Ćmówki z PESTKĄ@
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pestko u nie tez często lądują, a kotek też czasami ma w tym swój udział, dlatego teraz w miarę możliwości trzymam w osłonkach, chyba to lepsze niż połamane pędy, których już nie zobaczę, do salonu kupiłam sobie wszystkie osłonki w jednym kolorze i kształcie, nie są to takie o jakich marzyłam ale i tak prezentują się nieźle, a cena za szt. to tylko 3,5zł.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Renata, a co to za osłonki? Plastikowe czy jakieś inne? Też myślę o osłonkach, ale w takiej cenie to kojarze tylko plastikowe, a one nie są wystarczająco ciężkie żeby przytrzymać niektóre moje wybujałe falki...
Może zdjęcie wstawisz?
Bo cena bardzo mi się podoba, nie powiem... :P
Może zdjęcie wstawisz?

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
- 200p
- Od: 5 wrz 2008, o 23:37
czytam o problemach z osłonkami... Nie myślałyście o własnoręcznym dopasowaniu tego, co można kupić za psie pieniądze do własnych potrzeb?
Ja mam w tym momencie remont więc ozdóbki daleko w planach ale od jakiegoś czasu z róznych wyprzedaży kupuję coś, co na pewno spożytkuję ku wygodzie moich storczyków
Mam więc np. 10 ceramicznych osłonek, które kupiłam na wyprzedaży w Tesco (1,5 za sztukę). Były tanie bo są czarne no ale zmiana koloru to najmniejszy kłopot 8) Albo wiklinowe koszyczki mam: będą bielone jak przyjdzie na nie pora. Itp itd.
Wiecie, mam wrażenie że większość z nas należy do pokolenia, które bawiło się w dom pod stołem nakrytym kocem a nie miało gotowego, tandetnego domku dla Barbie na zawołanie. Kreatywność mamy w sobie, dziewczyny, i trzeba o tym pamiętać
Ja mam w tym momencie remont więc ozdóbki daleko w planach ale od jakiegoś czasu z róznych wyprzedaży kupuję coś, co na pewno spożytkuję ku wygodzie moich storczyków

Mam więc np. 10 ceramicznych osłonek, które kupiłam na wyprzedaży w Tesco (1,5 za sztukę). Były tanie bo są czarne no ale zmiana koloru to najmniejszy kłopot 8) Albo wiklinowe koszyczki mam: będą bielone jak przyjdzie na nie pora. Itp itd.
Wiecie, mam wrażenie że większość z nas należy do pokolenia, które bawiło się w dom pod stołem nakrytym kocem a nie miało gotowego, tandetnego domku dla Barbie na zawołanie. Kreatywność mamy w sobie, dziewczyny, i trzeba o tym pamiętać

tak,tak inwencje twórczą mamy we krwi.Dziś dokupiłam dwie doniczki w sklepie ,,po 5 zł,,wiklinowe,bo duzo ich mam,wiec nie bedzie problemu z dopasowaniem ich do siebie na jednym parapecie.grymaselkopodsunelas mi dobry pomysł z tym bieleniem wilkliny....Wiesz co ja zrobie...tak sobie myśle skoro wymarzyły mi sie oslonki w kolorze starego zlota(bo takie mi pasują do antycznego żyrandola mosiężnego z żarówkami w kształcie świec,kinkietów i ram obrazów) to sobie kupie złotol w formie sparayu i je po prostu tez wymaluje...tak może nie dokładnie,ale je musne takim pozłotkiem i już
Na wilklinie bedzie sie farba dobrze trzymała.Malowałam złotolem plastikowe doniczki i wygladalo to rewelacyjnie.Dzięki wielkie za podpowiedź 

-
- 200p
- Od: 5 wrz 2008, o 23:37
wstrzymaj się z tym złotolem. U mnie średnio się to sprawdzało. Ale mam za to rewelacyjną złotą farbę w sprayu - spróbuję dziś jak działa na wiklinie i Ci wstawię fotkę. Kiedyś malowałam taką farbą wiklinę na czarno: i było super. Kupiłam ją w Castoramie: są dostępne w kilku odcieniach złota i całej gamie innych kolorów. Możesz też spróbować zrobic przecierkę, wręcz wiklinę "przerobić" na mosiądz - też efekt może być super (albo beznadziejny, to tzreba zobaczyć
). Jeszcze tego empirycznie nie wiem ale już się cieszę na malowanki 
Poza tym teraz jest tyle wynalazkow, tyle technik
Do plastiku, do drewna, do ceramiki, do postarzania, błyszczące, matowe, wzorki, szablony - co się tylo wymarzy 8)
Ostatnio potrzebowałam dużej donicicy w kolorze betonu. W sklepei - 250 i wzwyz. Kupiłam sobie w Ikei glinianą, pomalowałam i bardzo jestem zadowolona z efektu.
Przepraszam, że troluje kolejny wątek, już zamykam buzię

Poza tym teraz jest tyle wynalazkow, tyle technik

Ostatnio potrzebowałam dużej donicicy w kolorze betonu. W sklepei - 250 i wzwyz. Kupiłam sobie w Ikei glinianą, pomalowałam i bardzo jestem zadowolona z efektu.
Przepraszam, że troluje kolejny wątek, już zamykam buzię