Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Aniu - dawno nie zaglądałam do Twojego wątku a tu tyle się dzieje.
Jesteście oboje niesamowicie pracowici. Wiesz jak się miło czyta o młodych ludziach, którzy tak dbają o ogród :D Rabaty wyglądają super!
Pomału zapełnisz je roślinami i będzie jak w bajce. Chyba wszyscy panowie działają na tej zasadzie, że nie ma lepszej motywacji jak pochwały :D Mój L też lubi podziałać na działce. Co prawda są to prace "techniczne" - ale ostatnio zauważyłam, że w marketach już nie leci oglądać śrubki i gwoździe tylko zmierza prosto do działu ogrodniczego. Czasem mówi, ze jakiś kwiatek mu się podoba - i ja mu to ochoczo kupuję. A niech się chłopak cieszy - zasługuje na to ;:333
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko ale ty pędzisz z pracami ;:215 Ja w tym tygodniu nie zdziałałam jeszcze praktycznie nic :( Dobrze, że chciaż są te soboty... Coraz śliczniej u ciebie ;:oj Wiosenne kwiaty cieszą teraz ogromnie, ale żeby kłuć w oczy rozkwitniętym powojnikiem to już przesada z twojej strony ;:224 ;:306 Czy to ten z nowo kupionych?
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Powojnik fajny, już z kwiatkami. Pewnie masz już całą kolekcję :).
Ja wczoraj kupiłam kolejnego, takiego dzwonkowego a obiecałam sobie, że już mi wystarczy :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Ewelinko.......wiosna to piękny a zarazem bardzo pracowity czas. :D Widzę że ty ten czas wykorzystujesz na maxa za co należą ci się wielkie ;:63 . Powojniki to moje marzenie, niestety nie lubią mnie..poległam już kilka razy. :wink: Moje pelargonie także nie wyglądają najlepiej. Dogadzam im, dostają już papu, może się w końću wezmą.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj pogoda była ładna ale po południu zachmurzyło się i zaczęło padać. Co prawda grzmiało i postraszyło ale na szczęście popadało spokojnie i ziemia ładnie nasiąknęła ;:138 . Rano posiałam rzodkiewkę i marchewkę, dostałam też od sąsiadki niskie iryski więc posadziłam je ;:173 . Zajrzałam do moich dalii i trochę przyschły więc postanowiłam je posadzić do donic. Mam tylko 5 karp więc nie było tego dużo. Jednak teraz się zastanawiam czy był sens sadzić do tych doniczek, czy nie powinnam ich jednak wsadzić już do gruntu?? Co sądzicie ?? Poza tym nic konkretnego w ogródku nie robiłam :oops: . Mam też kilka dzisiejszych fotek :tan . Popatrzcie jak wszystko szybko rośnie ;:3 .

Najpierw Milusiński ;:168 , takiemu to dobrze ;:306 .

Obrazek

Obrazek

Czosnki mają już pąki ;:224 .

Obrazek

Tą studzienkę myślę lekko przysłonić płożącymi jałowcami. No ale nie wiem do końca czy to dobry pomysł .

Obrazek

Mój jedyny różanecznik źle wygląda. Podpowiecie co mu może dolegać ?? Nie wiem dlaczego ma te listki takie brązowe :( .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To miał być bodziszek ale czy to nie jest ostróżka ?? Nie wiem co to :oops: .

Obrazek

Pierwszy narcyzek :tan .

Obrazek

Obrazek

A tu pąki piwonii majowej. Ciekawa jestem czy zakwitną bo w zeszłym roku mimo pąków kwiaty nie otworzyły się. Piwonia była przesadzana w inne miejsce i posadziłam ją płycej- zobaczymy.

Obrazek

Już za momencik będzie i on ;:138 .

Obrazek

Ten to ma dopiero kopa ;:oj .

Obrazek

Obrazek

Hiacynty mam pierwszy raz, pachną obłędnie , czuję je nawet siedząc na schodkach i pijąc kawkę ;:224 .

Obrazek

Obrazek

Za chwilkę odpowiedzi :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko widzę na zdjęciach że chyba masz bardzo pochyły teren, szczególnie to widać na działce sąsiada...
Czy u ciebie też taki spad jest?
Ale powojnik ci szaleje? ;:7 Co ty mu dajesz że tak rośnie...?
Hiacynty to piękne kwiaty, zapach maja obłędny...Popieram. ;:108
U mnie też delikatnie popadało , roślinki na pewno zadowolone.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Marysiu dziękuję Ci bardzo ;:196 . Wiało wtedy strasznie i motylek się biedny przechylał , jednak udało się jakoś zrobić fotkę ;:333 .

Aniu Ty jak zwykle mnie zawstydzasz :oops: . Wcale nie jest tak czysto , chyba muszę na dowód wstawić kilka fotek z chwastami w roli głównej ;:306 . Albo może lepiej nie ;:224 . Powojnik śliczny, strasznie podobają mi się te kwiaty ;:oj . Mam nadzieję, że będzie ładnie rósł .

