoro wymarzyły mi sie oslonki w kolorze starego zlota(bo takie mi pasują do antycznego żyrandola mosiężnego z żarówkami w kształcie świec,kinkietów i ram obrazów) to sobie kupie złotol w formie sparayu i je po prostu tez wymaluje...tak może nie dokładnie,ale je musne takim pozłotkiem i już :wink: Na wilklinie bedzie sie farba dobrze trzymała.Malowałam złotolem plastikowe doniczki i wygladalo to rewelacyjnie.Dzięki wielkie za podpowiedź ;:166
Grymasella
200p
200p
Od: 5 wrz 2008, o 23:37

Post »

wstrzymaj się z tym złotolem. U mnie średnio się to sprawdzało. Ale mam za to rewelacyjną złotą farbę w sprayu - spróbuję dziś jak działa na wiklinie i Ci wstawię fotkę. Kiedyś malowałam taką farbą wiklinę na czarno: i było super. Kupiłam ją w Castoramie: są dostępne w kilku odcieniach złota i całej gamie innych kolorów. Możesz też spróbować zrobic przecierkę, wręcz wiklinę "przerobić" na mosiądz - też efekt może być super (albo beznadziejny, to tzreba zobaczyć :) ). Jeszcze tego empirycznie nie wiem ale już się cieszę na malowanki :)
Poza tym teraz jest tyle wynalazkow, tyle technik ;:138 Do plastiku, do drewna, do ceramiki, do postarzania, błyszczące, matowe, wzorki, szablony - co się tylo wymarzy 8)
Ostatnio potrzebowałam dużej donicicy w kolorze betonu. W sklepei - 250 i wzwyz. Kupiłam sobie w Ikei glinianą, pomalowałam i bardzo jestem zadowolona z efektu.
Przepraszam, że troluje kolejny wątek, już zamykam buzię :oops:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[bRenatko[/b] w moim poście jest kotka perska(dwie fotki) musisz sobie przejrzeć wątek od tyłu ,bo niedawno własnie rozmawialiśmy o ,,futrach,,a tu śmieszna fotka 6cio miesięcznego BAZYLA

Obrazek][/img][/url]

Zmoderowano- wielkość obrazu została dopasowana do wielkości strony-J/21.11.08
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”