Marysiu przesadzasz chyba :oops: . A co do naszych drugich połówek to faktycznie faceci chyba lubią być chwaleni i to jest myślę klucz do sukcesu . Mój eM jeszcze żadnej rośliny nie kupił no ale dam Mu jeszcze czas ;:108 . Za to ostatnio mówi, że coraz ładniej się na działce robi ;:224 .

Małgosiu tak to ten nowo kupiony powojnik. On jest z grupy Atragene więc kwitnie szybko. Marzę o całej masie tych kwiatów ;:oj , są przeurocze ;:224 . Nawet nie wiesz jak ja cieszę się, że nie pracuję zawodowo ;:306 . Przy dobrej organizacji mam czas na wszystko. Co prawda robię to wszystko na raty ale inaczej się nie da. Nastawiam obiad , lecę na chwilkę na działkę, w międzyczasie ułożę kilka puzzli i wszystko się kręci. A tak na poważnie to oczywiście gdybym musiała poszłabym do pracy ,ale póki co z racji niepełnosprawności córki po prostu nie mogę pracować . Podejrzewam, że kiedyś będzie moment, że będę musiała iść do pracy ale na razie o tym nie myślę.

Asiu mam w sumie kilkanaście powojników ale ogólnie słabo mi z nimi idzie. Mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz lepiej mimo nieciekawych początków.

Zeniu staram się jak mogę a jak człowiek widzi efekty i słyszy pochwały to dodaje skrzydeł . Mam nadzieję, że nasze pelargonie jednak ładnie urosną i będą kwitły cały sezon. Ja jeszcze moich nie nawożę ale może powinnam już zacząć.

Olu zgadza się, mam pochyły teren. Nie jest bardzo stromo ale jednak spadek jest. Są plusy i minusy tego ukształtowania. Mamy też miejsca z płaskim terenem także to nie jest tak że po całości jest górka. Powojnik dostał tylko azofoskę ale to jest włoski , nie pamiętam czy Polish Spirit czy Jackmanii . Na tego nie narzekam , bo reszta sprawuje się różnie. Zobaczymy co przyniesie ten sezon.

Pozdrawiam i życzę spokojnego wieczoru :wit .U mnie właśnie grzmi i błyska się tak więc może być burza ;:oj .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jaki fajny szafirek. Taki rozczochrany :D
Tak sobie myślę, czy dobrym pomysłem są płożące jałowce. ;:218 One za jakiś czas zakryją tą płytę, ale czy nie utrudnią jednocześnie dojścia? W sezonie nie ma problemu, bo postawisz na tym fajne donice z kwiatami, albo jakieś fajne kwiatki wokoło i szlus. Gorzej w miesiącach kiedy goło wokoło. A może trawy jakieś? I do tego zimozielony płożący jakiś ?
Z rodosiem to nie pomogę, bo to mogą być poparzenia, albo zmarzł? Zobacz może w wątku z rodosiami, jak kiedyś korzystałam z pomocy Forumków znających się na rododendronach.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Brawo,EWE :wit
Coraz więcej Ci kwitnie,ale i tak kiciuś najładniejszy :!:
Rabaty też ładnie Ci wyszły ;:108 Na stodole sąsiada można jakiś baner zawiesić :wink:
Co do dalii to są dwie szkoły - radzymińska i otwocka :!: Pierwsza - już sadzą :!: Ja trzymam się otwockiej
i sadzę w maju :!:
Pozdrawiam,
SŁA
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07

Post »

Ewelino to jest bodziszek.
Obrazek

Ewelino to jest bodziszek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

ewelkacha88 pisze:
Mój jedyny różanecznik źle wygląda. Podpowiecie co mu może dolegać ?? Nie wiem dlaczego ma te listki takie brązowe :( .

Obrazek
Ewelino...u mnie tak dzieje się z laurowiśnią. :wink: . Zwróć uwagę na dziury powygryzane zwłaszcza na brzegach liści. Czy to nie opuchlaki. :?: :evil:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ale masz kawał rabaty ;:138 Trochę się pocieszyłam, że nie tylko ja mam takie duże rabaty ;:306
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Mnie to wygląda na grzyba.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Wyczochrałabym chętnie tego spioszka ;:108 Na swojej rabacie też mam podobną studzienkę, używam jej obecnie jako zbiornik na deszczówkę. Zastałam ją obsadzoną tawułą japońską i tak już zostało, bo szkoda mi tego było ruszać. Myslę, że coś płożacego też fajnie załatwi sprawę. Piękny kororek tulipana się zapowiada ;:oj , a szafirek z czuprynką ekstra jest. pierwszy raz widzę, żeby zaczynał kwitnienie od góry ;:oj Coś mi się widzi, że muszę się poważnie zastanowić nad powojnikiem z tej samej grupy co kupiłaś ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nie było mnie dwa dni a u Ciebie w ogrodzie maj! Ewelinko czy Ty podgrzewasz te rośliny dmuchawą :?: Pąki na piwonii i na powojnikach, ogromne liście róż niesamowite! Zdjęcia ogrodu pokazują ogrom prac wykonanych przez Ciebie ;:333 I jaki wspaniały trawnik! czy już kosiłaś trawę?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”